Saptamana pe scurt

Fara Autor 25.08.2006

De același autor

Marti, 15 august

• Presedintele Comisiei de Integritate Morala a PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ca va propune conducerii formatiunii retragerea sprijinului politic si excluderea din partid a persoanelor care au facut politie politica.

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, s-a plans ca PD a luat-o pe calea partidului-stat si a spus ca PC, care s-a angajat sa ramana in coalitia de guvernare pana la 1 ianuarie, se gandeste cum poate sa izoleze PD. In alta ordine de idei, Dan Voiculescu a mai declarat ca presedintele Traian Basescu a fost colaborator al Securitatii.

 

Miercuri, 16 august

• Presedintele Traian Basescu a raspuns acuzatiilor lui Dan Voiculescu, declarand ca nu a avut angajament si nu a dat informatii in scris ofiterului de Securitate. "Dati-mi dosarul meu de Securitate si îl voi face public. (...) Voi merge cu desecretizarea pana la capat, fara menajamente, fara protectie!", a mai spus Traian Basescu.

Consilierul pe probleme de securitate al primului ministru, Marius Oprea, a anuntat ca in actualul guvern se afla doi fosti ofiteri de Securitate: seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, si directorul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Aurel Teodorescu. Cei doi nu au negat aceste informatii, trecute la angajare in CV, dar au spus ca nu au facut politie politica.

 

Joi, 17 august

• Liderii Partidului Conservator au anuntat ca sunt dispusi sa sprijine orice formula la nivel parlamentar si local pentru a izola PD pe scena politica.

DNA a dispus blocarea conturilor fostului senator PSD Serban Bradisteanu, acuzat ca, in perioada 2001-2002, ar fi primit mita de peste patru milioane de euro de la o firma distribuitoare de produse medicale pentru a-i facilita acesteia castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor-penitenciar din Romania.

 

Vineri, 18 august

• Barometrul Opiniei Publice din luna iulie, realizat de TNS-CSOP, la comanda Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, arata ca 72% dintre romani considera ca, in timpul actualei guvernari, nivelul coruptiei a crescut sau a ramas acelasi. Conform sondajului, parlamentarii sunt perceputi a fi cei mai corupti (69% dintre respondenti), urmati de oamenii de afaceri (61%), functionarii din guvern sau din ministere (58%), ministrii (57%), politistii (57%) si judecatorii (50%). Cei mai putin corupti sunt perceputi a fi ziaristii, preotii si profesorii. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.500 de persoane si are o marja de eroare de 2,6%.

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a demis pe Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile, presedinta si, respectiv, vicepresedinta Agentiei Romane pentru Investitii Straine, pentru "comportament total neadecvat cu functia de demnitate publica ce le-a fost incredintata". Presedinta Ana Maria Cristina o acuzase public pe vicepresedinta Gabriela Vasile ca a primit mita de la un investitor strain, in timp ce aceasta din urma a spus despre sefa ei ca se afla in conflict de interese. Ulterior, cele doua demise au fost excluse si din PD.

 

Duminica, 20 august

• Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a afirmat ca vicepresedintele PNL Teodor Melescanu, inainte de 1989, a fost ofiter acoperit al Securitatii si ca senatorul independent Ioan Talpes este inca ofiter activ. In replica, Teodor Melescanu a declarat ca nu a fost ofiter "nici acoperit, nici descoperit al Securitatii", iar Ioan Talpes a negat si el acuzatiile.

 

Luni, 21 august

• Omului de afaceri Dinu Patriciu i-a fost schimbata acuzatia de delapidare cu cea de delapidare in forma continua, referitoare "creanta Libia" din dosarul Rompetrol. (Razvan Braileanu)

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22