Pe aceeași temă
Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare pe contestația depusă de deputatul Sebastian ghiță împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa și conturile sale, fără să existe o limită de sumă și cu prevederea că sunt poprite și sumele ce vor intra în conturile acestuia.
Procurorul a explicat că prin prima ordonanţă dn dosarul lui Ghiță s-a dispus sechestru pe o sumă de 10 milioane de lei, după care s-au extins cercetările pentru alte acuzaţii, context în care anchetatorul a apreciat că este nevoie de extinderea măsurii sechestrului asupra bunurilor fără limită de sumă.
“Cred că sunt primul cetăţean al României care are sechestru fără limită. Când l-am întrebat pe procuror care e prejudiciul, mi-a spus că îl va stabili, iar eu m-am trezit cu acest sechestru nelimitat. A-ţi spune că nu contează, dar în măsura în care a apărut legea care arată că nu poţi face plăţi în numerar mai mari de 5.000 de euro mă face să cred că această măsură nu mă lasă să trăiesc, să mă apăr, să exist. Mi-a luat acest domn orice libertate şi între altele are pretenţia să îi cer voie să fac orice. Indiferent de cât de bogat mă crede dânsul, eu nu mai pot trăi", a spus Sebastian Ghiță în instanță, citat de Mediafax.
Anchetatorii au ps sechestru pe conturile a 51 de firme ce ar fi controlate de Sebastian Ghiță, și ale 24 persoane fizice. Din conturile firmelor se pot face plățile pentru angajați, iar în conturile persoanelor fizice poprirea se aplică cu excepția a 2/3 din salariu.