Pe aceeași temă
Tribunalul Municipiului București a respins marți cererea Rompetrol de a intra în insolvență, decizie ce poate fi contestată la Curtea de Apel, anunță Digi24.
Rompetrol SA a înr egistrat la sfârșitul lunii mai cererea de intrare în insolvență, compania kazahă dorind să renunțe la exploatare și explorare, dar să păstreze rețeaua de distribuție a produselor petroliere.
Decizia ar fi fost luată din cauza celor 58,5 milioane de dolari pe care firma este obligată să le plătească statului, mai exact Ministerului Finanțelor, ca urmare a a hotărârii instanței din dosarul Rompetrol.
Suma reprezintă prejudiciul creat de creanța Libia.
"La sfârşitul anului trecut, societatea a fost obligată, în solidar cu alte persoane fizice, de către Curtea de Apel Bucureşti la plata sumei de 58,5 milioane USD, la care se adaugă dobânda legală calculată începând cu data de 05.01.2001. Aspectele avute în vedere de Curtea de Apel Bucureşti privesc fapte săvârşite în perioada 1999 - 2001, cu mult înainte de anul 2007, când KazMunayGas a devenit acţionarul majoritar al grupului de societăţi din care face parte şi Rompetrol SA. După pronunţarea deciziei respective, societatea şi-a arătat toată deschiderea în cursul procedurilor legale demarate de autorităţile fiscale pentru identificarea şi evaluarea activelor sale, acestea instituind un sechestru asiguratoriu asupra bunurilor sale", anunța compania, la 28 mai, printr-un comunicat de presă.