Pe aceeași temă
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv ca Elena Udrea va ramane in arest preventiv pana la finalul lunii aprilie. Decizia a fost luata dupa ce magistratii au respins contestatia fostului ministru al Dezvoltarii fata de prelungirea masurii preventive. Hotararea a fost luata in dosarul “Gala Bute”.
Decizia a fost luata atat pentru Udrea, cat si pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea.
De asemenea, instanta a decis ca fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in ministerul Dezvoltarii Gheorghe Nastasia si primarul orasului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, sa fie cercetati in continuare in arest la domiciliu, potrivit HotNews.
Fostul ministru Elena Udrea este in arest din 25 februarie, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.
CITESTE SI: Cristi Danilet (CSM): Traian Basescu ar trebui sa fie mai rezervat in a critica Justitia
Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat, joi, ca procurorii DNA au justificat prelungirea arestului preventiv pentru fostul ministru al Dezvoltarii prin faptul ca aceasta a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile.
Udrea o acuza pe Kovesi
Echipa de comunicare a Elenei Udrea anunta recent, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca avocatii fostului ministru au depus o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care sesizeaza nereguli comise de procurorii care deruleaza ancheta in dosarul "Gala Bute".
"Subliniem de la inceput faptul ca nu avem de-a face cu orice anchetatori in acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului sef DNA. Practic, Laura Codruta Kovesi conduce, de fapt, ancheta in acest dosar", a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, in mesajul postat pe Facebook.
In sprijinul acestor afirmatii, fostul ministru prezinta, prin echipa sa de comunicare, "cateva elemente punctuale si perfect demonstrabile".
Astfel, Elena Udrea sustine ca "toti oamenii care sunt chemati la DNA sunt intrebati, intr-o forma sau alta, daca stiu ceva ce ar putea sa o incrimineze", scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi si noi dosare penale, fara sa se tina cont de probe sau de faptul ca "toate aceste denunturi ar fi facute sub presiune".
"Pentru ca am vorbit de presiuni, luni (23 martie, n.r.), la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv in
Udrea mai arata ca "procurorii DNA au lasat-o libera pe Ana Maria Topoliceanu (pusa sub control judiciar), desi exista probe foarte clare depuse la dosar ca aceasta a incercat sa-l influenteze si constranga pe Tudor Breazu" sa dea o declaratie impotriva sa.
In 19 martie, Elena Udrea a fost dusa din arest la DNA, pentru a fi confruntata, la cererea ei, cu denuntatorii Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si Adrian Gardean.
CITESTE SI: