Pe aceeași temă
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis definitiv si irevocabil ca sapte hectare de teren din Parcul Herastrau revin in proprietatea primariei Capitalei. Decizia a fost luata dupa ce magistratii au decis sa anuleze documentele prin care Biroul de Turism si Tranzactii a primit un certificat de proprietate asupra terenului.
Judecatorii CAB au decis sa dea castig de cauza Primariei Capitalei si Clubului Sportiv Studentesc in procesul pe care cele doua institutii l-au declansat, reclamand faptul ca cele sapte hectare de teren din Herastrau au trecut in mod ilegal in proprietate private, printr-un ordin de ministru dat in 1999, potrivit Digi24.
Astfel, dupa ce au analizat actele depuse la dosar, magistratii au constatat “nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M15 numarul 0053/22 decembrie 1999 emis de catre Ministerul Tineretului si Sportului”.
Si contractul de vanzare-cumparare in urma caruia a fost facut transferul de teren a fost declarat nul de instanta de judecata. In urma deciziei, cele sapte hectare de teren din Parcul Herastrau vor reveni in administrarea municipalitatii orasului.
Context
In anul 1999, printr-un ordin al ministrului Tineretului si Sportului de la acea vreme, Crin Antonescu, Biroul de Turism si Tranzactii SA a primit un certificat de proprietate asupra terenului in suprafata de sapte hectare din Parcul Herastrau.
Trei ani mai tarziu, reprezentantii Clubului de yahting sportiv Sportul Studentesc au dat in judecata Biroul de Turism si Transactii si Ministerul Tineretului si Sportului.
La finalul lui 2008, Tribunalul Bucuresti a constatat nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului, precum si nulitatea contractului de vanzare-cumparare.
Ulterior, Biroul a facut recurs, iar in 2009 Primaria Bucuresti a intrat in proces alaturi de Clubul de yahting Sportul Studentesc, in calitate de intervenient accesoriu.
In 2014, Tribunalul Bucuresti a respins actiunea CSS si a Primariei Capitalei, iar decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.