Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFNoi de-aicea nu plecăm!
2011-08-30
7
Oliviu Gherman este unul dintre pensionarii năpăstuiţi, chiar o victimă politică. Din pensia lui adunată cu cea a soţiei, bănuţ peste bănuţ, sărmanul, nu-şi poate plăti chiria. La 81 de ani, în loc să fie lăsat în pace, a ajuns să-şi caute dreptatea la tribunal.

Pentru mai tânărul nostru cititor, precizăm că O. Gherman a fost preşedinte al Senatului între 1992-1996 (ziarişti răi relatau pe atunci că moţăia de cum se aşeza pe un scaun). Ei, în îndepărtatul an 1994, O. Gherman a primit un apartament de lux pe Kiseleff, de 143 mp, dependinţe de 61 mp şi o cotă parte de grădină de 400 mp, pe 5 ani, contra unei chirii de 1 dolar pe lună, chiar dacă faptul încălca legea, omul mai având o casă în Craiova. În 2003, sub sloganul „case pentru tineri“, Gherman, la 73 de ani, se scoală din moţăială, alături de mulţi alţi ştabi, trecuţi bine de a treia, a patra tinereţe, şi obţine o vilă ANL. Evident, tot de lux. Toate bune şi frumoase pentru O. Gherman, care, între timp, ajunsese să dormiteze şi în jilţul de ambasador, tocmai la Paris. Numai că, în 2008, printr-o ordonanţă de guvern, chiriile locatarilor oploşiţi în căsuţele drăguţe ale RAAPPS sunt recalculate. Dolarul pe care Gherman îl plătea lunar pentru acoperişul (+grădina) din Kiseleff se mai ajustase, ce-i drept, ajungând pe la 45 de euro, când, în 2008 sare la... 1.700 de euro. Cum să se descurce bietul O. Gherman? Ce să facă? Cum adică să se mute? Doamne, fereşte!

Lucrul ăsta nu l-a făcut nici chiar d-na Mioara, fosta soţie a fostului premier Roman. Care, şi ea, s-a pomenit cu o neruşinată mărire de chirie pentru şandramaua din Gogol. Ea e hotărâtă ca tot în instanţă să-şi facă dreaptatea de a locui în Primăverii şi ori i se micşorează chiria, ori i se măreşte pensia. Dar din saloanele în care s-a văzut instalată încă de pe când era ea doamna prim-ministru, nu pleacă nici în ruptul capului! Cum tot nici în ruptul capului nu pleacă de la sânul RAAPPS Adrian Severin, sau Tănase Joiţa şi câţi, şi câţi alţii. Aşa că, în toată nenorocirea asta, O. Gherman măcar nu e singur...

Citeste si despre: chiriasi de lux, chirie RAAPPS, vila de protocol, proiecte ANL, locatari ai vilelor de protocol.

TAGS :
Comentarii
dovea 2011-09-09
Citesc si ma crucesc! In Romania anului 2011 inca se mai vorbeste de problemele unuia ca Oliviu sau de chiria uneia Mioara,fie ea si Roman? Au fost momente cand dupa ce am plecat din tara ma gandeam ca am gresit,ca adaptarea in nordul Europei este grea! Dar o simpla trecere in revista a subiectelor din media romaneasca conexate cu experienta proprie mi-a oferit in toate aceste momente garantia ca am facut bine ca am renuntat la Romania! Chiar daca plecarea mea din tara a avut loc tardiv de tarziu,aveam 47 de anisori! Nu glumesc,merita efortul de a o lua de la capat intr-o societate organizata,asezata! Dar chiar si in acesta situatie nu pot fi de acord cu postacul care semneaza aici Avenirv! Am fost poate prostiti sau ignorati de politicienii de tipul celor nominalizati in articol dar nici o clipa nu i-am considerat ca au fost stapani peste ceva! Ei isi traiesc viata din bine in mai bine nu datorita faptului ca au stofa de stapani sau de sefi!In mod cert ei nu fac decat sa ocupe un gol pe care nepasarea noastra fata de noi,de prezentul nostru si de viitorul copiilor nostri l-a creeat!Atat,sunt niste oameni de nimic carora le-a placut ca romanii nu iti imprumuta o coaja de Dacie veche de 10 ani dar lasa politica si isi lasa viata pe mana primilor veniti!
Gladiatorul 2011-09-07
@ avenirv: Exemplele mele au fost alese la intamplare. Ai dreptate, trebuia sa dau si exemple PDL-iste. Dar cum saptamana trecuta am trimis un comentariu pe forum, la un articol din penultimul numar al Revistei 22 in care dadeam in STANGA si-n DREAPTA politica mi-a fost cenzurat, am inteles ca proverbul cu adevarul supara pe om functioneaza si la web-masterii de la Revista 22. Asa ca am inceput sa "pedalez" mai pe "ritmul" impus de Revista 22. Amintesc ca in acel comentariu nu am folosit decat cuvinte acceptate de DEX. In speranta ca m-ai inteles bine, iti transmit salutari. G.
avenirv 2011-09-06
Gladiatorule, ei nu au mentalitatea de stapani, ei SUNT stapanii. si observ ca din ce spui tu, toti sunt numai din psd, deci pdl nu are nici un securist, secretar de partid, activist, etc care faceau parte din categoria privilegiatilor. acesta este motivul principal care ii face sa fie stapani.
Saracu" Atzipila ! .. 2011-09-02
Duse-s vremile lui Votcaroiu.. Dar si ale afacerii Jimbolia.. Si ale restructurarii inaintea privatizarii.. Si ale productiei pe stoc.. Si ale tratatului cu URSS, strecurat pe vremea rusofiliei feseniste din parlament..
Gladiatorul 2011-09-01
La ce sperati, doamna Palade? Sperati ca O. Gherman, Mioara Roman, Ajoitei!!!!!, A. Severin sa se mute? Nu stiti cine sunt aceste personaje si din ce categorie sociala faceau parte inainte de 1989? Secretarii de partid (ca si copiii lor), securistii, procurorii, judecatorii, chiar si directorii de institutii si intreprinderi faceau parte din categoria privilegiatilor. In familiile lor nesimtirea si sfidarea oamenilor obisnuiti stateau la loc de cinste. Va spun eu ca niciun ex-secretar de partid, ex-securist, ex-procuror sau ex-judecator din vremea inca neapusa nu vor renunta la privilegii. Oamenii acestia au mentalitatea deformata. Ei au mentalitate de STAPANI. Ei vor (pentru ei si pentru copiii lor) sa-si mentina privilegiile pe vecie. Vai tie popor roman pe ce maini te-ai dat in decembrie 1989.
Liviu B 2011-09-01
Daca s-a pus in slujba revolutiei, banui ca-i si revolutionar. Un revolutionar de frunte si cu o recompensa de jumatate de chirie.Cate asemenea prostii s-au facut in aceasta tara. Iata de ce nu au desteptii astia (si ceilalti) bani la buget
VasileD 2011-08-30
In seara zilei cand sotii Ceausescu paraseau CC-ul in elicopter, cand strazile Craiovei erau impanzite de protestatari, Radio Craiova isi incingea din nou lampile dupa un lung rastimp si transmitea in eter mesaju lui Oliviu Gherman cum ca se pune in slujba revolutiei. Adica cum? Asa degeaba, altruist, fara de niciun folos? Pai de aia se pune omul in slujba unei revolutii?
Total 7 comments.
Recomandari
1724
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22