Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFTânăr şi degeaba
2011-11-08
10

Şi el e din categoria tinerilor relativ recent intraţi în politică. Şi el a întrupat speranţe de înnoire, modernizare şi emancipare a clasei politice.

Şi el e din categoria tinerilor relativ recent intraţi în politică. Şi el a întrupat speranţe de înnoire, modernizare şi emancipare a clasei politice. Dar, ce păcat!, şi el s-a aliniat lotului care ar putea fi numit „iluzii pierdute“. Pentru că, incredibil de uşor şi de repede, Dan Şova a luat culoarea pesedistului de serviciu, un propagandist lângă care nici iarba nu mai creşte. Unii spun că nu, propaganda i s-ar potrivi de minune, venindu-i ca o mănuşă, întrucât, fiind avocat, el e deprins să slujească nu dreptatea, ci clientul. Iar clientul e partidul, aflat în luptă cu „regimul opresiv“, până, se înţelege, la victoria finală, adică până la capturarea robinetului cu bani ai statului.

Fiind de meserie, Dan Şova se ridică în picioare de câte ori în discuţie vine vorba de justiţie, mai ales la Bruxelles, unde Comisia Europeană monitorizează întâmplările din spaţiul românesc, în special cele de mare corupţie. Părerea lui Şova este cea a partidului, abonat cu nume sonore în dosarele de corupţie: rapoartele Comisiei pe justiţie sunt „dictate“ de „«oameni de bine» care ţin neapărat să mintă pe la Bruxelles şi, cu bună ştiinţă, să inducă în eroare în legătură cu adevăratele cauze ale unor probleme grave din justiţia română, persoane care fac acest lucru, din nefericire, cu respectarea strictă a tradiţiei seculare a mincinoşilor care se duceau să reclame pe la Stambul sau pe la Viena, bineînţeles cu «bună intenţie», încercând să convingă că cei care nu reclamau erau corupţi, în timp ce reclamagiii sunt cei de care ţara ar avea nevoie pentru a fi reformată“ - notează pe blog tânărul Şova, fără a-i numi pe aceşti „oameni de bine“.

O face însă fără ezitare în emisiuni TV, spunând că rapoartele Comisiei pe justiţie sunt „dictate“ de... Monica Macovei. Admiţând că această Comisie este atât de tâmpită, încât scrie după dictare, oare se întreabă Dan Şova de ce nu scrie Comisia după dictarea Rodicăi Stănoiu? Sau a lui Victor Ponta? Şi, de ce nu, a lui Dan Şova?

TAGS :
Comentarii
Jaco 2011-11-14
Asta era bun de securist! Uitati-va numai ce cautatura are!
Kiowa 2011-11-10
Exact, dupa dictatura lui Basescu, acum se folosesc de marota dictaturii d-nei Macovei. Asta e un mod de nu dori discutarea si rezolvarea problemelor de fond ale justitiei si vietii publice din Romaniei. In rest, nu ducem lipsa de sofisti, nici in politica nici pe forumuri - excedat, un postac tocmai promitea mai jos ca-si va lua zborul de pe aici.
Cucu Baaaaau ! 2011-11-10
Tactica FSN-ului actual e mai rafinata decat cea din anii `90. Clonele lui Iliescu practica actualmente un discurs si o politica bazate pe jumatatile de adevar (care tot minciuni sunt). Din cauza asta au ramas neatacate frontal in guvernarea Nastase sau Tariceanu (cand au practicat opozitia trucata) nici coruptia, nici reforma justitiei, nici rationalizarea cheltuielilor bugetare, nici depolitizarea DNA, nici reforma invatamantului s.a.m.d
dorin valeriu 2011-11-09
Cum v-a desamagit, la ce v-ati asteptat ? "Ce naste din pisica soareci mananca!". Nu-l stiti pe tac-su ?
gyorgy tozser 2011-11-09
Nu-i DEGEABA.Se-ntampla cu cheltuiala de bani si de energie,pune pe bigudiuri nervii oamenilor mai sensibili.Cazurile patologice trebuie prezentate macar ca materiale didactice pentru studentii de la Psihologie.Avem suficiente cazuri de oameni in etate care candideaza pentru "sindromul Munchaussen".(Jignitor la adresa simpaticului baron,avand in vedere ca acesta dorea doar buna dispozitie si aplauze).Esantioanele de acest fel,indiferent de varsta,ar trebui inventate daca n-ar exista...Dar tinute in medii izolate,altfel -contamineaza.
analysis infinitorum 2011-11-09
Cred ca acesta este ultimul comentariu pe care il mai fac in aceasta foaie de propaganda desantata unde prostitutia intelectuala este in floare. Calitatea articolul e atat de proasta ca nici nu poti formula o propozitie cu subiect si predicat. O simpla amestecatura obosita de lozinci fara cap si fara coada in slujba unui regim de toata jena.
P-aolo,s 2011-11-10
unde nu-i, nici dumnezeu nu cere.-anal(lysis)mergi in fata la patria si vinde seminte,eventual te sfatuiesc sa-ti completezi cele 2 clase cu inca doua,vezi ca anul asta se poate 2 in 1,oferta de mos gerila
Imreh Istvan 2011-11-10
In toate timpurile cei lasi se ascundeau sub pseudonome arancand cu noroi in ceilalti. Cred acelasi lucru si despre "analysis infinitorum". Respectiv despre asa zisa "prostitutie intelectuala" ar trebui sa citeasca revistele "TRIBUNULUI" Vadim Tudor. Acolo poate ajunge la culmea fericirii. Cu respect pentru ceilalti fani ai R22.
Contrabas 2011-11-10
Drum bun, analysis ! Numai, hotaraste-te odata !
victor duma 2011-11-09
tu esti, Dane? Vezi ca avem sedinta azi la partid...Iar diseara esti programat la Realitatea, iar dupa aia la Antene. Te pup. Ponta
Total 10 comments.
Recomandari
2059
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22