Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Adrian Nastase il contrazice pe Ponta: Nu dorim suspendarea lui Basescu ci inlocuirea regimului Basescu
- - - -
2011-11-22
Suspendarea
0

Demersul privind suspendarea preşedintelui este un semnal al unui anumit tip de 'cruciada' care presupune, în primul rand, o operaţiune complexă cu implicarea factorilor de dezbatere din care să rezulte semnificaţia unui astfel de demers, a declarat luni preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Demersul privind suspendarea preşedintelui este un semnal al unui anumit tip de 'cruciada' care presupune, în primul rand, o operaţiune complexă cu implicarea factorilor de dezbatere din care să rezulte semnificaţia unui astfel de demers, a declarat luni preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Fostul premier l-a contrazis astfel pe seful sau de partid, Victor Ponta, care punea Parlamentul in centrul actiunii de suspendare a presedintelui. "Noi trebuie să facem în așa fel încât să ajungem la votul plenului (Parlamentului - n.red.)", a afirmat Victor Ponta, citat de Hotnews, adăugând că, în opinia sa, cu votul populației nu vor fi probleme pentru USL.

"Această operaţiune nu înseamnă o suspendare în Parlament a lui Traian Băsescu, este vorba de o înlocuire a regimului Băsescu. Este vorba de o operaţiune mult mai complexă şi care nu este legată numai de Parlament. Problema stilului de politică pe care îl facem în România, problema modului în care trăim în ţară, nu este numai a Parlamentului. Şi atunci, formula pe care noi am decis-o este una etapizată care înseamnă inclusiv implicarea societăţii civile şi a cetăţenilor într-o operaţiune în care se va spune 'domnule preşedinte, numai un om din zece din ţara asta vă mai sprijină şi poate că ar trebui să plecaţi acasă", a declarat Adrian Năstase, citat de Agerpres.


El a explicat că nu este vorba despre o chestiune 'numai pentru mâine', ci este o operaţiune în care să se spună 'ne-am săturat de acest stil care încalcă în picioare atribuţiile Guvernului, primului-ministru, Curţii Constituţionale, FMI, Guvernului în relaţia cu FMI'.  'Dacă vrem să trăim într-o ţară cu regim totalitar, este în ordine. Noi am dat semnal pentru un anumit tip de cruciadă, o discuţie care va implica şi grupurile parlamentare, cu un listing cu ce s-a întâmplat şi cu încălcările constituţionale ale lui Traian Băsescu. Este o operaţiune în care trebuie să ne implicăm cu toţii dacă mai vrem să avem un stat democratic', a argumentat liderul social-democrat. 

Potrivit acestuia, 'fiecare poate să stea acasă şi să aştepte viitoarele acţiuni ale lui Traian Băsescu - de fraudare a viitoarelor alegeri, racolarea de primari, crearea de partiduleţe care să ciupească din electoratul stângii. "Dar vreau să înţelegeţi acest semnal ca punct de plecare, ca demers într-o bătălie în care. până la urmă, încercăm să salvăm revenirea la o viaţă democratică. (...) Nu cred că vom merge în Parlament decât la acel moment în care vom avea siguranţa că obţinem un vot convenabil", a mai spus Adrian Năstase.

 
TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Suspendarea
1641
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22