Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cristian Pârvulescu: USL ar putea folosi suspendarea ca pretext pentru a demara campania electorală
- - - -
2011-11-22
Suspendarea
8

Analistul politic Cristian Pârvulescu  a declarat că dacă în 2007 Opoziţia a acţionat în contradicţie cu aşteptările publicului, în prezent situaţia este radical diferită. Dacă atunci acţiunea a fost prost pregătită, spune Pârvulescu, sondajele arată că există un număr semnificativ de români care să voteze demiterea preşedintelui, dar până la demitere şeful statului trebuie suspendat de Parlament, iar pentru suspendare nu există o majoritate.

Analistul politic Cristian Pârvulescu  a declarat că dacă în 2007 Opoziţia a acţionat în contradicţie cu aşteptările publicului, în prezent situaţia este radical diferită. Dacă atunci acţiunea a fost prost pregătită, spune Pârvulescu, sondajele arată că există un număr semnificativ de români care să voteze demiterea preşedintelui, dar până la demitere şeful statului trebuie suspendat de Parlament, iar pentru suspendare nu există o majoritate.

"Traian Băsescu şi-a construit o majoritate prezidenţială, relativ stabilă, care nu a contenit să crească. Nu discutăm acum cum a crescut. Parlamentarii racolaţi sunt de partea puterii, iar cei care susţin Guvernul îl susţin şi pe cel care l-a creat. Mă îndoiesc că există posibilitatea suspendării preşedintelui", spune Pârvulescu.

În opinia sa, USL încearcă prin acest demers să se repoziţioneze după o toamnă nu prea excelentă, să impună dezbateri şi să determine Puterea să treacă în defensivă. "Din punct de vedere strategic, dar sunt pure speculaţii, s-ar putea ca USL să încerce să demareze campania electorală cu acest eveniment şi să determine paşii următori în vederea câştigării alegerilor", mai spune analistul politic.

Cristian Pârvulescu a adăugat că, în acest mandat, Traian Băsescu a avut o atitudine mai puţin prudentă, ceea ce i-ar putea determina pe reprezentanţii PDL să evalueze că e momentul să ia distanţă de şeful statului şi să voteze pentru suspendarea lui din funcţie. "Aşa cum în 2007 demersul nu a convins opinia publică şi Curtea Consituţională, s-ar putea ca acum să convingă opinia publică şi Parlamentul. Este vorba despre un act politic", a conchis Pârvulescu, citat de Jurnalul National.

TAGS :
Comentarii
Horatiu Coman 2011-11-26
Parvulescu e o cutra ! Daca analistul nostru gaseste motive de suspendare suplimentare fata de primul mandat se inseala, insa problema e ca nu se inseala deloc inocent. Printre altele, sa nu uitam ca la diluarea votului uninominal pur cu votul pe liste, ce a dus la absurditatile actuale din parlament, acesta a avut un rol esential. Daca votul asa zis uninominal actual e o strutocamila, aceasta i se datoreaza in egala masura cu demersurile asociate ale liberaloizilor lui Tariceanu (in toamna lui 2007)
Liviu din Timisoara 2011-11-23
Este, din pacate ...obisnuita gargara politica a celor doi lideri USL, paguboasa insa prin timpul si resursele folosite neconstructiv. In ceea ce va priveste, pe dumneavoatra, personal, stimate domnule Parvulescu, mi-ati trezit serioase indoieli legate de echidistanta, prin prezenta in studioul Realitatea TV , IN ZIUA VOTULUI pentru prezidentiale; va amintiti, da? Gestul dumneavoastra v-a patat postura de analist politic, altfel, un om educat si informat, genul de care chiar este nevoie pe ecrane.
Liviu din Timisoara 2011-11-22
Domnule Parvulescu, putina aritmetica spune ca daca PDL-ul voteaza suspendarea lui Basescu, isi taie craca de sub picioare, cu siguranta. Ganditi-va putin la cei care sunt de-acord cu actiunile DNA-ului , si nu sunt tocmai putini ... inclusiv dintre votantii opozitiei.
gogu 2011-11-23
de ce sunt erori tehnice la trimiterea comentariilor?
Gogu 2011-11-23
Sigur ca oamenii sunt nemultumiti de Basescu. Insa in momentul in care se declanseaza procedura de suspendare, nu cred ca cei mai multi vor zice, "bravo, hai sa scapam de el." Oamenii isi schimba repede pozitia daca il percep pe Basescu ca victima. S-a mai intamplat de 2 ori, de ce nu s-ar mai intampla inca o data? Daca ei l-au pus acolo, nu le place cand altii vor sa-l dea jos.
Emil 2011-11-23
Faptul ca te cam ingatui sa raspunzi la acest comentariu (o dovedesc punctele de suspensie) te fac penibil,pentruca nu intelegi nimic din raspunsurile care ti-le dau cititorii comentariilor d-tale!
Liviu din Timisoara 2011-11-23
Ma rog ..se consuma cineva pe aici, Se pare ca unii nu inteleg ca nu au de ales si se vad nevoiti sa se resemneze. Pai le spunem asta de doi ani ...pentru ca fac gesturi inutile ...
Emil 2011-11-23
Iti este si tie fricaaaa, mai rau ca Andreei Pora ca il suspenda pe Basescu!Oricum trebuie sa plece odata, fie natural(cum propunea un lider pdl-ist ca sa se acorde locuri de veci unor persoane, dar intai sa moara!!??) fie suspendat fie ca i se temina mandatul,deci nu este vesnic,asa ca nu va mai consumati energia atat de mult in privinta lui!
Total 8 comments.
Mai multe din Suspendarea
1710
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22