Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Theodor Paleologu: A ameninţa cu suspendarea lui Băsescu, inseamna sa promiţi haos şi criză politică
- - - -
2011-11-28
Suspendarea
2

 

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu este de parere că opoziţia comite erori nepermise, cum ar fi revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului sau declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, iar USL ar putea pierde viitoarele alegeri din cauza acestor acţiuni.

 

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu este de parere că opoziţia comite erori nepermise, cum ar fi revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului sau declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, iar USL ar putea pierde viitoarele alegeri din cauza acestor acţiuni.

"Nu-i deloc exclus ca USL să rateze cu poarta goală. În mod normal, tactica inteligentă este să nu te agiţi prea mult. Să aştepţi, să câştigi la puncte, să marchezi pe erorile adversarului. Să ai un discurs inclusiv, dialogant, moderat, pentru că cu mierea se prind mai multe albine. Şi excluderea lui Mircea Geoană şi suspendarea lui de la Senat şi ideea de a-l suspenda din nou pe preşedintele Băsescu şi atacurile la adresa lui Sarkozy şi a Angelei Merkel - toate lucrurile astea, efectiv, sunt de natură să diminueze şansele USL în alegerile de anul viitor", a susţinut Paleologu, citat de Mediafax.

Paleologu a criticat în mod special iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui Băsescu, arătând că, în afara lipsei de şanse de succes al demersului, mesajul în sine al opoziţiei promite haos şi perpetuarea crizei.

"Când vii şi spui: scopul nostru major este să-l dăm jos pe preşedinte, sperii lumea! Da, deci, fără-ndoială, sunt foarte mulţi oameni care s-au săturat de Traian Băsescu. Clar. Sunt mulţi oameni care l-au votat şi regretă acest lucru. Dar să vii să spui că primul lucru pe care îl vei face este să-l răstorni pe preşedinte, înseamnă să sperii lumea degeaba. Să promiţi haos, zăpăceală şi criză politică. Aşa ceva este, cum să spun, atât de contraproductiv încât e posibil să câştigăm. În politica românească, poţi conta întotdeauna pe prostia adversarului, că e o valoare sigură", a declarat vicepreşedintele PDL.

La randul sau europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda a sustinut ca PDL va fi recunoscator USL daca va trece de la vorbe la fapte si va demara procedura suspendării.

Cristian Preda a ironizat intenţia USL de a declanşa suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. "A devenit un soi de obişnuinţă. Suspendarea preşedintelui, ameninţarea cu suspendarea a ajuns să fie un soi de echivalent al moţiunii de cenzură îndreptate împotriva şefului Guvernului”, a aratat europarlamentarul PDL.

În opinia lui Cristian Preda, lansarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu i-ar ajuta şi pe şeful statului şi PDL-ul: "Eu cred că dacă o pornesc, dacă procedura e realmente lansată în Parlament, PDL şi Traian Băsescu vor avea de câştigat. Aşa că eu îi încurajez pe liderii Opoziţiei să pornească procedura, pentru că nu au un temei constituţional şi sunt convins că lumea va înţelege acest lucru şi pe de altă parte, dacă fac acest lucru, n-au timp să facă o Opoziţie mai serioasă. Acum sunt puţin cinic şi ironic, dar cred că trebuie trecut de la vorbe la fapte. Să pornească procedura şi ne vor ajuta în campania de la anul, le vom fi recunoscători!".

TAGS :
Comentarii
Liviu din Timisoara 2011-11-29
Lasati ironiile intre voi, ci puneti mana sa rezolvati problema fondurilor europene, puneti mana si pregatiti tara pentru noul val de recesiune: asigurati hrana si un minim de relatii economice ca lucrurile sa functioneze.Ceea ce face " opozitia" nu sunt decat niste provocari care va consume energia si timpul asta care ne costa pe toti.Mai bine v-ati face un corp de specialisti in identificarea nevoilor, conceperea si redactarea de proiecte, care sa acorde asistenta, pe banii vostri, ai grangurilor ...Aveti primari care au nevoie de sprijinul asta ...aveti prefecturi ...Si, dupa ce realizati treaba, veniti si aratati , in campanie, ce ati facut ...alte vorbe, nu ne vor mai interesa.
Liviu din Timisoara 2011-11-29
Acum, daca aveti conducerea si la Senat, poate veti reusi sa imprimati un ritm de lucru eficient, poate vor fi redusi timpii morti in care proiectele de lege stau pe linie moarta intre cele doua camere. Lupta politicianista nu pe voi va costa cel mai mult, ci pe noi ...astia care vrem clarificari . Minti mult mai luminate au spus ca mai rea ca o lege proasta este lipsa oricarei legi. Logic. o lege este corijibila ...lipsa ei, inseamna anarhie si , cel mai adesea, furt.
Total 2 comments.
Mai multe din Suspendarea
3157
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22