Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFScriitorul din depoul de tramvaie
2011-11-29
6

Depoul de tramvaie şi Gaudeamus, iată două locuri numai bune ca Gheorghe Falcă să-şi lanseze opul violet şi lucios, promiţător ca un afiş electoral, Societatea vie. Proiect România 2020. Dacă, la depou, Gheorghe Falcă a beneficiat de discursul superlaudativ al celui despre care mulţi credeau că ar fi singurul nostru strateg/doctrinar între politicienii români, domnul Valeriu Stoica, la Târgul de Carte, Falcă a trebuit să se mulţumească doar cu prezenţa graţioasei doamne Andreea Paul Vass.

Depoul de tramvaie şi Gaudeamus, iată două locuri numai bune ca Gheorghe Falcă să-şi lanseze opul violet şi lucios, promiţător ca un afiş electoral, Societatea vie. Proiect România 2020. Dacă, la depou, Gheorghe Falcă a beneficiat de discursul superlaudativ al celui despre care mulţi credeau că ar fi singurul nostru strateg/doctrinar între politicienii români, domnul Valeriu Stoica, la Târgul de Carte, Falcă a trebuit să se mulţumească doar cu prezenţa graţioasei doamne Andreea Paul Vass.

Nici domnul, nici doamna nu au făcut economie la aprecierile cu care şi-au gratulat colegul de partid. De la evenimente a fost consemnată absenţa naşului, preşedintele ţării, Traian Băsescu. „Această carte poate să ajute multă lume“, crede Falcă. Posibil. Noi credem însă că primarul de Arad pe el însuşi a vrut să se ajute (ca şi Adrian Năstase) printr-un lifting „intelectual“ aplicat imaginii lovite de blestematele dosare DNA care se află în instanţă. Falcă (tot ca Năstase) a făcut pe dracu-n patru, vreme de 1.431 de zile de la trimitrea în judecată, pentru a trage de timp. Până la izbăvitoarea prescriere.

Falcă a devenit clientul instanţelor pentru luare de mită şi abuz în serviciu: a dat de la el un apartament de 90 mp şi, pe nimica toată, un teren de 5,2 ha de la Consiliul Local, contra unei case de 242 mp în centrul Aradului, doar a lui. Când Monica Macovei şi Cristi Preda au ridicat vocea împotriva primarului penal de Arad, Falcă a constatat amar că cei doi colegi ai lui „au picat într-o capcană a opoziţiei care încearcă să discrediteze primarii cu rezultate“. Altfel, el nici zahăr n-a mâncat, nici etc. Dar n-are a face. Arădenii, circa 60%, sunt hotărâţi să-l realeagă şi la anu’, pentru a treia oară.

P.S. Înţeleg că Gabriela Bârsan, protagonista unui scandal de corupţie la ÎCCJ, a cerut procurorului republicii ca Daniel Morar, şeful DNA, să fie arestat şi dus la închisoare. Eu propun să-i scoatem şi ochii, să-i tăiem mâna şi în final să-l fierbem în smoală. Ştie GB cine se bucura de un asemenea tratament în urmă cu câteva sute de ani?

TAGS :
Comentarii
nico 2011-12-03
D na palade v am citit toate articolele ,dar acesta este sigur ultimul.inainte de a scrie acest articol daca v ati informat de la sursa nu din surse,a ti fii aflat ca apartamentul erea in centrul orasului iar acea casa intr un cartier.Iar cu terenul n are rost sa va mai spun .Si da aradenii il vor vota tot pe FALCA.nu stiu daca a ti vazut Aradul inainte.Dar acum ar fii pacat sa nu l vizitati.
AndreiaM 2011-12-06
Bugetele resedintelorde judet adeseori sunt mai mari decat ce gestioneaza chiar Consiliile Judetene. Si spre deosebire de Consiliile Judetene care au atributii mult mai clare in ce priveste asistenta sociala, primariile de localitate nu sunt "impovarate" de acest tip de cheltuieli. Aradul ca un oras de granita cu siguranta are un buget generos pe care autoritatile locale il pot gestiona cam cum cred de cuviinta si, mai mult, pot lua credite cu usurinta (din ceea ce eu stiu, aceste credite locale nu se contabilizeaza la bugetul de stat, deci nu ne afecteaza indicatorii de referinta catre FMI). Concluzie: daca Aradul e un oras frumos este pentru ca autoritatile locale au avut bani multi de investit, respectiv Dvs. stiti cat din aceste noi frumuseti ale orasului sunt facute pe datorie? Caci nu este o ipoteza gratuita sa se descopere dupa ce epoca d-lui Falca apune ca factura de plata a innoirii izbitoare a orasului o sa o plateasca cetatenii orasului ani buni de acum incolo. Stimata d-na, PIB-ul Romaniei a crescut de cam 5-6 ori fata de 1990, din fonduri structurale urma sa primim in 7 ani 21 de miliarde de euro. Ar fi culmea ca in aceste conditii sa mai "pupam" mana primarului ca a facut ceva in localitate... Daca am fi cu adevarat contemporani cu situatia actuala a Romaniei deja (noi ca alegatori) am fi mai atenti la eficienta utilizarii banilor si la transparenta cu care se cheltuiesc!
Ştefan Brăgărea 2011-12-02
Stimată Doamnă Palade Este trist! Nu faptul că Dl. Falcă (nume predestinat; o dată cu amplificarea rezonanţei culturale îşi va schimba numele în Maxilar, sau poate în Mandibulă, care chiar sună aristocratic), publică o carte (perfect inutilă), ci faptul că - din considerente financiare - numeroase alte manuscrise - în special de literatură tehnică - nu văd tiparul! Cu bune urări şi succes pentru viitor
gyorgy tozser 2011-11-29
Ar fi fost interesant sa aflam tirajul si finantatorul aparitiei editoriale.La fel si-n cazurile cand Ion Iliescu isi lansa (cu repetitii) volumele pe prima orbita cosmica,alaturi de altii care s-au trezit sarutati pe frunte de Muze. Creatorii de imagine sunt de multa vreme in criza de inspiratie,mai ales cand indaratul imaginii nu-i mare branza.Alte cheltuieli.
woland 2011-11-29
Oricum dl. Falca mai are pana la "performanta" aprostului de Cluj, 20 de carti. Evident nu le-a scris el, asa cum nu a scris nici semi-analfabetul falca. In alta ordine de idei si "intelectualul" valeriu a dat proba "onestitatii" sale.
nico 2011-12-03
nu cred ca ai stat la taifas cu dl Falca.Asa ca si tu ai dat dovada onestitatii tale
Total 6 comments.
Recomandari
2001
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22