Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPe culmile disperării cu Brânză şi Riceard
2011-12-06
5

Greu de învins sila de a relata evenimentul produs de TVR Internaţional şi preluat în direct de TVR 1 pe 2 decembrie, sâmbătă seara. Două ore de gunoi politic ambalat pompos în Gala premiilor TVR Internaţional, „un eveniment“ realizat în coproducţie cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), din subordinea premierului Boc.

Greu de învins sila de a relata evenimentul produs de TVR Internaţional şi preluat în direct de TVR 1 pe 2 decembrie, sâmbătă seara. Două ore de gunoi politic ambalat pompos în Gala premiilor TVR Internaţional, „un eveniment“ realizat în coproducţie cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), din subordinea premierului Boc.

De altfel, DRP a pus şi banul jos, 20.000 de lei, pentru a contribui la punerea în operă a unei mizerii greu de egalat în tot trecutul sulfuros al TVR. Au fost închinate imnuri de slavă mai tuturor şefilor din PDL şi celor care îi susţin, punctul culminant fiind atins de „recompensarea“, pentru „excelenţă“, la propunerea DRP, condus de un anume Eugen Tomac, şi el un şef prin PDL, a doi inşi: William Brânză şi Riceard Badea (unde eşti tu, Caragiale?!), ambii cu nemaipomenite merite în diaspora, din partea, evident, a PDL. Prezentarea numitului Brânză (care la viaţa lui a fost un vajnic PRM-ist sărit la ţanc dintr-o barcă în alta) l-ar fi făcut să crape de invidie şi pe Ceaşcă: „Dacă-l raportez pe fostul liceean pe care l-am cunoscut în urmă cu mulţi ani la concursurile literare de dramaturgie la omul politic de astăzi, am sentimentul unei plinătăţi şi combustii interioare a devenirii.

Pribeag el însuşi în căutare de alte identităţi, a experimentat asprimea departelui, singurătatea din afara Româ­niei, tăind cu ascuţişul propriei minţi ani de muncă“. Brânză ar fi „liantul şi motorul românilor din străinătate, intervenind în toate momentele de criză ale specificităţii lor, restabilindu-le onoarea, ştergându-le lacrima, aducându-le aproape umărul personal, iniţiative legislative“. Comparat cu Marin Sorescu şi, ei, da, cu Mircea Eliade, Brânză a fost decretat constructorul „pletorei termenului româ­notecă“.

La ce s-or fi gândind şefii PDL când aruncă în televizor asemenea orduri? Că, probabil, după un asemenea show, oamenii din cele patru zări vor alerga să-i voteze, dându-le cu tifla lui Antonescu şi Ponta. Ca şi cum oamenii ăia ar fi înapoiaţi mintal.

Andi Lăzescu, ţie ţi-a plăcut spectacolul?

TAGS :
Comentarii
mariana mihaila 2011-12-08
Lamentabil intreg programul TVr din zilele de 1 si 2 decembrie. Lamentabil Alexandru Lazescu prin felul in care se agata de o functie pentru care nu are nici un fel de chemare, prin supusenia lui fata de oficialitati, prin felul in care executa ca o ordonanta dispozitiile pedeliste si basiste, prin supusenia fata de Rodica Culcer, piaza-rea a TVR
cornelia 2011-12-07
D-na Palade din pacate ati folosit cuvinte dragute pt.ceea ce ne ofera pe banii nostrii conducerea TVR. Eu l-as numi scabros, pe acest show, cu toate derivatele acestiu cuvant, ne mai intrebam spre ce ne indreptam?! Spre nicaieri si niciunde! Va doresc numai bine stimata doamna!
Adrian 2011-12-08
Într-adevăr, o coprocultura marca TVR. Mare păcat...
viorel domenico 2011-12-06
Cind pina si comilitonii l-au dezavuat, de acum repauzatul Paul Everac a avut bunul simt de a-si da demisia din functia de director general al TVR. Pariez ca lui Alexandru Lazescu ii lipseste si aceasta doza minima de demnitate.
gyorgy tozser 2011-12-06
"Cum esti,asa faci",Nicolae Iorga.
Total 5 comments.
Recomandari
1703
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22