Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFVrem SMURD, nu „tip SMURD“
2012-01-10
6

Raed Arafat este singura persoană de care, în 22 de ani, poţi lega ceea ce se cheamă o politică publică, adică un lucru bun, făcut în beneficiul oamenilor, SMURD. Mulţi nici nu ştiu ce înseamnă iniţialele astea, dar ştiu că la graniţa dintre viaţă şi moarte, fie că e un accident teribil sau o catastrofă, apare SMURD, maşina roşie sau elicopterul, din care debarcă în grabă echipajele salvatoare. Încrederea populaţiei în SMURD depăşeşte 80%, aşa încât 2% din impozitul multora pe venitul global merge, de ani de zile, spre SMURD.

Raed Arafat este singura persoană de care, în 22 de ani, poţi lega ceea ce se cheamă o politică publică, adică un lucru bun, făcut în beneficiul oamenilor, SMURD. Mulţi nici nu ştiu ce înseamnă iniţialele astea, dar ştiu că la graniţa dintre viaţă şi moarte, fie că e un accident teribil sau o catastrofă, apare SMURD, maşina roşie sau elicopterul, din care debarcă în grabă echipajele salvatoare. Încrederea populaţiei în SMURD depăşeşte 80%, aşa încât 2% din impozitul multora pe venitul global merge, de ani de zile, spre SMURD.

Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în episodul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, din 2010, fără SMURD dirijat şi coordonat de Raed Arafat. „Arabul“ a răzbit prin straturile câlţoase ale suspiciunilor de tot felul: ba că e spion (Vatra Românească ş.a.), ba că e interesat material (colegii din sistem, obişnuiţi să ridice din umeri că Salvările vin pentru pacient întotdeauna prea târziu). Când în 2005 Arafat era decorat de Preşedinţie, Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă a socotit gestul de-a dreptul o jignire.

Dar cum nicio faptă bună nu scapă nepedepsită şi cum niciun lucru bun nu merită altceva decât să fie dărâmat, iată-l pe preşedintele Băsescu, din înălţimea funcţiei sale, atacându-l pe Arafat, ca pe „cel mai mare duşman al unui sistem privat de sănătate“. Mai exact, Arafat se opune ca, prin actuala Lege a sănătăţii aflată în dezbatere, serviciul integrat SMURD să fie spart în mai multe echipaje „private“, concurente, „tip SMURD“. Raed Arafat are dreptate: nu e greu să ne închipuim nişte băieţi deştepţi (precum cei care s-au făcut ciobani ca să încaseze subvenţii UE) cu câteva maşini de pripas care, contra şpagă, „autorizează“ la minut „echipaje tip SMURD“ ca să se căpătuiască pe spinarea statului, iar pacienţii să împărtăşească soarta nefericitului domn Lăzărescu.

TAGS :
Comentarii
Noris 2012-03-06
Domnul Raed Arafat merita respectul nostru pentru ca nu a intors capul jignirilor si calomniilor si chiar daca afirmatiile conform carora el are interese materiale ar tine de domeniul realului trebuie sa apreciem ca a facut totusi ceva.Sa nu uitam ca dupa revolutie nu prea s-a realizat nimic eficient(nici macar in vederea obtinerii unor avantaje materiale)
Cetateanul Turmentat 2012-01-12
Cand principiile devin dogme Sunt un cetatean care a votat constant cu PDL si Traian Basescu, adica cu dreapta. Sunt de acord cu multe dintre masurile pe care le-au luat, insa introducerea asigurarilor private de sanatate pe pachetul de baza si sustinerea acestui punct de vedere pana in panzele albe ma face sa nu mai votez in viata mea cu dreapta. In Germania de exemplu, fondurile pentru asigurarea de stat sunt gestionate de organizatii NON-PROFIT. Numai persoanele care castiga mai mult de 50.000 Euro pe an pot opta pentru asigurari private. O persoana care opteaza pentru asigurare privata nu poate opta si pentru asigurare de stat. 85% din populatia Germaniei au asigurarea de baza (de stat). Germania este o tara in care economia de piata chiar functioneaza, cu toate acestea, nu se joaca cu sanatatea cetatenilor ei. Se pare ca PDL si Traian Basescu au o mare problema: aplica legati la ochi principiile economiei de piata. Asa se intampla cand dogmele intuneca judecata. In SUA sistemul de sanatate privat este un dezastru si totusi PDL si Traian Basescu insista sa privatizam tot sistemul, inclusiv asigurarea pachetului de baza. Se uita astfel ca scopul politicii este sa slujeasca cetateanul si nu sa urmeze in mod rigid niste principii, care astfel devin dogme.
ronea 2012-01-14
Nu zic ca sistemul privat est celmai teribil. Dar trebuie sa vezi de une pleci. In Romania privatizarea este singura metoda care sa zdruncine coruptia endemica.E un rau mai mic.
Lizi 2012-01-10
Doamna Palade,ma uimiti cum puteti sa va abateti de la politica acestei reviste!FELICITARI!
Maria 2012-01-10
E o mare nedreptate pentru ce se intampla cu d-l Arafat Mi-e rusine de comportametul d-lui presedinte si ma gandesc cu durere la adevaratii barbati ai neamului roman EI stiau sa moara pt tara si pt ideea de dreptate Multumim d-lui Arafat ! Nici un presedinte nu a facut pt romani ceea ce a facut d-sul pt romani Nimeni nu poate sa stearga din memoria noastra faptele bune ,nici chiar vorbele de ocara ale unui presedinte vanzator de tara si de neam
cornelia 2012-01-10
La multi ani d-na Palade si sa nu va pierdeti si d-stra spiritul crtic! Inca o data se confirma, daca cineva nu stie?!, ca oricine face ceva concret in orice sistem public sau privat, adica incearca si uneori reuseste, este aruncat, denigrat, i se aduc tot felul de acuze nefondate si multe altele. Domnul Raed Arafat traieste acest cosmar pe pielea lui, un strain care a pus mult suflet in copilul lui, SMURD, acum este batjocorit , culmea, la cel mai inalt nivel...al Presedintiei. Cam asa arata respectul datorat unor oameni care cu adevarat au legat 2 ate in tarisoara noastra. Va trebui totusi cineva sa=si ceara scuze public in fata acestiu om, romanii nu sunt toti de nivelul educatiei d-lui Presedinte. ps. O recomandare celor care citesc aceasta revista, va recomand sa cititi o carte extraordinara ,,Confesiunile unui cafegiu, de GH. Florescu, dupa ce o veti termina de citit cu alti ochi veti vedea ceea ce ni s-a intamplat si ceea ce ni se intampla. cartea eset o fresca extraordinara a societatii romanesti, inainte de 1990 si dupa. Va doresc tuturor numai bine!
Total 6 comments.
Recomandari
3119
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22