Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFŢară, ţară, vrem ostaşi!
2012-01-24
26

Locotenentul Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, cu un salariu de 31 milioane lei vechi, după cum el însuşi ţine să precizeze, şi-a pus frumos uniforma, s-a urcat în tren şi a venit aţă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, ca să protesteze, întrucât „nu mai suport să fim călcaţi în picioare“.

Locotenentul Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, cu un salariu de 31 milioane lei vechi, după cum el însuşi ţine să precizeze, şi-a pus frumos uniforma, s-a urcat în tren şi a venit aţă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, ca să protesteze, întrucât „nu mai suport să fim călcaţi în picioare“.

Locotenentul ştie perfect că a încălcat regulamentul militar, care, între altele, nu-i permitea să meargă decât până la Sibiu. De ce oare, te întrebi, nu şi-a dat ofiţerul ăsta demisia din armată mai întâi? Şi dacă nu, de ce nu s-a oprit revoltatul nostru Gheorghe la Sibiu, unde, ca şi la Bucureşti, există oameni în stradă care protestează? Să fi avut oare gândul că, dacă tot o face lată, măcar s-o facă pe cea mai mare scenă a ţării, de unde cu siguranţă că va fi luat pe sus de toate televiziunile, facebookurile care, la secundă, vor face din el un erou? Să-şi fi spus locotenentul nostru, mai dă-l dracu' de jurământ militar cenuşiu şi plicticos, când am în fine şansa să fiu şi eu un VIP? Uite că şi un senator impozant ca PNL-istul Ioan Ghişe, care şi el, săracu', a avut mereu probleme mari, când cu Securitatea, când cu dictatura sângeroasă de azi, a sărit să-l apere - a cerut superiorilor lui protecţie, iar netul s-a învolburat de likeuri. Păi ar fi fost acelaşi lucru la Sibiu? Niciodată!! Niciodată nu ar fi prins el, Alexandru Gheorghe, pagina întâi a ziarelor. Aşa că s-a meritat!

Un comentator obraznic de pe net zice că locotenentul protestatar ar fi „instabil psihic“, „un păcălici“ şi altele asemenea. Nu credem. Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii este doar, aşa cum mărturiseşte, un admirator al lui Ion Antonescu, Carol de Hohenzollern şi are în lista de prieteni Mişcarea Legionară, Noua Dreaptă Braşov şi ziarul Tricolorul.

De reamintit că, în repetate rânduri, ni se spune de către înalţi oficiali militari şi politici că Armata Română excelează în materie de interoperabilitate cu trupele NATO.

P.S. Am fi curioşi să ştim dacă unităţile militare de pe teritoriul României mai fac abonamente la România Mare.

TAGS :
Comentarii
profetia 2012-02-08
. veti vedea ca tara, tara, va avea nevoie de ostasi care sa fie fideli ....POPORULUI . curind!
isabelle 2012-01-31
Ma bucur foarte mult ca Doamna Rodica Palade ataca acest subiect, atat de direct, clar si raspicat. Recunosc ca am fost usor descumpanita de directia pe care a lut-o Revista 22 in ultima vreme. Cred ca Basescu pro si contra ascunde niste gauri negre ale jurnalismulului romanesc si, recent si pe cele ale societatii civile. Acest Lupoi voiculescian trebuie tratat in intreg ansamblul Luptei militarilor in rezarva care doreau sa ii demita pe Pora si pe Patapievici din TVR. Sincer, credeam ca domnul Dogaru macar la intelectualii lui Basescu se pricepe. Recunoscand el, odata ajuns in Piata Universitatii ca daca s-ar retrage ei, militarii in civil si revolutionarii in civil din Piata, cine ar mai ramane?! Da, asa sub semnul anonimatului imi permit sa ma indoiesc chiar si de cei 100 de oameni care pe un asemenea ger isi cer drepturile. Revenind la Revista 22, la GDS si la Alianat Civica eu ma astept sa imi apere si mie drepturile ca jurnalist si cetatean. Felul in care, jurnalismul este calcat astazi in picioare, felul in care ONG-urile se prevaleaza de ideea ca regimul Basescu este unul dictatorial si asta le da lor dreptul sa incalce regulile, criticand Puterea din bancile Opozitiei, nu are nimic de-a face cu spiritul Civic nascut in adevarata Piata a Universitatii.
cineva din multime 2012-01-31
Cand scrii despre militari si armata, trebuie sa cunosti problemele reale; este mai mult decat regretabil ca inca exista si comenteaza atoatestiutori cu fundul patratit de scaun
Piata Universitatii 2012-01-30
Ţară, ţară, vrem ostaşi! . da! . sa-l dam jos pe Basescu
Gabriel 2012-01-31
Chiar si cand vrei sa schimbi presedintele de bloc trebuie sa te gandesti bine la inlocuitor, s-ar putea ca prin comparatie sa-ti treaca !
Gabriel 2012-01-29
Sa nu uitam ca principalii vinovati de situatia de astazi a Romaniei sunt jurnalistii : cu “studii” prin strainatate, cu “burse” Soros, cu turism sponsorizat, toate grevate pe o iresponsabilitate si cosmopolitism tradator de neam si tara, ziaristii au creat o lume paralela, in care romanii nu mai vad ca sunt vasalii Europei, nu vad ca oranduirea capitalista i-a adus in sapa de lemn, ca tara este in faliment datorita globalizarii acceptate cu lacomie de guvernanti si bogatasi locali ! Asa ca mai usor cu locotenentul, pana la urma el a vorbit in nume propriu, nu al puterilor straine suzerane, cum o fac jurnalistii !
Gabriel 2012-01-29
Sa nu uitam ca principalii vinovati de situatia de astazi a Romaniei sunt jurnalistii : cu “studii” prin strainatate, cu “burse” Soros, cu turism sponsorizat, toate grevate pe o iresponsabilitate si cosmopolitism tradator de neam si tara, ziaristii au creat o lume paralela, in care romanii nu mai vad ca sunt vasalii Europei, nu vad ca oranduirea capitalista i-a adus in sapa de lemn, ca tara este in faliment datorita globalizarii acceptate cu lacomie de guvernanti si bogatasi locali ! Asa ca mai usor cu locotenentul, pana la urma el a vorbit in nume propriu, nu al puterilor straine suzerane, cum o fac jurnalistii !
sandor 2012-01-28
Problema nu e ca pacaliciul asta si-l ia ca model pe Antonescu.L a urma urmei,din punctul de vedere al unui militar ,lui Antonescu nu-i poti reprosa nimic pe linia eticii militare,poate doar pe linia mijloacelor pe care a ales sa le foloseasca pentru a-si atinge telurile.Omul a ales o tabara,pe care o vedea mai putin toxica pentru tara decit alianta cu rusii,a inteles sa se tina de cuvintul dat si atunci cind imprejurarile erau impotriva lui,a fost debarcat printr-o lovitura de palat clasica si a fost executat,ceea ce i-a conferit si aureola de martir .Pentru un militar e un model de urmat,chiar daca corectitudinea politica ii obloga pe politicieni sa-l renege. Problema este insa ca ofiterasul nostru e admiratorul lui Antonescu,a Noii Drepte ,a Miscarii legionare si a ziarului Tricolorul,ceea ce spune destule despre simpatia lui fata de regimurile dictatoriale,despotice,nationaliste,intolerante.Baiatul asta se viseaza el insusi un nou Antonescu,Conducator si salvator al natiunii,ceea ce dealtfel nici nu incearca sa disimuleze-vezi propunerea aia a lui despre Consiliul militar chemat sa conduca tara,in care el cere,cu sfinta modestie,doar 50%din dreptul de decizie.La virsta lui,disponibilitatea de a iesi public si de a prezenta asemenea aiureli te duce cu gindul la un diagnostic trist,a carei evolutie in timp duce direct la formarea unei personalitati de tip Dogaru..Pentru ca asta vad eu in mucosul ala,nu un nou Antonescu,ci un nou Dogaru..Iar din asta unul e suficient,doi deja sint prea multi!!
ritu 2012-01-26
Domnul locotenent, in cazul in care va fi trimis la razboi, o sa spuna si atunci ca dusmanul tarii este presedintele tarii, iar adevaratii dusmani sunt prieteni. O sa gaseasca el motive pentru a se explica. Probabil tot in Piata Universitatii.
mica 2012-01-26
Dragi tovarasi,sunt pensionara am 1000 lei pensie din care imi achit datoriile la stat, medicamentele iar din restul traiesc. Sunt multumita cu ceea ce am.Am lucrat la privat, am fost sefa de sectie si aveam salariul pe hartie de 1200 lei din care luam 750 lei odata la 2,3 luni dupa cum dorea patronul. Imi este grata si ma apuca o indignare fara margini cand vad tupeul si nesimtirea unora care au salarii f. mari raportate la munca pe care o depun, pensii imense, bani dati degeaba de la stat si tot nu sunt multumiti. Le doresc sa nu mai fie bugetari si sa munceasca adevarat la privat si atunci sa vada daca mai pot face greve, iesi in strada si injura precum golanii.
vlad2012 2012-03-14
Ai dreptate Mica, ramai uimit sa vezi cum unii privilegiati ai sistemului de salarizare sunt mereu nemultumiti. N-as spune ca Alexandru Gheorghe este printre defavorizatii neamului. El este doar o purtator de trese militare demn de mila pentru pentru modestia intelectuala, ipostaza lui de tembel intre recalcitrantii din Piata Universitatii.
Anica Plaiu 2012-01-26
Articolul este corect. Un militar nu trebuie sa se comporte astfel.
Vasile Bel 2012-01-25
Domnul locotenent merita nota 10. Are curaj, are demnitate si nu se lasa terfelit de un marinar iresponsabil care jigneste fara nici o remuscare. Nota 0 v-o dau la dumneavoastra doamna Rodica si la revista 22.
veta 2012-01-29
rizoaicad,am crezut ca te-ai retras din jurnalistica,dar vad ca ai inviat,pacat,debitezi numai prostii,mai citeste si altceva decat lozincile prafuite a protestatarilor,
rizoaicad.arges 2012-01-28
Basescu trebuie sa demisioneze urgent, pentru a scuti Romania de neplacerile unei crize prelungite asa cum a facut /colegul/ lui, Mubarak! Iar tu nicule nu mai sta agatat toata ziua de nadragii uni asemenea demagog, populist si sarlatan politic!
nicu 2012-01-26
Dom. Vasile, eu am mult mai multa scoala decat dom. locotenent si o leafa cam la jumate. Cat despre alte stimulente nu-ncape vorba. Trebuie sa-mi iau paltonul si sa vin la Bucuresti sa-l dam amandoi jos pe Dictator? Eu ma simt tare jugnit de marii corupti ai tarii de marii securisti vopsiti in oameni de afaceri, de marii turnatori vopsiti in intreprinzatori, de marii comunisti si activisti vospiti in democrati, de revolutionarii rentieri. Da-ti-mi o reteta, o metoda ceva Dom. Vasile cum scapam de ei ca vad ca acuma au mai scos si oamenii cu solda in strada. Cat despre marinar eu sant cu el si nu m-am simtit jignit niciodata, pentru ca nu a jignit niciodata oamenii cinstiti . Daca locotenentul Gica consideri mata ca merita 10 s-avem pardon, eu cu asa locotenent nu ma duc nici pana dupa casa, necum la razboi. Ce baza poti avea intr-un asemenea om de nimic care da pusca pe o cratita cu mancare ? Tine cont ca am mancat doi ani de armata adevarata si stiu ce spun.
cineva 2012-01-25
Doamna, cand manifestantii protesteaza pentru drepturi banesti (pensii mici, 25% din salariu, indemnizatii de revolutionar, etc.), basestii ii acuza ca sunt interesati, deci protestul e nelegitim. Unii, precum Mihnea Maruta, vor sa vada romani curajosi cat inca mai au ceva de pierdut, oameni care-si risca situatia cat sunt inca in sistem. Cand sunt afiliati politic, se pare ca romanii n-au voie sa protesteze. Acum, iata un roman neafiliat politic, din sistem, cu salariu bunicel, care risca tot, poate chiar libertatea personala, pentru a protesta. Si ii dati nota zero la purtare. Dar cum trebuie sa fim, doamna, ca sa putem protesta fara sa va suparam? Sa strigam "traiasca reforma" si "sus basescu"? Simpatia pentru Antonescu e alta discutie, e regretabila, dar omul e tanar, idealist si format intr-un mediu pentru care Antonescu face parte, din pacate, dintre eroii neamului. Stiu ce scriu, credeti-ma! Unitatea in care am facut eu armata in 1998-1999 era plina de tablourile lui Antonescu, alaturi de Decebal, Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, etc. Intr-un asemenea mediu, nu e greu de explicat simpatia unui tanar de 27 de ani. Cine sa curete armata sau serviciile de asemenea mentalitati? Doar Basescu, seful lor, este si el un admirator al lui Antonescu! In concluzie, din partea mea, lt. Alexandru Gheorghe are nota 10, iar dumneavoastra aveti din nou 0.
Daniel Anton 2012-01-25
Intentiile cu care dl locotenent a venit la Bucuresti, iar nu la Sibiu, ca sa-si spuna chipurile oful se desprind dintr-un indemn, aparent nevinovat, pe care el adresat romanilor chiar in ziua de dinaintea unui miting pus la cale de unii confrati din rezerva Armatei, condusi de col (r) Dogaru. Acum ÅŸtim cam ce doreau domnii rezervisti: recuperarea unor privilegii pierdute. Dar, care a fost indemnul sau? Iata-l. Nevinovatul locotenent dorea ca in acesta zi de protest, bucurestenii sa strige "Armata e cu noi!" ca in celebra zi de 21 decembrie 1989. De asta a si ales Bucurestiul, iar nu Sibiul.
grig 2012-01-25
Interesant este faptul ca in dictatura Ceausescu acesti militari erau in taburi, contra revolutionarilor in timp ce dupa 20 de ani, in "dictatura Basescu" au prins curaj si s-au alaturat protestatarilor....
val 2012-01-25
E usor de imaginat cun s-ar comporta maimutoiul asta in razboi.
alina 2012-01-25
Nu a ramas la Sibiu pentru ca, probabil Antena 3 nu avea transmisie directa de acolo si l-au chemat la Bucuresti. Nu merita pedeapsa exemplara, ci doar sa fie dat afara pe usa din spate, simplu si fara isterie doar cu demnitate militara. Poporul clamat de el si de la care primeste ordine sunt si eu si rudele si prietenii si alte milioane de romani care sunt ”ceva” mai multi decat cei 300 de zgomotosi de la Universitate.
rodco 2012-01-25
A facut de ras haina militara. Ar trebui pedepsit exemplar. Nu putem sa ne batem joc de armata. Avand un salariu de 3100 lei fata de pensia noastra de 1000 lei, si de amaratii din piata care au chiar mai putin , vine sa spuna ca este alaturi. Sa cedeze salariul pe o luna la un azil de batrani sau de orfani si atunci pot spune ca ese in evidenta , atunci ar fi erou.Nu mai gandim logic, nu mai respectam reguli, suntem un popor de "pitecantropi".
viorica iovan 2012-01-24
. pai daca ofiterul din fotografie ar fi demisionat mai intii din armata si apoi ar fi venit sa strige in Piata Universitatii, nu ar mai fi fost auzit de nimeni caci vocea lui s-ar fi pierdut in marea masa de oameni . dar haina militara in care a venit printre oamenii din piata i-a facut vocea auzita de intreaga tara . bravo baiete!
joenegut 2012-01-24
Doamna Rodica Palade dumneavoastra credeti in ceea ce scrieti? Omul asta a venit sa protesteze in uniforma militara pentru ca a vrut sa dea un semn de protest din partea militarilor constient de toate riscurile, este totusi militar si cunoaste regulamentele. Faptul ca dumneavoastra credeti ca este blamabil gestul ganditi-va daca miltarii n-aveau curaj si executau ordinele omorand pe romani. Presedintele Basescu se agata de putere precum Ceausescu si apoi Iliescu, cei in uniforma i-au dat un semnal de avertizare ca nu mai este legitim. Si in alta ordine de idei nu va este jena ca ati adus aceasta revista creata de Stelian Tanase imediat dupa revolutie ca expresie a societatii civile de la forul intelectual la o jenanta revista de partid si expresie a sinecuristilor cumparati de actuala putere. Lasati strada sa se auda si in revista dumneavoastra!
Ray Inferno 2012-01-25
Citesc si ma ingrozesc! Este incredibil cati imbecili traiesc in Romania. Doamna Palade spune doar ca retardatul (termenul imi apartine) respectiv a incalcat toate legile si regulamentele militare in vigoare pentru a-si trai cateva "minute de glorie" la televizor. Eu sper ca acest individ labil a fost deja concediat din institutia in care lucra. El este o rusine pentru corpul ofiterilor din Romania. Asta in cazul in care rusinea mai exista undeva la romani.
schmoukiz 2012-01-24
Azi au protestat rezervistii lui Dogaru, unul din ideologii de rangul doi ai national-comunismului, scriitor la Romania Mare. Daca ii intrebai imediat dupa Revolutie cine a tras, toti ziceau "militarul executa ordine, nu pune intrebari". Azi aveau poze cu baiatul asta confuz si influentabil, pe care il proclamau erou. Pana una alta, mosulicii au pensii de o suta si ceva, iar baiatul leafa de treizeci, pentru activitati incerte in interiorul unitatii.
Total 26 comments.
Recomandari
2410
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22