Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFArmata (r) e cu noi!
2012-01-31
6

În toiul dansurilor prenupţiale încinse de la stânga la dreapta de politicieni în jurul fragedei, dar ţâfnoasei societăţi civile, aflăm că pe sub poalele ei vaporoase s-au pripăşit de-a valma şi cizme cazone, şi nădragi cu vipuşti, şi uniforme revoluţionare de profesie, lăsate de buget fără sponsorizare. Cizmele, nădragii şi uniformele ţipă în piaţa publică din toţi bojocii sub bagheta col. (r) Mircea Dogaru: „noi suntem societatea civilă organizată. De noi trebuie să asculte“.

În toiul dansurilor prenupţiale încinse de la stânga la dreapta de politicieni în jurul fragedei, dar ţâfnoasei societăţi civile, aflăm că pe sub poalele ei vaporoase s-au pripăşit de-a valma şi cizme cazone, şi nădragi cu vipuşti, şi uniforme revoluţionare de profesie, lăsate de buget fără sponsorizare. Cizmele, nădragii şi uniformele ţipă în piaţa publică din toţi bojocii sub bagheta col. (r) Mircea Dogaru: „noi suntem societatea civilă organizată. De noi trebuie să asculte“.

E bine să ştiţi că această „societate civilă organizată“ este reunită în Consiliul Naţional al Societăţii Civile şi îşi exprimă „voinţa“ prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), animat de leoninul col. (r) D. La mitingul/marşul din 24 ianuarie, col. (r) D. şi-a condus trupele „civice“ la TVR, alături de un popă cu o cruce şi de un revoluţionar, lăsat fără subvenţie, cu intenţia explicită de a pune mâna pe studioul 4 din care să transmită, ca odinioară, „doar ce vrem noi“. Nu Pora, nu Patapievici. Ca leul în iarnă, chiar dacă niţel cam jerpelit, col. (r) D. a răcnit: „Moarte FMI!“, „am adunat în piaţă oameni de două ori mai mult ca USL“ şi „dacă noi, militarii în civil şi revoluţionarii în civil, ne-am retrage din Piaţa Universităţii, cine ar mai rămâne acolo? Câţiva copii etc“.

Voinţa Societăţii Civile, a col. (r) D., adică, exprimată de Consiliul amintit mai sus, este expusă pe site-ul SCMD şi, pe ton imperativ, cere, între multe altele, „libertatea alegerii locului de muncă“, după ce se precizează că acesta trebuie „să fie garantat“. Din Consiliul Naţional al Societăţii Civile, în afară de SCMD mai găsim o groază de ONG-uri, între care notăm în fugă: Asociaţia pentru Promovarea Principiilor Europene în Noile Structuri ale Societăţii Române, preşedinte Nadolu Petre, Societatea Civilă Româ­nească, preşedinte Răcănel Petre şi CERTITUDINEA, publicaţie de cultură, spiritualitate şi atitudine, director Miron Manega.

Sunaţi, vă rog, la 112!

TAGS :
Comentarii
NSSqnEcJJHsrC 2012-03-27
Bogdan spune:De ce dracu nu-si poate vedea complexatul ala de teirubrle lui? Zau ca nu inteleg. Are vreo excitatie sau vreo placere cand scrie comentarii idioate si acide? Inteleg conceptul de critica constructiva, dar la el e doar rautate si cel mai probail invidie. E plina Romania de ignoranti rautaciosi, dezgustatori de-a dreptul! Hai noroc si bafta in continuare!
tibi 2012-02-06
Dogaru a fost un apologet al fostului dictator Ceausescu.N-are nimic de a face cu societatea civila. Intr-un limbaj de lemn agramat si-a scris si cartile de pseudo-istorie cu jumatati de adevar si multe minciuni. Am inteles din CV-ul de pe Internet ca se dezice de scrierile dinainte de 89,in care Deausescu cobora in linie directa din Traian si Mihai Viteazul.
tibi 2012-02-13
Asta o crezi tu!Fa un efort si citeste ceva scris de el inainte de 89! Pupincurisme catre Nea Nicu la fiecare doua trei pagini! De ce in CV-ul sau se fereste ca dracul de tamaie sa pomeneasca de lucrarile sale!Nu ma deranjeaza decat impostura!N-am alte motive!
ssss 2012-02-12
De unde stii tu de adevarul istoric !!!! Ceea ce a scris in carti e documentat, e bazat pe documente istorice nu e pseudo-istorie, chiar daca pe tine te deranjeaza din anumite motive bine stiute de tine !!!!
Gladiatorul 2012-01-31
Se mai face bine poporul acesta??? Ma cam indoiesc. Acum 22 de ani cu adevarat se dorea libertate. Si mancare si caldura, dar mai presus de orice L-I-B-E-R-T-A-T-E!!! Si vine azi vipera asta cu cap (si nu numai) de mistret, sa explice turmei ca el este singurul ei reprezentant al celor din piata. EL, marele, ilustrul colonel in rezerva Dogaru cu rezervistii cu pensii de zeci de milioane (vechi) care nu s-au luptat in viata lor cu niciun inamic si cu rasculatii-revolutionari, deposedati de drepturi cucerite, n-asa, pentru zeci sau sute de generatii de acum inainte. Luptatorii pe vecie ai vesnicului presedinte I. Iliescu, cel care-si are partea sa de contributie din agenda "razboinicilor-rezervisti" si a revolutionarilor "mana-ntinsa" ai Bucurestilor. Chiar asa tovarase Dogaru: "Sa fie garantat locul de munca"??? Esti in spiritul si simtirea ilustrului conducator I. Iliescu si a antecesorilor sai comunisti. Halal sa-ti fie tovarase colonel. Pentru cine zbieri in halul acesta prin piata???!!! Tot voi vreti sa conduceti Romania??? Nesimtirea, mitocania, minciuna si viata cazona (nu e cazul dumitale) nu aduc la suprafata decat brute. Cred ca trebuie sa apelati la Cico Dumitrescu si Gelu Voican Voiculescu. Ei sunt buni de Fidel Castro-romani. Magureanu a imbatranit, dar daca vrea sa iasa si el cu picioarele inainte din spionaj??? Cine stie.
Gabriel 2012-01-31
Va rog sa nu-l asemanati pe politrucul Dogaru, cu locotenentul Gheorghe !
Total 6 comments.
Recomandari
2293
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22