Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFNem tudom!
2012-02-28
3

Nem tudom şi pace de ce parlamentarii UDMR, altfel oameni foarte drăguţi şi foarte serioşi, cândva chiar un model pentru miticii dâmboviţeni, investesc atâta energie şi atâta imaginaţie ca să-i cocoloşească pe corupţi în faţa legii. Nem tudom...

Nem tudom şi pace de ce parlamentarii UDMR, altfel oameni foarte drăguţi şi foarte serioşi, cândva chiar un model pentru miticii dâmboviţeni, investesc atâta energie şi atâta imaginaţie ca să-i cocoloşească pe corupţi în faţa legii. Nem tudom...

Când corifeul Frunda György tace, nemaiinvocând drepturile omului corupt, nu-i a bună. Ies numaidecât la rampă un András-Levente Máté, un Árpád Márton, care „lucrează“ de zor la o serie de amendamente la Codul Penal prin care parlamentarii, miniştrii, primarii să nu mai fie incluşi la categoria „funcţionari publici“ (oare categoria „călugări budişti“ le-ar fi pe plac?); cum se ştie, la ora actuală, bietul funcţionar public e vulnerabil în faţa DNA şi ANI, poate fi anchetat şi chiar pedepsit penal pentru luare de mită, trafic de influenţă, conflict de interese, abuz în serviciu, delapidare şi alte blestemăţii. Or, de asemenea primejdii parlamentarii trebuie cu orice preţ feriţi! Ce-i drept, pe căciula lui András-Levente Máté bâzâie o muscă: el este deja în vizorul ANI pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, chiar dacă a încercat să ne convingă că în nimeni nu poţi avea încredere ca într-o nevastă!

Ultimul asalt „legislativ“ a lui ALM & AM face parte din mai vechea luptă a parlamentarilor de toate culorile şi naţiile contra ANI, pe care nu se sfiesc s-o urască sincer şi deschis, chiar dacă, la Bruxelles, Comisia Europeană o iubeşte. Nu mai departe, anul trecut, acelaşi deputat UDMR Márton îşi mai încercase norocul în războiul sfânt contra ANI: ceruse ca declaraţiile de avere să nu mai fie publice, inspectorii să nu mai ceară informaţii despre firmele demnitarilor, candidaţii la funcţii publice să nu mai fie obligaţi să-şi depună declaraţii de avere şi de interese, în fine, biata ANI să fie lăsată sa moară cu un buget de doar 5% din cel alocat.

Ştim din viaţă că UDMR-iştii sunt parteneri fideli oricui s-ar afla la guvernare. Dar ce au cu ANI? Nem tudom!

TAGS :
Comentarii
vasile 2012-03-02
Cum de toate partidele noastre nu i-au dat pe acesti smecherasi de doi lei deoparte atunci cand si-au ales aliatii? Au ajuns tot felul de pungasi sa ne conduca si nici macar nu sunt romani. Oamenii acestia ar trebui sa ajunga in puscarie nu in Parlament.
Imreh Istvan 2012-03-01
Eu il cunosc pe Marton Arpad poate de cand avea 2-3 ani, ii cunosc parintii oameni deosebiti. M-am mirat de ceea ce se scrie despre el in ultima vreme. Stimata D-na Palade, invitati-l la un interviu, cereti in direct si parerea celuilalt, despre care se scriu lucruri nu tocmai de laudat. Cred ca acest subiect ar merita parerea directa a deputatului Marton Arpad, deputat din 1990 in Parlamentul Romaniei.
Gladiatorul 2012-02-29
Mi-e sila de toti parvenitii (nu numai de cei maghiari), de toti traseistii (aici maghiarii fac exceptie - dar de la toamna nu stim cati vor migra de la UDMR la partiduletul lui Tokes), de toti delatorii din Parlamentul Romaniei care ne sfideaza cu nesimtirea lor crasa. Mi-e sila de hahalerele (ca sa folosesc un eufemism) care se lafaie in bogatie materiala, dar intr-o mizerie morala de cea mai joasa speta, in timp ce poporul s-a prabusit intr-o mizerie si intr-o liniste asemanatoare cu cele din vremea foametei si frigului lui Ceausescu. Actori intr-un teatru absurd, impletesc noi si noi fire prin care ei sa fie deasupra legii pe care o "brodeaza" cu migala pentru a le si reusi asta. Sa va fie rusine tovarasi, indiferent ca sunteti etnici maghiari, etnici de alte nationalitati sau romani.
Total 3 comments.
Recomandari
1804
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22