Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFToţi oamenii Barosanului
2012-03-27
4

I se mai spune „Soarele“. Sau „Barosanu’“. Alţii vorbesc de unul dintre celebrii „băieţi deştepţi“. Mai este cunoscut prin sinteza ideologică din care rezultă că o conlucrare a PDL cu PSD îi stă ca „un broscoi în gât care urcă şi coboară“.

I se mai spune „Soarele“. Sau „Barosanu’“. Alţii vorbesc de unul dintre celebrii „băieţi deştepţi“. Mai este cunoscut prin sinteza ideologică din care rezultă că o conlucrare a PDL cu PSD îi stă ca „un broscoi în gât care urcă şi coboară“. Apare acum în referatul procurorilor în cazul Ioan Andreica & co. de la Bistriţa Năsăud, unde s-au sifonat nişte grămezi de bani după o reţetă validată de viaţă. Viaţa corupţilor. Deturnare de fonduri, licitaţii trucate etc. Ioan Oltean, secretarul general al PDL, amintit doar în dosarul citat mai sus, sare însă ca ars: apariţia numelui său în dosarul rechinilor din parohia pe care o păstoreşte este un atac politic „care vine din interiorul sau din exteriorul PDL“, întrucât „eu am o poziţie politică care poate deranjează pe unii“, se plânge deputatul.

Cum exteriorul PDL e mare, sper că „Barosanu’“ nu are în vedere NATO sau omuleţii verzi de pe Marte. Chestia cu „atacul politic“ am tot auzit-o de când DNA tulbură liniştea demnitarilor. Am mai auzit şi „nu am nimic pe conştiinţă“, ca şi cum procurorilor care ajung în măruntaiele mizeriei umane, de declamările unuia sau altuia pe teme de conştiinţă, le-ar arde. Cert e că, până la lămurirea lucrurilor, iar deputatul Oltean somează DNA s-o facă, doamna, soţia domnului Oltean, e acţionar în firma lui Andreica. Iar domnul, conform declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, deţine acţiuni la aceeaşi firmă.

Dar nu e nimic rău în asta. „Kapitalism, reţeta noastră secretă“ – cum bine observa Alecu Solomon – cu firme şi acţiuni la firme se face. Rău e că Barosanu’, ca şef politic pe Bistriţa, l-a cauţionat pe Andreica, ajuns secretar de stat în Guvernul României. L-a cauţionat şi pe vestitul Nelu Botiş, ministru la un moment dat în acelaşi guvern. Mai aveţi şi alţi clienţi, domnu’?

TAGS :
Comentarii
lavinia 2012-03-28
D-na Palade acest ins este un jeg( si la propriu si la figurat). Daca incerci sa ai rabdare pentru a-i asculta discursurile sale , iti vine pur si simplu sa-ti iei campii si te gandesti ce au vazut interesant la acest individ, alegatorii lui? D-l Oltean este tipul borfasului( anagramat, analfabet etc.) cu mult tupeu, sprijinit in teritoriu de o pleiada de lingai( care ii dau dreptul ptca afacerile lor sa mearga struna), umflat de massmedia, ales in functii doar datorita cotizatiei grasesi cred ca....cam atat! Acesta este politicianul care ne face noua( prostilor?!) viata pe urmatorii ....ani?! Va multumesc d-na pt. articolele d-stra!
gheorghe 2012-04-01
Doamna Palade am votat cu ei pentru Basescu pentru ca e singurul care a incercat sa faca ceva pentru ROMANIA si pentru romani .Acum cand vad cat sunt de corupti o parte dun ei mi-E GROAZA PENTRU VIITOR .Nutrebuie sa uitam ca acest sistem a fost implementat de oamenii lui ilici si nastase .Viitorul nostru este sumbru .Ponta este o marioneta in mainile lor .
lavinia 2012-03-29
Imi cer iertare pt greseala!
sorin 2012-03-29
Era vorba de agramat si nu de anagramat, iar alegatorii vad ce vor: galeti, bani sau pur si simplu nimic (il votam ca e de-al nostru sau si mai bine "ca e simpatic"). Democratia e dictatura majoritatii si cum majoritatea la noi e neinstruita si amorala, orice alte remarci sunt de prisos.
Total 4 comments.
Recomandari
1847
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22