Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFHai la vot!
2012-04-03
7

În 2008, primeam la redacţie un studiu solid documentat asupra situaţiei dezastruoase a Bucureştiului. În ciuda titlului ca un strigăt de disperare, Bucureşti, un dezastru urbanistic, aveam în faţă o analiză „rece“, cu cifre şi date privind încălcări ale legii...

În 2008, primeam la redacţie un studiu solid documentat asupra situaţiei dezastruoase a Bucureştiului. În ciuda titlului ca un strigăt de disperare, Bucureşti, un dezastru urbanistic, aveam în faţă o analiză „rece“, cu cifre şi date privind încălcări ale legii (sau viduri ale ei) sub care s-au petrecut imensul jaf imobiliar şi distrugerea clădirilor de patrimoniu din capitala unei ţări, tocmai intrate în Uniunea Europeană. Autorul, un tânăr rebel şi ciufulit. Nicuşor Dan. Şi când, la prima noastră întâlnire prin care ne-a acordat dreptul de a reproduce studiul într-un supliment al revistei 22, am aflat că este matematician, mi-am explicat rigoarea cu care inventariase, sistematizase şi diagnosticase colapsul oraşului.

În acelaşi an, Nicuşor Dan primea premiul GDS, Salvaţi Bucureştiul devenea un ONG activ, iar tihna şedinţelor de consiliu la Primăria Capitalei avea să fie pentru totdeauna pierdută prin prezenţa lui Nicuşor Dan şi a colegilor lui. Pentru alegerile din acest an, Nicuşor Dan va candida ca independent la fotoliul de primar general al Capitalei. Celălalt „independent“, Sorin Oprescu, cu „cele 100 de minciuni“ denunţate de Nicuşor Dan, ca şi omul cu pliciul al PDL, Silviu Prigoană, sunt gata să intre în arenă, fără să-şi facă prea multe griji pentru adversarul lor, olimpicul la mate şi încăpăţânat ONG-ist care nu are în spate banii şi maşinăriile de partid.

Dacă însă bucureştenii vor înţelege că e şansa lor de „scoatere la lumină a contractelor dubioase ale primăriei, scoaterea intermediarilor din pieţe, a şpăgilor din pieţe, a taximetriştilor care te agresează la Gara de Nord, a şantierelor de construcţii care nu respectă nicio regulă“, aşa cum ne spune Nicuşor Dan, atunci cei doi ar avea de ce să se teamă. Şi poate că e momentul să-i ascultăm îndemnul: Salvaţi Bucureştiul!

TAGS :
Comentarii
Ciprian 2012-04-05
Nicuşor Dan este o inspiraţie şi pentru noi :) http://www.independentii.ro/c/index.php/blog/76-independentii-in-politica-intre-utopie-si-impact
romulus 2012-04-05
Fara discutie,acest tanar TREBUIE votat ca primar general al Capitalei.Sunt prea multe distrugeri irecuperabile din patrimoniul orasului ca sa mai permitem unui alt "favorit" politic sa continue demolarile cu scopul de a pune mana pe terenurile ramase libere.Si de a ridica acolo monstruozitatile care se pot vedea in multe zone ale Bucurestiului!
Cristina 2012-04-05
Corect, TREBUIE, daca mai vrem cu-adevarat sa salvam Bucurestiul! Dar pana atunci, adica pana pe 10 iunie, trebuie sa semnam pt el. Asa ca dati semnaturi, indemnati prietenii, rudele, colegii, cunostintele la semnaturi pana pe 1 mai, ca sa-l putem vota pe Nicusor Dan! Fara cele 36.000 semnaturi de la bucuresteni, pana pe 1 mai, nu va avea dreptul sa candideze. Asa ca, la semnat!!!!!!!!!!!!! Si-apoi....LA VOT!!!!!!!!!!!
silenzio-stampa 2012-04-05
mi-ar place sa aflu mai multe despre nd - informatiile publice de pana acum nu sunt suficiente. ce echipa are? ce proiecte?
Voicu Radescu 2012-04-07
[email protected] silenzio... : ...si dupa ce te vei fi informat, semneaza te rog pe una dintre listele tipizate ce ii vor conferi dreptul lui N.D. sa poata candida. Este nevoie de 36.000 semnaturi!! la ora actuala cred ca sint in jur de 12.000. Sint vreo 30 de locuri in Buc. unde poti semna. Inclusiv la Green Hours. Daca ajungi pe aici, iti oferim si o lista noua, virgina, pt 12 semnaturi, pe care sa o inapoiezi completata de prietenii tai :).
Cristina 2012-04-05
www.nicusordan.ro Veti gasi aici tot ce va intereseaza!
dinu 2012-04-03
Evident ca Dl. Nicusor Dan trebuie votat! Va trebui renuntat la ideea alegerii "raului mai mic". Indiferent de rezultat trebuie votat pentru a arata politrucilor ca avem si alte obtiuni, ca vrem si altceva decat smecheriile si minciunile lor!
Total 7 comments.
Recomandari
2217
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22