Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCuţitul din spatele lui Chiliman
2012-04-10
5

Ce faci dacă în organizaţia pe care o conduci ai un om de toată isprava? Un om care, fără prea mult efort, va câştiga Primăria Sectorului 1 Bucureşti, cu 75%? Şi, dacă ar fi fost propus, cu siguranţă că ar fi câştigat-o chiar pe cea generală, spulberându-l literalmente pe „independentul“ gargaragiu Sorin Oprescu?

Ce faci dacă în organizaţia pe care o conduci ai un om de toată isprava? Un om care, fără prea mult efort, va câştiga Primăria Sectorului 1 Bucureşti, cu 75%? Şi, dacă ar fi fost propus, cu siguranţă că ar fi câştigat-o chiar pe cea generală, spulberându-l literalmente pe „independentul“ gargaragiu Sorin Oprescu? Ce faci, în numele revoluţiei bunului simţ şi al promisei eliberări a patriei de dictatură, cu Andrei Chiliman, un liberal adevărat, care te-a susţinut şi, mai presus de toate, a susţinut neobosit partidul? Să lăsăm retorica. În prima zi lucrătoare de după frumoasa nuntă politică a USL, când încă mai plutea în aer euforia îmbrăţişărilor cu Ponta, Mazăre şi nu în ultimul rând cu proaspăta achiziţie Frunzăverde, d-l Crin Antonescu, prezumtivul candidat al USL (dacă va mai fi) la Cotroceni, a trecut, ca din senin, la epurări dure în propriul partid. Andrei Chiliman, şeful organizaţiei PNL pe Bucureşti, omul de ispravă, a picat primul. A fost înlocuit cu un „spune-da-şefului“, Eugen Nicolăescu. Motivele? „Diverse“, a explicat Antonescu. Chiliman (ca şi preşedinţii de la sectoarele 2 şi 4, scoşi tot aşa pe bară) nu a înţeles să cedeze locuri în favoarea „camarazilor de luptă“ din PSD şi PC. „Sunt stupefiat, nu reuşesc să găsesc nicio explicaţie pentru această propunere ilogică şi nefirească“, se plânge Ludovic Orban, în vreme ce Adriana Săftoiu, mult mai realistă, precizează: „cred că e o reglare de conturi, în partid se ştie că exista un conflict surd între d-l Antonescu, pe de o parte, şi Andrei Chiliman, pe de alta“. În fine, deciziile impuse de nevricosul lider PNL au fost votate în Comitetul Executiv al partidului cu o largă majoritate... Atât de largă şi atât de umilitoare, încât Andrei Chiliman a anunţat că „iau foarte în serios demisia din PNL“, recomandându-i lui Antonescu jocul de şah, nu de poker.

TAGS :
Comentarii
conco.ro 2012-04-15
Se va dovedi in viitorul apropiat ca aliantele contra naturii sunt sortite esecului. Oricate concesii si-ar face ponta si antonescu pentru mentinerea usl, fara nicio indoiala, alianta va sfarsi imediat dupa locale. Cotroceniul stie de ce!
silenzio-stampa 2012-04-14
papalade minte cand spune ca oprescu este un "gargaragiu" care putea fi "spulberat" de chiliman. singurul scop al pupincurismului fata de chiliman dupa ce i-au fost aruncate laturi basiste atata vreme este de a ataca opozitia. indisciplina este imediat speculata de asa zisi "ingrijorati".
Gladiatorul 2012-04-11
E limpede. Omuletul asta are nevoie de medic, nu de prezidentiale.
Nicusor 2012-04-12
Crin Antonescu,un psihopat,puternic dominat de o componenta narcisista,este un adevarat pericol social,mai ales dupa ce a reusit,si aceasta fara nici o opozitie din din interiorul PNL-ului sa ia ca ostatec,intregul partid!!? Asa zisa elocinta,nu este altceva,decat spumele de la gura unui dement,ce are nevoie urgenta de tratament psihiatric!
romulus 2012-04-11
Sa vedeti,este aproape sigur ca acest neispravit va reusi sa elimine din politica tarii PNL-ul. Suntsigur ca,urmarind strict propriile interese,va elimina pe rand tot ce (crede el) ca ii sta in cale.Dar nu este singurul vinovat.In acelasi context sunt vinovate persoanele de certa valoare din cadrul partidului care accepta sa aibe ca "sef "un asemenea specimen.
Total 5 comments.
Recomandari
1807
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22