Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFOnoarea pierdută a unui mare cardiolog
2012-04-17
15

Este un medic strălucit. Specializat în bypass-ul coronarian şi autorul primului transplant de inimă din România. Pe mâna lui pricepută şi-au lăsat inimile, cu succes, şi Nicolae Văcăroiu, şi Cristi Borcea. Recunoaşteţi că, atunci când vine vorba de operaţii cardio, invariabil, ni se strânge inima. Iar  medicul care se încumetă să taie şi să înnoade fire pe cord deschis este privit mai ceva ca un Dumnezeu.

Este un medic strălucit. Specializat în bypass-ul coronarian şi autorul primului transplant de inimă din România. Pe mâna lui pricepută şi-au lăsat inimile, cu succes, şi Nicolae Văcăroiu, şi Cristi Borcea. Recunoaşteţi că, atunci când vine vorba de operaţii cardio, invariabil, ni se strânge inima. Iar  medicul care se încumetă să taie şi să înnoade fire pe cord deschis este privit mai ceva ca un Dumnezeu.

Dumnezeul nostru român se numeşte Şerban Brădişteanu. Dar, ca la noi, acest dumnezeu parcă locuieşte în Iad. E băgat într-o afacere atât de jegoasă şi cu bani atât de mulţi, încât ai zice că este nu doar locatar al Iadului, ci însuşi şeful lui. În 2007, Şerban Brădişteanu era trimis în judecată, fiind acuzat că în 2001-2002, pe când era senator PSD (ce i-o fi trebuit?), ca preşedinte al Comisiei de evaluare în cadrul unei licitaţii organizate de Ministerul Justiţiei (cu Rodica Stănoiu la volan), ar fi fost parte la mânărirea ei, aducând statului un prejudiciu de vreo 9,2 milioane de euro. Atunci, ca şi acum, banii din sănătate erau pe sponci, iar în spitale, ca şi azi, pacienţii  veneau cu vată şi spirt de acasă. Bănuţii-mită, ce ar fi revenit acestui mare cardiolog, ar fi fost vreo 4 milioane de euro.

Să faci infarct. Asta o fi simţit, probabil, şi judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucureşti, care a dat cu ciocănelul în masă, achitându-l pe marele nostru medic în 2009, cu motivaţia că mita e atât de mare, că nu poate fi adevărată. Dosarul Brădişteanu a revenit recent în actualitatea aceluiaşi Tribunal Bucureşti. Ministerul Justiţiei vrea să recupereze cu titlu de despăgubiri civile cele 9,2 milioane de euro. Poate că Brădişteanu n-a înhăţat chiar toate milioanele alea de euro. Cert este însă, şi deja e foarte mult, că Brădişteanu are un off-shore în Insulele Virgine Britanice (care nu se ocupă de bypass) şi că a solicitat un TopCard Visa-Gold, alimentat tocmai de societatea CC Med AG Elveţia, fericita câştigătoare a licitaţiei coordonate de acelaşi Brădişteanu în 2001. Păcat.

TAGS :
Comentarii
carceanu petre 2016-05-27
La toti cei care scrieti toate jegurile, va doresc sa ajungeti la mana prof. Bradisteanu,si sa va dea cu sictir.Macar asa ,cateva minute !
Liv STOmer 2012-04-22
DA domnule, bun chirurg, dl B., bun tare. 4x10^6 E, incat si magistratii care-l judecau au crezut ca citesc SF-uri, bun om, om bun, caracter, forta psihologica, inteligenta, n-am ce zice. Si, in timp ce el lua spaga aia, eu stateam cu lunile la cozi interminabile si mereu reuseam sa nu mai prind, la niste prapadite de teste pt. diabet, si-mi %$#@am sanatatea ca nu stiam niciodata clar ce glicemie am. Bun, bun, dl Bradisteanu, auzeam ca se vrea denumirea si-a unui spital, pe numele lui. Poate-i fac si-o statuie, eu zic ca e strict necesar.
Elena 2012-04-22
Da pentru ca singurul lucru ce a fost facut bine de PLD si de sustinatorii sai, dumneavoastra ziaristii, a fost sa murdareasca orice om destept care se apropia de psd O faci si in acest articol dumneata intrebandu-te retoric.Asa s-au inventat termopanele, licitatia domnului Bradisteanu, fituicile Doamnei Rodica Stanoiu si cate, cate altele, hiperbolizarea relelor comunismului pana la copilul ce sugea la sanul mamei... si toate acestea pentru a fi inlaturati oameni cu cap si adusi Boldea ,Riti, Piti condusi de marele si neprihanitul lor Basescu.Si le-a , v-a reusit , de ce va mai plangeti acum de ce se intampla???? DD e creatia voastra nu a celor ce-l urmeaza pentru ca daca si cu ajutorul lui DD ati creat pe BT de ce sa nu se poata si mai rau
Ionescu V. 2012-04-20
Am facut o erarhie de valori (ca cititor), reporterilor de investigatie in baza continutului publicat in revista. Pot spune fara retinere ca d-voastra accedeti cu usurinta un loc bine meritat pe podiumul celor 3-4 din cei 5 ramasi in competitia pertinentei informationale! Cu stima si respect.
Ionescu V. 2012-04-20
Stiti...eu zic asa: Daca Dumnezeu nu era idealist traia si acum, pentru ca nu mai trebuia rastignit ! El si-a lasat discipoli pe pamant sub forma de medici, sa ne arate ca si intrarea in rai se plateste ! Cu stima....si tristete Vali.
kiril 2012-04-20
Operatiile pe inima au incetat de mult sa mai fie o minune. Sunt multi medici chirurgi de top care fac operatii mult mai complexe, aici, in Romania. Acestia nu au insa egoul supradimensionat, tupeul si lacomia dlui Bradisteanu. Nu sunt geniali, nici dumnezei. Nici nu trebuie sa fie.
rronea 2012-04-18
Este un lucru cunoscut dar uitat. Atunci cind o firma cauta sa faca o angajare, primul criteriu care conteaza este onoarea. Pe urma vine profesionalismul. Fara primul criteriu, al doilea este vax. Profesionalismul sa poate imbunatazti, onoarea sint cei 7 ani de acasa, este in mentalitate: o ai ori nu o ai.
Cornel 2012-04-18
Din pacate asta e valabil pentru muritorii de rand. In cazul de fata, Bradisteanu o duce bine-mersi la spitalul unde e angajat, justitia il achita, iar Mircea Badea ne explica la tv ca daca esti un medic genial ti se scuza deturnarile de fonduri, doar ar trebui sa fii platit oricum cu sume astronomice.
Sean 2012-04-17
Draga Rodica, mai tii minte prima reactie a lui Basescu in cazul "casei din Mihaileanu"? Dar pe a doua? Ei bine, a doua e caracteristica zilelor de azi! Q.E.D. !! P.S. Daca nu mai tii minte cele doua reactii ale lui Basescu...sunt aici...la un click distanta!
Gladiatorul 2012-04-17
Doamna Palade, nu gasesc nicio legatura, dar absolut niciuna , intre Onoare si profesie. In rest, despre PSD-isti, numai de bine, n-asa?
DOINA 2012-10-27
CEL MAI MARE RESPECT PENTRU DOMNUL DOCTOR S. BRADISTEANU. ESTE UN ADEVARAT PROFESIONIST SI UN MARE OM
Iulian 2012-05-09
Toti vorbesc ca domnul doctor a comis o infractiune. Eu nu cred ca suma este asa de mare pentru ca sa agatam un mare chirurg sa ramana in Romania. Va vorbeste un barbat de 40 ani cu 2 infarcturi si o operatie de bypass efectuata de domnia sa. Domnia sa nu percepe ,,taxa" pentru oamenii nevoiasi, nu lasa asistentele sa primeasca ceva sau sa doarma. Toata sectia este monitorizata video, aparatura este la nivel de ultima generatie si va invit sa constatati. Sala de operatii este top si nu am vazut nici prin ultimele filme cu dr House. Deci domnilor...va invit sa aveti probleme pe inima si sa apelati cu incredere la orice spital doriti. Taxa este fixa si nu se face internare pana nu se asigura ca isi primesc partea (inclusiv privat). Va invit sa va utilizati degetelele si funduletele pentru a verifica cele afirmate. La un an si jumatate de la operatie sunt bine mersi de parca am renascut a 2 a oara. Poate si eu in locul dvs eram sceptic dar avand acces in interior mi am schimbat parerea. Sa ne traiasca domnia sa, domnul profesor doctor Bradisteanu Serban.
grisu 2012-04-24
Pe fond ai dreptate, dar problema e ca astia de pe la 22 vad paiul din ochiu' altuia si nu barna din ochiul lor (Base). Mai mult, stiu doctori (de talia lui Bradisteanu) care iau de la bogati si nu si de la saraci, ca sa poata sa traiasca si sa invete ceva in plus, civilizat, fara sa plece din tara. Ministerul nu cred ca plateste asa ceva. Cred ca intelegi ca daca pleaca toti, tot noi o ducem mai rau, ca Base se opereaza stie el mai bine unde. Si oricum, sa-l judecam pe Bradisteanu dupa ce o sa aflam cat au luat si spagarii actuali nu numai psd-istii.
grisa 2012-04-23
Sean,faci ce faci si o dai pe aratura!Tocmai pentru ca el castiga ca medic cardiolog cat s-o duca foarte bine,dar lacomia-i mare.Tot respectul pentru profesionalism,dar sunt siguy ca nu facea nici o interventie chirurgicala fara spaga destul de consistenta,atunci ce i-a mai trebuit.Lacomia strica omenia!
Cornel 2012-04-17
Te-ai astepta ca un om care a facut o cariera de exceptie sa aiba si calitati morale pe masura. Nu e obligatoriu, dar e in natura noastra sa ne imaginam ca un astfel de om e exceptional in toate planurile. Ca nu e asa o dovedeste si ultimul scandal in care a fost implicat un cardiolog, cu o cariera frumoasa; evident ca omul poate fi gay, indiferent ce profesie are, dar de ce nu se poate multumi cu adulti, care sa accepte relatia, nu sa fie obligati, ramane un mister. La fel ca pacatele trupului, lacomia ii incearca pe multi si ce e interesant e ca nu se gandesc ca s-ar putea compromite, si-ar putea distruge cariera pentru care au muncit atat de mult.
Total 15 comments.
Recomandari
7136
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22