Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Nasul revine. Radu Moraru: Vom spulbera concurenta
- - - -
2012-04-19
Actualitate Interna
6

Contactat de redactia revistei "22", Radu Moraru ne-a raspuns la cateva intrebari despre noua televiziune si despre noua lui emisiune. 

Nasul TV se lanseaza oficial pe 22 aprilie in toate retelelele de cablu, cu o echipa formata, intre altii, din Radu Moraru, Grigore Cartianu, Adrian Moraru, Alice Nastase, Alexandru Cristorian si Cristian Topescu, potrivit unor materiale publicitare aparute in metroul bucurestean si in presa scrisa. Radu Moraru a precizat, joi, pentru HotNews.ro ca noul post va incepe sa emita cu program complet luni, dar de maine pana duminica el si echipa sa vor realiza "3 editii speciale ale emisiunii Nasul".
 
 
Contactat de redactia revistei "22", Radu Moraru ne-a raspuns la cateva intrebari despre noua televiziune si despre noua lui emisiune. 
 
Ce o sa ofere in plus aceasta televiziune fata de altele?
Eu zic ca o sa ofere ceea ce publicul asteapta. Publicul cred ca stie foarte bine marfa pe care o avem, avand in vedere numele pe care le-am anuntat ca vor face parte din echipa de televiziune. N-o sa fim nici o televiziune de stiri, nici o televiziune de divertisment cum e Pro TV-ul. Vom fi o televiziune care merge pe a treia cale.
 
A treia cale pe care o propunem noi este o televiziune de autor. In sensul ca am invitat sa faca emisiuni oameni cu personalitate, oameni care au propriul lor brand si oameni care nu asteapta nici instructiuni, nici comenzi, nici indicatii pretioase, oameni care stiu foarte bine ce au de facut si vor face propriile lor emisiuni asa cum le vad ei, asa cum si le imagineaza. Eu si echipa mea doar i-am sprijinit tactic, din punct de vedere tehnic, dar meritul va fi numai al lor. Succesul, ca si esecul, va fi tot numai al lor.
 
Am vrut sa punem in practica exact ceea ce am experimentat eu in 20 de ani de televiziune. Adica, am fost propriul meu sef si am fost liber. Eu am fost vinovat de toate emisiunile mele si asa imi doresc sa fie si echipa mea si viitorii mei colegi: sa fie vinovati de propriile lor emisiuni si de lucrurile pe care le fac.
 
Incercati cumva prin aceasta televiziune, bazata pe aceasta a treia cale, sa educati poporul?
Nu, in nici un caz. Pur si simplu, consider ca am reusit sa cream un climat in care toata lumea sa fie propriul stapan si asta vrem sa transmitem mai departe.
 
Cum credeti ca televiziunea va face fata concurentei de pe piata media?
O vom spulbera. Ce sa spun altceva? Ca am emotii si acum, dupa 20 de ani de experienta? E important de mentionat ca fiecare cetatean al patriei care vrea sa ne receptioneze si nu ne receptioneaza acasa sa sune la cablisti si sa le spuna ca Nasul TV se receptioneaza gratuit si ca doreste sa ne vada. E posibil ca unii cablisti sa nu fi aflat ca noi putem fi receptionati gratuit si sa nu stie ca noi putem furniza continut gratuit catre acestia, pentru cetateni. Nasul TV e liber, e gratis si nu e codat.
 
Propria dumneavoastra emisiune va fi la fel de incisiva ca vechea emisiune "Nasul", de pe B1TV?
Tot emisiunea "Nasul" se va numi si asta noua, pentru ca brandul e al meu. Si cred ca va fi la fel de buna pe cat a fost in ultimii 10 ani anterioara.
 
Cum se va pozitiona in campania electorala atat televiziunea, cat si emisiunea dvs.?
Se va pozitiona intr-o pozitie greu de inteles de clasa politica. Va fi intrebarea numarul 1 a campaniei electorale: "cum naiba se pozitioneaza Nasul TV?". Eu vreau sa fie misterul campaniei electorale. Sa vedem cum va fi atunci.
 
 
Radu Moraru va realiza emisiunea care l-a consacrat "Nasul", in fiecare zi intre orele 20.00-22.30
Adrian Moraru de la Institutul pentru Politici Publice va realiza, de luni pana joi, emisiunea "Sistemul", "emisiune de dezbatere, analiza, dezvaluiri, anchete" si care va fi "teren pentru subiecte pe care IPP le lanseaza in dezbaterea romaneasca - oameni, mecanisme, cazuri, efecte, monitorizarea banilor publici si a activitatii politicienilor
Cristian Topescu va fi "invitat permanent al emisiunii duminicale "Privind inapoi cu mandrie", emisiune in care vor fi invitati oameni pe care el i-a cunoscut de-a lungul carierei
Grigore Cartianu va realiza, de duminica pana joi, emisiunea "Cronica de noapte", programata dupa "Nasul", de la ora 22.30 si care "monitorizeaza evenimentele actuale care merita sa ramana in istorie", sub sloganul "Nopti albe celor care ne-au facut zile negre"
Alice Nastase si Simona Catrina (de la revista Tango) vor realiza de luni pana joi emisiunea "Damen Tango", prezentata drept "o emisiune de o ora, fara alte indicatii. Le-am spus doar: va rog sa fiti voi"
Alexandru Cristorian va realiza, de luni pana joi, emisiunea "Pe urmele banilor", emisiune de investigatii care "se va ocupa de bugetele mari ale romanilor - miliardari, oameni de afaceri etc."
Alexa Ionescu va realiza de luni pana vineri o emisiune de miezul noptii, "va fi Midnight Blogger-ul nostru", care "aduce lumea virtuala in lumea reala"
 
Potrivit lui Radu Moraru, postul Nasul TV va fi operat, in momentul lansarii, tot de societatea pe care el o controleaza si care a castigat licenta de la CNA, Fire Breaking News.
 
"In momentul in care societatea Nasul, Prietenii de Pretutindeni si Asociatii va fi constituita, finantarea va veni din partea acesteia. Dar inca ceva vreme vom lucra tot pe Fire Breaking News. Din subscriptia publica (procedura desfasurata in primele luni ale anului - n.r.) s-au strans 900.000 de euro. Acesti bani sunt in stand-by, vor fi accesibili peste circa 60 de zile si vor fi disponibili pe parcursul lui 2012. Luni va avea loc prima intalnire a AGA de constituire a societatii Nasul, Prietenii de Pretutindeni si Asociatii, pentru care s-a desfasurat subscriptia publica", a spus Radu Moraru pentru HotNews.
 
TAGS :
Comentarii
Gothard Ladislau 2012-04-21
Sa speram ca va fi o lansare mai reusita decat la ultima televiziune a carei titulatura indica probabil numarul total de spectatori. Bafta!
Vraciu Gabriel 2012-04-22
Ce sa va mai organizati, ca sunteti organizati deja in trustul "intact". Vizionati numai "antenele" si simtiti-va bine.
Liviu din Timisoara 2012-04-22
Nici n-a apucat omul sa arate concret despre ce vorbeste si voi deja stiti ... Tipic ! Se incepe cu concluzia !
01 nasa 2012-04-22
de ce sa speram, atunci cand stim ca nu? mai bine ne organizam ... penibil baiatul asta ...
SocrateS 2012-04-20
din echipa ar trebui sa faca parte excelentul mircea marean-"analist" de marca la evz si tvrinfo....o echipa pro baselu' sortita decesului timpuriu :)))
Camelian Propinatiu 2012-04-19
Nimic cultural, reusita sigura!
Total 6 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
631
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22