Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPăţania lui Flutur
2012-04-24
2

Va spune cu siguranţă, dacă deja n-a făcut-o, că n-a ştiut, n-a văzut, n-a auzit. Că, prins cu dezertarea colegilor săi de partid, cum de altfel şi dumnealui dezertase cândva, nu foarte de mult, din partidul liberalilor, n-a avut habar că a susţinut, din calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava...

Va spune cu siguranţă, dacă deja n-a făcut-o, că n-a ştiut, n-a văzut, n-a auzit. Că, prins cu dezertarea colegilor săi de partid, cum de altfel şi dumnealui dezertase cândva, nu foarte de mult, din partidul liberalilor, n-a avut habar că a susţinut, din calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, tocmai Păţania lui Somnorilă, cu care acum a păţit-o. Gheorghe Flutur devine astfel patronul „spiritual“, dar şi, din bani publici, material, al unui volum care îl are pe copertă pe... Corneliu Zelea Codreanu.

Şi asta după ce, în 2010, acelaşi Consiliu Judeţean, condus de acelaşi domn Flutur, patrona apariţia unei alte cărţi, Prin labirintul vieţii, a aceluiaşi autor, George Ungureanu: un fost membru activ al Mişcării Legionare. „Este inexplicabil şi revoltător să asistăm la susţinerea şi promovarea imaginii, de către conducerea Consiliului Judeţean Suceava, a unui fost legionar care a luat parte activă la politica antisemită a statului.

De asemenea, suntem profund îngrijoraţi de promovarea unei literaturi memorialistice sau destinate tinerei generaţii, având ca mesaj idei şi personaje ale Mişcării Legionare“, se spune în comunicatul de presă al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“. Aşadar, ne învârtim în cerc: Dan Şova ieri, azi Gheorghe Flutur. Despre care ni se spune „consolator“: „nu, ei nu sunt antisemiţi, sunt numai ignoranţi“. Şi ce-i cu asta? Efectul e acelaşi. Şi, dacă tot a venit vorba de Gheorghe Flutur şi de ale istoriei, ştiute şi neştiute, ne amintim cum, în urma cu câţiva ani, acelaşi şef de Suceava dorea morţiş să-l pună director la Arhivele Naţionale pe un protejat de-al său, antrenor sau arbitru de fotbal.

TAGS :
Comentarii
toate cele bune 2012-04-25
gheorghe flutur e cel care aduce lumina de la ierusalim? cu avionul? sau o aduce patriarhia, tot cu avionul? hai ca nu mi-e rusine nici cu declaratiile homofobe alu lui nicusor dan. sova a spus ca ii pare rau. rau? ne invirtim in acelasi cerc. poate ca muzeul de istorie inca nu are un spatiu dedicat tendintelor nationalist fasciste ale poporului nostru, al protocronismului mult apreciat in cercurile politicienilor si birocratilor dar totusi internet exista, se poate citi acolo despre istoria romaniei, nu? ca la scoala copii sunt fortati mai nou sa cante imnul cu mana pe inima, politicienii s-au gandit sa ia copii nostri si sa ii scufunde in botezul protocronist de mici. penibil. iar asta cu scoaterea lui darwin din programa combinata cu introducerea obligativitatii orelor de religie si ciripitul imnului unde duce? ghici ciuperca ce-i.
Delia 2012-06-06
Am observat,ca mai nou aceasta revista se inscrie in rindul propagandistilor usl. Nu demult doamna Pora a atacat-o pe E.Udrea,acum este la rand R.Anastase,urmeaza G.Flutur. Se vede ca vin alegerile,de ce nu s-au publicat toate aceste lucruri mai demult.Nu s-a stiut ?Nu cred.Le lansati acuma sa aiba efect imediat,ca de duminica votam.Doamna Pora,articolul cu trenul,este clar in favoarea usl.Mi-a facut greata descrierea cu c...de pisica,etc.Am crezut ca sateti o doamna,dar profitati asi de emisiunea lui Turcescu,stiind ca are audienta mare,sa mai puneti o caramida la restuaurarea unui ''guvern '' ticalos, antijustiie,sovin,nationalist,condus de Ponta ,care profita de un om mort de 59 de ani,sa-si faca campanie electorala in Transilvania
Total 2 comments.
Recomandari
1949
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22