Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDoar pentru stabilitatea ţării
2012-05-08
12

În 2008, la 1 Decembrie, de Ziua Ţării, Gabriel Oprea devenea un fal­nic general locotenent cu trei stele, primind din mâna pre­şe­din­telui Băsescu, cel care îl nu­mise nu cu prea multă vreme în urmă „şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase“, toate în­sem­nele gradului şi promisiunea că vor urma şi alte bunătăţi, dar, contra cost. Doamne-ajută! Să fie primit! a zis proaspătul ge­ne­ral.

În 2008, la 1 Decembrie, de Ziua Ţării, Gabriel Oprea devenea un fal­nic general locotenent cu trei stele, primind din mâna pre­şe­din­telui Băsescu, cel care îl nu­mise nu cu prea multă vreme în urmă „şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase“, toate în­sem­nele gradului şi promisiunea că vor urma şi alte bunătăţi, dar, contra cost. Doamne-ajută! Să fie primit! a zis proaspătul ge­ne­ral.

Costul a trebuit plătit destul de repede, chiar imediat după că­sătoria din interes a PDL cu PSD, când Oprea a ajuns la In­ter­ne. Mirosind însă că nu-i a bună şi că Oprea îşi face ochi dulci cu Satana, vulpile din Kiseleff l-au retras. Pe Dâmboviţa a mai curs ceva apă, nu prea multă, şi, când Cabinetul Boc al nu-ştiu-câ­telea atârna într-o aţă, ge­ne­ra­lul a sărit şi, „pentru stabi­li­ta­tea României“, a făcut iute un par­tid, botezat pompos Uniunea Naţională pentru Progresul Ro­mâ­niei, cu grup parlamentar cu tot, proptea pentru nefericitul Guvern Boc. Doamne-ajută! Să fie primit!, a fost rândul preşe­din­telui şi al PDL să zică.

Par­ti­dul generalului a greblat o oaste de strânsură, cu tot felul de ne­mul­ţumiţi şi de flămânzi din PSD în primul rând şi câte ceva din PNL. Gabriel Oprea ajunge astfel mi­nistrul Apărării în Cabinetul Boc al nu-ştiu-câtelea, dar cere por­tofolii şi pentru alţi colegi, se înţelege, tot „pentru stabilitatea României“. PSD rămâne să se zbată în opoziţie, dar în inima ge­neralului care acceptase pu­te­rea doar pentru că se gândea „la stabilitatea României“, icoa­na sfântă din inima lui rămânea tot aia încadrată de cei trei tran­da­firi.

În fine, ziua cea mare a sosit: PSD ajunge la putere şi, cum sângele apă nu se face, ge­ne­ralul şi partidul său, UNPR, trec de partea revoluţiei, sem­nând un protocol de colaborare cu PSD. Aţi ghicit: totul „doar pen­tru stabilitatea României“. Amin!

TAGS :
Comentarii
silenzio-stampa 2012-05-14
palade dadea numai note de zece la cei pe care acum le da numai note de zero si vice versa. adica jurnalismul de partid egal gunoi.
silenzio-stampa 2012-05-18
oprea client vechi la dame ia o carte in mana si foloseste limba romana?
oprea 2012-05-14
Vai mama ei de limba romana! Unde ai invatat-o silentiule. Daca ai fi citit ce scrie Rodica Palade, ai fi constat ca Oprea e client vechi . Pune mina pe carte, curaj.
Prodigal sons .. 2012-05-13
`Par­ti­dul generalului a greblat o oaste de stransura, cu tot felul de ne­mul­tumiti si de flamanzi din PSD in primul rand si cate ceva din PNL` - chiar asa. Si s-au intors la vatra.. fii cei risipitori. Si au fost primiti cu bratele deschise, dupa ce initial parintii i-au dezmostenit. Bine ziceti, d-na Palade, sangele apa nu se face..
Hoartiu 2012-05-13
Tot Gabriel Oprea si-a adus contributia si la vicierea legii pensiilor, prin santajul pe care l-a promovat in guvern pentru privilegierea cadrelor militare. Dupa ce ca n-au contribuit cu un leu de-a lungul carierei la sistemul de pensii.. Oare cand vor intelege oare toti socialistii astia de duzina ca in diviziunea sociala a muncii nimeni nu poate sa invoce privilegii pentru specificitatea muncii prestate ? Cand???
Liviu din Timisoara 2012-05-10
Singura urma de legitimitate morala a fost un Cristian Diaconescu. A plecat. De aici incolo, UNPR nu mai are nici o sansa: s-a purtat ca o curva ieftina. Ca sa vezi cum intoarcerea "la cele sfinte" te transforma intr-o curva politica.
mariana 2012-05-10
foarte bun comentaru felicitari.iar eu cind stau si ma gindesc, ca aproape sai cred pe acestia acum sigur sunt lamurita cu acesti tradatori fara niciunpic de bun sit. Rusine unpr ca ma-ti dezamagit.
adi 2012-05-09
Un articol foarte bun si obiectiv! Mergeti mai departe insa si scrieti despre ceea ce liderii PDL vorbesc in aceste zile, respectiv despre tradarea UNPR si despre faptul ca nu au legitimitate i Parlament; pai nu PDL i-au facut "GRUP PARLAMENTAR"? Cand erau la putere nu PDL s-a certat cu toata opozitia sustinand ca UNPR are toate drepturile unui partid parlamentar? Atunci erau legai iar acum nu mai sunt legali? Au guvernat 7 ani, de ce nu au interzis traseismul? Ar fi multe de spus despre "moralitatea" oamenilor politici; luati-l exemplu pe Cristian Diaconescu: critica de zor Guvernul Boc si pe Traian Basescu si la cateva zile dupa ce s-a dus la UNPR iesea zilnic pe posturile TV si ne spunea cat de buna este guvernarea Boc. Cata degradare umana! Si este valabil pentru multi altii!
Gladiatorul 2012-05-08
Infiorator! Dac-ar fi sa fim catalogati dupa oamenii din Parlament, natiunea romana ar trebui sa se numeasca "natiunea nerusinarii".
cornelia 2012-05-08
D-na Palade un articol excelent despre caracterul oamenilor politici( pacat ca , noi suntem cobaii acestor indivizi infecti). va citesc cu placere si mereu astept cu nerabdare rubruca d-stra. va doresc numai bine!
Gogu Pintenogu 2012-05-13
Ideea este ca nu merita nici o stea de general si nici macar trese de colonel. A primit, ca recompense politice, o multime de grade, fara a fi militar activ, cat n-au primit altii care au luptat prin razboaie.
costel 2012-05-08
doamna,tot respectul pt. rubrica dv.,dar un gen.lt. are 2 stele.cu 3 stele ar fi gen.colonel.aceasta ierarhie e pe stil vechi.acum ar fi gen.de brigada-1 stea; gen.div.-2 stele gen.corp de armata-3stele gen.de armata-4 stele p.s.nu stiu daca mai au stele pe trese generalii
Total 12 comments.
Recomandari
2082
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22