Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCopiii lui Kim Jong-Il
2012-06-12
11

La început, puţini au crezut în Nicuşor Dan. Puţin boem, puţin autist, mereu preocupat de soar­ta clădirilor Bucureştilor, luate cu asalt de rechinii imobiliari. Si­renele lui Oprescu i-au pus în cârcă... părăginirea Halei Ma­ta­che! Când a venit cu ideea de a candida la Primăria Generală a Bucureştilor...

La început, puţini au crezut în Nicuşor Dan. Puţin boem, puţin autist, mereu preocupat de soar­ta clădirilor Bucureştilor, luate cu asalt de rechinii imobiliari. Si­renele lui Oprescu i-au pus în cârcă... părăginirea Halei Ma­ta­che! Când a venit cu ideea de a candida la Primăria Generală a Bucureştilor, până şi colegii lui de platformă, în loc să-l susţină, s-au găsit să-l privească cir­cumspect - i-au pus în faţă un „contract“. La fel ca tuturor ce­lorlalţi candidaţi. Unii au spus că e un „iepure“ de partid. Alţii, că e omul lui... Andrei Pleşu. Că e de dreapta. Că are un sediu de campanie ca vai de mama lui şi niciun ban. Că are/n-are bască. În fine, că n-are nicio şansă. Strângerea anevoioasă a sem­nă­turilor a întărit scepticismul mul­tora. Bonzii Oprescu şi Prigoană au refuzat categoric o dezbatere faţă în faţă cu el.

Televiziunile i-au acordat ceea ce „merita“, con­­form Legii electorale: un timp de antenă minuscul, la gră­madă cu Irinel Columbeanu şi alţi ex­centrici. Nicuşor Dan, însă, in­di­ferent de împrejurare, putea fi văzut şi auzit rostindu-şi di­s­cursul cu aceeaşi precizie şi în­că­păţânată candoare, fie că avea în faţă un prieten sau un ad­versar. În fine, casele de sondare a opiniei publice l-au garat la un descurajant 3%.

Înainte de numărătoarea finală, Nicuşor Dan are peste 9%, se ştie deja că va fi consilier la Pri­măria Capitalei, iar „analiştii“ îl nu­­mesc „fenomenul Nicuşor Dan“. „Miza acestei campanii a fost să reclădim încrederea unei clase întregi de oameni care era total dezamăgită de felul în care le conduce viaţa clasa politică“, spunea Nicuşor Dan în seara de 10 iunie, după anunţarea exit poll-urilor, adăugând: „S-a ter­minat o campanie şi, după toate semnalele, intrăm în politica ma­re“.

Copiii plângând în jurul lui Kim Jong-Il din caricatura care a cir­culat pe Internet ştiu ce-o să fa­că de luni!

TAGS :
Comentarii
silenzio-stampa 2012-06-13
imi place angajamentul civic al lui nicusor si pana la proba contrarie am o parere mult mai buna despre el decat despre funeriu si mru. deosebirea fundamentala fata de cei doi este faptul ca nicusor merge de jos in sus in loc sa fie stampilat cc utecist sau fripturist basist. este important pentru el sa-si mentina o gandire independenta si o voce echilibrata.
gioana prezidentiala 2012-06-12
Nicusor Dan a militat pentru suspendarea lui Basescu, a votata pentru Ipocrin Antenescu iar dupa aceea pentru Gioana cel inteligent concluzia tageti-o voi dar vreau sa pun o singura intrebare : In ce curent se inscrie acest personaj ?
Iulian 2012-06-12
Pai cum vine asta: este omul usl dar il "desfiinteaza" pe Oprescu? Cat despre viitorul lui politic: initial am crezut ca lipsa unei echipe de candidati la CG va fi un dezavantaj. Insa acum imi dau seama ca, in aceasta faza a carierei sale politice, a procedat mai bine asa, mergand singur. Ii doresc inspiratie in alegerea colaboratorilor si deschidere catre toate opiniile, fie ele si in contradictie cu ale sale.
campean 2012-06-12
Ma bucur ca atunci cand se strangeau anevoios semnaturile m-am oprit in fata Pietei Veteranilor unde o admirabila doamna impartea pliante trecatorilor si doar eu,intr-un rastimp de un sfert de ora,am semnat pt ca dl Nicusor Dan sa se poata inscrie in cursa electorala.Mi-am exprimat atunci parerea ca va ajunge consilier,gandindu-ma ca derbedeii sunt in top astazi,dar peste patru ani,sper ca dansul sa fie primarul capitalei. Doamne ajuta!
campean 2012-06-14
Aflu acum cu mirare ca dl Nicusor Dan a sustinut campania pentru suspendarea Presedintelui si a figurat pe lista celor 100 sau 200 de intelectuali care au semnat in favoarea lui Crin Antoonescu.Si ma intreb:chiar nu a realizat cat de lipsit de substanta este presedintele actual al PNL?Fara sa fiu "intelectual",consider ca intelectualii care au semnat pt dl Crin Antonescu sunt oameni fara minte.
Ioan Badila 2012-06-12
@Mircea D-nul Nicu Sordan se va integra gastii usl-iste ale caror puncte de vedere le-a sustinut de-a lungul timpului. Mai documenteaza-te d-le Mircea!
Mircea 2012-06-12
D-nul Nicusor Dan va fi rejectat ca un corp strain pentru ca nu se aseamana cu ceilalti consilieri, asa cum a fost rejectat si de PDL pentru ca nu putea sa-si plateasca candidatura catre capii mafioti ai partidului. Grav este, ca fiind un caz unicat in alegerile din Romania, electoratul din Bucuresti nu l-a votat suficient pentru a avea un primar care sa-i reprezinte onest.
lavinia 2012-06-12
D-na Palade va multumesc pt. acest comentariu de bun simt la adresa acestui tanar. Primul pas l-a facut singur( ajutat de cativa prieteni visatori ca si el), de acum are nevoie de sustinerea celor care stiu cum trebuie sa te lupti pt a te impune in aceasta jungla mizerabila din politica romaneasca ( dar poate va reusi alaturi de altii, ptca unirea face puterea si nu este un slogan rasuflat) Ii doresc mult succes!
Rxyz 2012-06-14
@ Maria. Desigur ca nu, au intrat doar cei merituosi. Enumar cativa: Radu Paul Orzaţă, Richard Vicenţiu Ghiţă, Cornel George Comşa, Julia Zorkoczy, Eugenia Ana Maria Popescu, Ştefănel Dan Marin şi Cristina Elena Nicolescu. Cum , n-ati auzit de ei? Pai de ce nu va uitati la OTV? Au candidat din partea PPDD si au intrat in CGMB. Pe merit.
Maria 2012-06-13
Nicusor Dan nu a obtinut postul de consilier in CGMB. Avea nevoie de 5% si a obtinut doar 4,7%. Parerea mea e ca nici nu merita aceasta functie.
misu 2012-06-13
Nu inteleg dece oameni inteligenti cad in cur in fata acestui neicusor .A luat luat ceva voturi doar pt.ca ceilalti doi sunt de rasul curcilor . Un socialist mai aproape de comunism decat de social-democratie .
Total 11 comments.
Recomandari
2545
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22