Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFUn bărbat de stat şi, pe deasupra, ardelean: Ioan Rus
2012-08-03
14

A spus clar şi răspicat că „vom avea un referendum ca la carte“. Mi-a trecut prin cap, încă de atunci, care carte? Dacă e vorba de Cartea junglei, cu, aşa cum s-a văzut deja, prezenţe prin cătune de 150%? A anunţat la fel de clar şi răspicat numărul cetăţenilor înscrişi pe listele de alegători, la vremea la care şeful său de la guvern încerca să tragă preventiv de cifre. A anunţat la fel de clar şi răspicat Curtea Constituţională, semnând chiar o hârtie oficială, că MAI a verificat şi a actualizat listele electorale şi că pe ele sunt înscrişi X cetăţeni. Apoi a şters-o, a spălat putina, s-a topit în ceaţă, a plecat în vacanţă zice-se, vajnicul bărbat de stat şi ardelean pe deasupra, Ioan Rus. L-a lăsat pe un Grăjdan de-a lui Ponta de la MAI să arunce la CC bomba: nu ştim şi nici nu putem şti câţi cetăţeni sunt pe liste, prin urmare, nu se poate lua nicio decizie. Şi nu s-a luat. S-o ia mai bine dracu' de ţară.

Oare prin ce boscheţi se ascunde acum Ioan Rus, marele bărbat de stat şi ardelean pe deasupra? Nu zicea el, îndată ce a venit la MAI, viril şi ţanţoş, nu ca bicisnicul Igaş, că avem treabă, că ţara e pe butuci? Asta era treaba pe care o avea de făcut? Să şteargă ghetele lui Ponta&co? În doar două luni, bărbatul ăsta de stat a ţinut să dea un spectacol jalnic, mai ceva ca bruta de Zampano a lui Fellini care rupea lanţul cu pectoralii: l-a împachetat pe „sinucigaşul“ Năstase într-un fular scump, ferindu-l cât a putut el de impactul „nedrept“ cu celula; s-a năpustit la Arhivele Naţionale şi, ca un necruţător activist stalinist, l-a dat afară pe Dorin Dobrincu, drept pedeapsă că a deschis arhivele în care stau ascunse poveştile uimitoare despre trecutul negru al tovarăşilor PSD-işti. Dar figura asta de pe urmă, cu referendumul „ca la carte“, „că nici noi nu mai ştim câţi suntem“, la care acum Rus priveşte probabil foarte mulţumit, le întrece, fără îndoială pe toate. Ioan Rus, bărbatul ăsta de stat şi pe deasupra ardelean, îmi aminteşte azi de „poliţiştii“ transformaţi în şoferi pe maşinile cu însemnele MAI în ziua de 14 iunie 1990, când cărau mineri cu ghioage dintr-o parte în a alta a Bucureştilor. Îmi aminteşte şi de vestitul general Lupu, tot MAI, care a dat bir cu fugiţii, în 1999, la comandă, din faţa minerilor lui Miron Cozma. Îmi aminteşte de recenta răscoală a chipielor şi de propunerile lui Dogaru semnate de şeful lui, Ponta, după ce acelaşi Ponta semnase propunerile Alinei Mungiu-Pippidi. Şi-mi mai aminteşte Ioan Rus de bătălia unuia ca Vanghlie şi Cătălin Voicu pentru şefia Internelor. Acum, cei doi îşi pot freca mâinile de bucurie: Ioan Rus şi-a făcut magistral datoria. Ca la carte. Mai are de bifat un fleac: până la 31 august trebuie să omoare de pe liste 1.374.359 de cetăţeni.

TAGS :
Comentarii
Un ardelean 2012-08-25
Stimata doamna, Un singur lucru nu mentionati in articol: Ioan Rus si-a dat totuși demisia spunând ca nu dorește sa fie parte la lovitura de stat. A făcut asta târziu, dar totuși a făcut-o. Reținuți: si-a dat demisia! Așteptați același lucru de la Ponta, El Crin, Ilici Iliescu? Asta demonstrează ca Iona Rus este un ardelean, chiar dacă unultimul din sat.
axinte 2012-08-21
Sunt in principal de acord cu autoarea, as dori sa fac o precizare in legatura cu Generalul Lupu, in retragerea acestuia din fata minerilor in defileul jiului principalul vinovat este Gavril Dejeu, ministru de interne in acea perioada. Sunt pensionar MAI, in acea perioada eram ofiter de srviciu la una din structurile sistemului, Generalul Lupu a cerut aprobarea prin radio pentru folosirea tunurilor cu apa impotriva minerilor, personal am raportat comandantului meu aflat in sedinta cu Dejeu acest lucru, Dejeu s-a opus folosirii oricarui sistem de forta.
mary 2012-08-16
un mincinos si un aberant !mi-e rusine ca esti ardelean si ne faci de ras !eu stiu ca ardeleni-s oameni seriosi si dintr-o bucata nu perversi si nesimtiti ,fara sa mai vorbim de profesionalism ..care nu exista!Du-te domnule si creste -ti nepotii daca-i ai ca esti o rusine pentru cluj atat tu cat ,si mai ales gaoaza aia bolsevica de marga !niste scarbosi !hiene comuniste ,ori tampiti ,ori prosti!
expat 2012-08-06
Exces de zel. prostie sau cartita? Nu va grabiti inca sa il judecati.
Gothard Ladislau 2012-08-05
Ca sa plagiez un bun prieten minirecensamantul este mai degraba un CUBAJ.
gaga 2012-08-05
In CV nu apare inregimentarea in structura vechiului PCR. Acest personaj a fost (multa vreme) inainte de 1989 presedintele UASCR (Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania) pe Cluj. Dupa revolutie devine un mare om de afaceri din Cluj (Director general Reprezentanta Mercedes-Benz Transilvania al altui mare roman Tiriac).
jorj 2012-08-05
cunosc personal pe acest individ si impresia a fost una favorabila , dar se pare ca si lui ca si altora BANII le iau mintile . dorinta de furt impregnata adanc in mentalitatea romaneasca ca si murdaria si dorinta irezistibila de a pangarii cu buna stiinta bruma de onoare si omenie este de nestavilit , se pare ca nastase a fost si este un etalon pentru cei ce sant ca el , adunandu-i langa el . HOTI , MINCINOSI , OPORTUNISTI cu baze solide pe un electorat format in mare parte de PROSTI . si Rus este un exemplar marca usl .
Gothard Ladislau 2012-08-03
In plus as vrea sa fac o observatie care - poate - se vede si de la Bruxelles, Berlin sau Londra. Eu vad azi un partid - fostul partid comunist - care se foloseste de intitutiile statului - guvernul, Curtea Constitutionala, Institutul National de Statistica si nu in ultimul rand autoritatile publice locale - ca sa-si puna in aplicare singurul punct din programul de guvernare al usesele : eliminare prin ORICE MIJLOACE a presedintelui in exercitiu. Imoral - cu siguranta . Legal??? Vedem azi ca useseleii cred ca se joaca de-a algebra in politica si numai lor minus cu minus le da plus. Amanarea deciziei CCR ne poate duce doar la un singur gand , in aceste zile olimpice , dar care nu ajuta cu nimic Romania, dimpotriva : Important e sa participi.
Bruner Fox 2012-08-03
e simplu doamna Palade, e chiar normal, daca e Ioan Rus , asculta de Vocea Rusiei, nu era sa asculte de Vocea Americii!doar nu il cheama Ioan Americanul!
Gothard Ladislau 2012-08-03
Daca nu si-a dat demisia pentru gafa monumentala de la inceputul mandatului (cand a fost foarte DIRECT preocupat de soarta unui actor puscarias) atunci daca ar exista vreun miligram de bun simt in ardeleanul rus (nume predestinat.... ) ar trebui sa faca gestul acum cand ca sef organizator al unui referendum isi contesta propriile actiuni.
Kostas 2012-08-11
Ma intreb,asa ca prostu, marele om de afaceri prosper din Cluj,artizanul debarcarii bolsevicului de la sefia PSD aducand in loc un purcelus de bolsevic, de ce a acceptat postul de ministru pe timp scurt la ministerul care trebuia sa organizeze un referendum ca la cartea psd.? Trecand in revista doar cateva din ispravile vajnicului ministru: intarzierea ducerii la indeplinire a hotararii judecatorest de incarcerare a celui mai mare hot,prietenul Nastase,aranjand circul "sinuciderii"si punandu-i la dispozitie autosalvarea care sa-l depuna in custodia unui alt mare mare hot doctor Bradisteanu;apararea lui Ponta spunand ca plagiatul este o practia normala inca de la Platon si Aristotel; organizarea ca la cartea psd. a referendumului si sprijinirea din umbra ministerului a plimbarii sutelor de "turisti" pe la o multime de sectii de votare;spalarea putinii cand sefii lui l-au pus sa transmita Curtii liste mincinoase lasandu-l pe V.P.Dobre sa-si rupa gatul in aceasta cauza penala;demisia, chipurile "de onoare"de la sefia ministerului ca un las care a fost si este inca,lasand impresia demnitatii sale, fac o singura remarca-JIGODIE. Cum este practica la bolsevici, mai marii psd-ului vor pune esecul referendumului pe seama etnicilor unguri si sasi si despre Rus vor spune ca a fost o cartita de-a lui Basescu.Stalear in gat Basescu pana la sucombarea totala a cacaraului,a plagiatorului vremelnic cel mai mare mincinos si a slugilor lor din ambele partide adunate la un loc sa produca cel mai mare rau tarii.Cat despre hotii si escrocii din spatele lor vedem cum li se apropie funia de par urmand sa ajunga in puscarie, tragand dupa ei pe toti cei care au pus botul la dregatorii inalte de unde sa le sprijine furaciunile.Parca mi se face mila de ei dar isi vor merita soarta cu varf si indesat.
Ardeleanul 2012-08-07
Nenea Rus te-ai facut , la un moment dat cam sovietic. Pacat ca ai incercat sa faci lucruri necurate. Cred ca intre timp ai citit ceva din Aristotel. Tocmai de aceea poate ne spui concret cine a facut presiuni asupra conducerii MAI.
ali 2012-08-05
rus? balega! asta-i omul internelor,rus. coada de topor,ultimul om din romania.azi. Viteazul de la cluj? balega de la cluj.Daca pierdea basescu cu un vot o batalie cinstita o acceptam.usl e partidul care te bate si spune ca te-a batut ca sa-ti faca un bine.NU uitati asta. Urmeaza multe altele. Sigur n-am vazut tot.
Ion Taranistul 2012-08-04
Exista si intre ardeleni cozi de topor , caci , padure fara uscaturi nu se poate. Despre demisie , cind atiauzit vreodata ca un bolsevic , un comunist , un USL-ist , si-a recunoscut gresala si si-a dat demisia . Asa ceva este incompatibil cu ei . Despre simtul onoarei , despre respect , despre demnitate , nu se vorbeste si nu se stie la ei. Sunt toti niste lepre!
Total 14 comments.
Recomandari
2649
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22