Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFКонец Фильма!
2012-08-28
14

Fantastică mobilizarea din aceas­tă vară a lui Ion Iliescu! La cei 83 de ani ai săi, nările îi mai frea­mătă încă la adierea tare a pu­ciului, iar muşchii i se în­cor­dează tinereşte când e vorba de a prelua puterea, toată, la fel ca în acea iarnă îndepărtată, când teroriştii trăgeau din toate po­ziţiile, iar el suna aferat la Am­basada URSS ca să spună, măi, dragă, cine suntem şi ce vrem. Poate de aceea s-a şi enervat atât de tare că, în loc de un emi­sar al Kremlinului, protejaţii săi Crin şi Ponta s-au pomenit cu un emisar imperialist: „Sosirea in­tempestivă a subsecretarului de stat al SUA la Bucureşti şi opi­niile exprimate – vădit in­fluen­ţate de campania de de­zin­for­mare reuşită de partizanii d-lui Băsescu (reflectate, de altfel, şi în declaraţiile d-lui Barroso), cons­tituie un fapt regretabil“.

Re­gretabil, desigur, pentru băţul pus în roata vijeliosului puci. Dar sângele i s-a urcat direct la cap, văzând „cu câtă uşurinţă unele cancelarii occidentale (şi in­clu­siv reprezentanţii lor la Bu­cu­reşti) pot fi influenţate de cam­pania de intoxicare desfăşurată de susţinătorii d-lui Băsescu şi câtă lipsă de sensibilitate şi res­pect pot manifesta acestea faţă de un vot popular, exprimat la un referendum organizat în mij­locul verii, în ciuda boicotului pro­clamat de d-l Băsescu şi sus­ţinătorii săi“. Dar, vai!, aceeaşi „lipsă de sensibilitate“ do­ve­di­seră numitele cancelarii şi după mineriada din 1990, când dragii lui mineri aduşi de el la Bu­cu­reşti rupseseră oasele opoziţiei.

Cât priveşte obrăznicia pro­cu­rorilor care şi-au băgat nasul în matrapazlâcurile re­feren­du­mu­lui, asta chiar le-a întrecut pe toate: „procurori care dau nă­vală peste oameni în case, în me­diul rural, pentru a-i ches­tiona dacă au fost la vot pentru referendum. În ce lume trăim?!!! De unde au răsărit asemenea spe­cimene, venite parcă din gro­te primitive?“ - s-a înfuriat Ilici, cerând o tragere zdravănă la răs­pundere a îngrozitoarelor „hai­te“, dacă nu în activul de partid, măcar la parlament, care acum merge strună. Ca un partid. Din păcate pentru Ion Iliescu, spe­ran­ţa că parlamentul-partid îi va da un brânci CCR şi deciziei de in­validare a referendumului s-a spul­berat. E drept, într-un de neuitat număr de circ.

TAGS :
Comentarii
ihwWMdLxkQyfjrxiOMW 2012-10-21
Am primit un banc: Un moensag de nouazeci de ani statea pe o banca in parc, plangand. Un tip trece pe langa el si-l intreaba de ce plange. Printre lacrimi, batranul raspunde:- Iubesc o fata de douazeci si cinci de ani - Si ce-i rau in asta? intreaba tanarul Continuand sa planga, mosul raspunde:- Nu intelegi In fiecare dimineata, inainte ca ea sa plece la lucru, facemdragoste. In pauza de pranz vine acasa, imi pregateste masa si apoi facem din nou dragoste. Seara vine acasa cat de repede poate si mai facem o repriza de sex. Iar dupa cina, toata noaptea facem dragoste incontinuu.- Bine, dar ai o relatie pe care si-ar dori-o orice barbat, mai ales la o varsta asa de inaintata. De ce plangi?Printre lacrimi, batranul raspunde:- Am uitat unde stau Doamne fereste sa patim asa ceva, deci, sa ne apucam de invatat!
mazariche radu 2012-09-23
CUM SA NU PLATESTI PESTE DOUA MILION DE EURO LA STAT Gadina Constantin, este angajat la un trust de constructii langa cinema Luceafarul, i-l prinde revolutia la sediu, langa Inter, unde se ridica baricada. Sta si se uita la manifestatie si cand incep a fi incarcati cei de la Inter, acestia fug, iar securistii vin dupa ei si urca in camioane si pe cei “gura casca”. Cum e lung si foarte subtire este usor de prins. Asa ajunge la Jilava, unde este amprentat . Dupa plecarea dictatorului, d-l. Gadina C-tin, ajunge a fi denumit revolutionari, si participa la impartirea legitimatiilor de revolutionar. Se lauda ca este de professor, regizor (era absolvent de subingineri la c-tii, la seral), si cum printre revolutionari era intelectual, i-si face Asociatia de revolutionary Jilava “89. Pe langa multe alte drepturi, mai mult sau mai putin legale (emite legitimatii de tot felul, certificate si alte asemenea pe “bani”), obtine pentru el si familia lui, deveniti peste noapte revolutionari de Bucuresti (fiind in provincie), multe spatii in buricul Bucurestiului : Calea Dorobanti nr. 56, Calea Grivitei nr. 60 (langa P. Romana), Academiei,. La aceste se adauga multe terenuri numai in zone de vile limitrofe Bucurestiului. Pe toate le vinde (contrar prevederilor legale cu “notari de ai casei”), sau vinde dreptul litigios acolo unde erau “probleme”. Sute de mii de euro, chiar milioane . CEI MAI CURIOS ESTE CA IN CAZUL SPATIULUI DIN CALEA DOROBANTI, unde era o Pitzzerie, un restaurant, o terasa, un bar cu sala de billiard la subsol si o sala de jocuri, avea subanchirita la alte patru societati. Spatiu era de peste 750 mp. IN PERIOADA 1992-2008 NU PLATESTE NICI UN LEU LA A.F.I./D.A.F.I., PRIN CHICHITE JUDECATORESTI, PESTE 2.000.000 Euro. CINE PLATESTE PENTRU ASTA ? Noi bucurestenii ca cei de la A.F.I./D.A.F.I. nu au a ce se plange … ACUM LOCUIESTE SINGUR INTR-UN BLOC ( S+P+E ) IN CALEA GRIVITEI NR. 60 UNDE, PLATESTE O CHIRIE SIMBOLICA DE O.N.G. DE REVOLUTIONARI ?!?
Dan 2012-09-13
Criza politica si financiara va dura pana in momentul in care d-nul Ion ILIESCU va inchide ochii. Aceasta sintagma este neortodoxa si NU ii vreau raul d-lui Ion ILIESCU, insa trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: murdaria si criza vor exista pana cand Ion ILIESCU va inchide ochii pentru totdeauna. Cred ca in istorie se va spune: "Este pacat ca d-nul Ion ILIESCU nu a creat reteaua hidrologica, dansul isi putea aduce aportul pentru a-i salva pe romani de la inundatii... Ion ILIESCU NU va intra in istorie ca un element pozitiv, ci dimpotriva : NU a facut, NU a creat, NU a dezvoltat, NU a dat tonul democratiei, NU a creat locuri de munca, NU a intiparit idealul cetatenilor, NU a ocolit minerii, NU a ocolit bataia din Piata Universitatii din 1990, Nu a fost un model pentru societate, NU a pastrat caderea comunismului de 30 minute de la Revolutie sau/si Lovitura de Stat, NU a...."
Petre Patru 2012-09-21
Asi prefera ca inainte de al trece pe "respectabilul Tovaras" pe cealta lume, sa cunoasca si realitatea de dupa gratii unde a trimis nu putini cetateni, inainte si poate si "dupa"
uzum 2012-09-13
Din pacate si dupa ce-o crapa vom avea mult de tras!Uitati-va la Ponta, Sova, Georgian Pop ca sa-i numesc pe unii mai tineri.
Nicolae, Chisinau 2012-09-06
Ivan Ilici Kgbescu, cel care era odata tipul cum cel mai mult zambet pe m2, a devenit un notoriu hoit politic, care impute nu numai Tara, ci toata Europa.
judex 2012-08-30
Aflat la confluenta a trei culturi milenare, bunibasa, de pe gard, ne aduce aminte ca fiecare pasare pe limba ei piere.
Konec, nea Nelu ! 2012-08-29
Gata ! Lasa-ne, ajunge ! Te cauta moartea pe acasa si tu inca mai cauti sa dai la moaca statului de drept. Vezi ca crimele de la mineriada nu se mai prescriu. Roaga-te sa te D-zeu la timp..
cornel 2012-09-16
Sa fi domn e lucru mare, sa fii Konec poate oricare.
Cum scapam de tembeliziuni??? 2012-08-29
O initiativa a ICCD este o petitie catre guvernul american de reluare a emisiunilor Europei Libere. Se vede cat s-a tampit populatia romana (ca popor de cetateni si corp electoral nu putem zice ca formam) in cativa ani de pauza de emisie a Europei Libere.
Hansi 2012-09-06
Interesanta idee; Europa Libera a fost intr-adevar mai mult decat un post de radio pentru români. Dar sa nu-l mai prindem pe Emil Hurezeanu pe-acolo, si inca alti cativa fosti...
Gladiatorul 2012-08-29
Mai are mult, gospodin Ilievici? Sau, sa fi fost asta ultima zvarcolire a hidrei comuniste? Si cand am pronuntat cuvantul hidra automat inteleg ca de comunisti nu vom scapa in veci. Hidra asta, la noi, are exagerat de multe capete. Tari, incapatanate si nespalate.
alexandru cel bun 2012-09-25
Nu imi place Ion Ilescu, e vinovat pentru mineriade, nu a platit, dar in privinta procurorilor are dreptate. Astia sunt minerii lui Basescu ! Traiasca Regele Mihai !
ILICI 2012-08-30
N-as vrea sa-l duca inca(cel responsabil cu smoala)pina nu va raspunde de toti mortii !
Total 14 comments.
Recomandari
2146
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22