Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Frankfurter Allgemeine Zeitung, despre mutarea Congresului PES: Niciun politician nu vrea sa se afiseze cu Ponta si Antonescu
- - - -
2012-09-04
Suspendare 2012
1

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) scrie, în ediţia de luni, despre noul eşec politic al premierului Ponta, respectiv mutarea de la Bucureşti la Bruxelles a congresului socialiştilor europeni, relateaza Evz.ro.


"Premierul Ponta a ajuns din nou la înghesuială după tentativa eşuată de a-l demite pe Băsescu. În decembrie vor avea loc alegeri parlamentare, iar USL se scufundă în sondaje. La sfârşitul săptămânii, Partidul Socialist European a decis să-şi mute congresul de la Bucureşti la Bruxelles. Politicieni de toate culorile evită să se afişeze public alături de Ponta şi Antonescu", scrie FAZ, preluat de Evenimentul Zilei.

 

Potrivit cotidianului german, organizarea la Bucureşti a acestui congres i-ar fi dat lui Ponta ocazia să susţină că criticile la adresa regimului său sunt rezultatul "intrigilor lui Băsescu, pe care mult-urâtul preşedinte le-ar fi pus la cale, spre paguba României, împreună cu cancelarul Merkel, premierul ungar Victor Orban, comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, Partidul Popular European şi o mână de ziarişti corupţi de la marile publicaţii europene".

 

Articolul din FAZ este semnat de jurnalistul Karl Peter Schwarz, despre care Ponta spus, recent, la Antena 3, că este negru la suflet (N.Red: "Schwarz" înseamnă negru în germană) şi a sugerat că ar fi agent al fostei securităţi. În articolul său, Schwarz se mulţumeşte să menţioneze afirmaţiile premierului român, spunând, ironic, că nu este clar la cine s-a referit Ponta când a vorbit despre oamenii fostei securităţi infiltraţi în presa germană, care sunt negri la suflet.


 

 


 

 

TAGS :
Comentarii
Gheorghe Popescu 2012-09-05
Miine vom afla ca FAZ e o publicatie obscura de pe undeva de prin mijlocul Europei, cumparata la kilogram de Basescu. Si vom fi indemnati sa citim mai de graba Pravda, ziar de isprava, din care poti primi si informatii utile (lui Ponta). Cine naiba l-o fi numit p-asta Micul Titulescu, ca nici macar la rama ochelarilor nu seamana. Vai de capul tarii astia.
Total 1 comments.
Mai multe din Suspendare 2012
2354
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22