Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Traian Basescu, scrisoare catre liderii occidentali: Va adresez cele mai sincere multumiri pentru sprijinul ferm pe care l-ati acordat institutiilor statului roman pe tot parcursul crizei politice severe
- - - -
2012-09-06
Suspendare 2012
2

Presedintele Traian Basescu a transmis joi, 6 septembrie o scrisoare de multumire liderilor europeni si aliatilor transatlantici care s-au pronuntat in favoarea Romaniei in timpul crizei politice din aceasta vara, potrivit Biroului de presa al Administratiei Prezidentiale. "Pozitiile publice pe care le-ati exprimat in sprijinul apararii independentei institutiilor statului, in special in ceea ce priveste functionarea justitiei si respectarea deciziilor CCR, au avut un rol important in mentinerea acestora pe cursul functionarii lor corecte", a scris Traian Basescu in mesajul adresat liderilor occidentali, potrivit HotNews.Textul complet al scrisorii


"Stimate Domnule / Stimata Doamna,

Imi face placere sa va adresez cele mai sincere multumiri pentru sprijinul ferm pe care l-ati acordat institutiilor statului roman pe tot parcursul crizei politice severe din perioada 3 iulie - 27 august 2012.

Pozitiile publice pe care le-ati exprimat in sprijinul apararii independentei institutiilor statului, in special in ceea ce priveste functionarea justitiei si respectarea deciziilor Curtii Constitutionale, au avut un rol important in mentinerea acestora pe cursul functionarii lor corecte.

Institutiile statului roman democratic au iesit intarite din aceasta criza si au demonstrat ca au capacitatea de a aplica prevederile Constitutiei si ale legii, in conditiile in care au fost supuse unor presiuni politice deosebite. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fara sustinerea dumneavoastra constanta, pentru care doresc inca o data sa va multumesc.

Va rog sa primiti, stimate Domnule / stimata Doamna, expresia consideratiei mele foarte inalte, alaturi de marca aprecierii mele personale deosebite."Reamintim ca mai multi lideri politici europeni si americani si-au exprimat ingrijorarea ca actiunile Guvernului sint de natura sa afecteze statul de drept in Romania. In prima sa iesire publica dupa invalidarea referendumului de dmitere, Traian Basescu le-a spus ambasadorilor romani cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomatiei sa transmita in statele in care activeaza ca in perioada suspendarii sale institutiile statului de drept au ramas verticale.

TAGS :
Comentarii
Sa le dam cetatenia ! 2012-09-08
Barroso merita cetatenia romana. Ah! cum era sa le uit pe Merkel si Vivien Reding. Insa Tonta si Crizel n-ar trebui gratiati, d-le presedinte.. Nu credeti?
calinutz 2012-09-06
Foarte frumos! Chiar era nevoie de o recunoastere a meritelor Occidentului pentru cat am fost sustinuti....fara ei nu stiu cat de mult rezistau institutiile chiar asa de mult....Bravo!
Total 2 comments.
Mai multe din Suspendare 2012
2430
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22