Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Barroso: Sunt mandru de rolul pe care Comisia Europeana l-a jucat in reinstaurarea statului de drept in Romania
- - - -
2012-09-10
Suspendare 2012
1

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat vineri, intr-un discurs sustinut la o reuniune de la Florenta a Biroului grupului parlamentar al PPE, ca este mandru de rolul jucat de UE si de Comisie in "reinstaurarea statului de drept" in Romania, transmite Mediafax.

"Avem discursul despre 'mai multa Europa', dar este nevoie si de o Europa mai buna, o Europa bazata pe valori. Si de aceea, de exemplu, este de o importanta decisiva ca in UE toate tarile membre sa respecte statul de drept si valorile democratice ale unei societati pluraliste si libere.

Tocmai de aceea vreau sa spun ca sunt foarte bucuros si mandru de rolul pe care Uniunea Europeana si Comisia Europeana il joaca in problemele aparute in Romania", a afirmat Barroso, in discursul sau.De asemenea, el a aratat ca in urma actiunilor UE si ale Comisiei Europene a fost posibila evitarea "schimbarilor nedemocratice" si "reinstaurarea statului de drept" in Romania.

"Datorita UE si Comisiei Europene a fost posibil sa evitam schimbarile nedemocratice din Romania si trebuie sa fim mandri de acest lucru, pentru ca am fost in stare sa reinstauram statul de drept intr-o tara care este membra a Uniunii noastre", a mai afirmat Barroso.Discursul sustinut de Barroso la reuniunea grupului PPE de la Florenta a avut ca tema "Criza proiectului european si rolul familiei PPE".

Potrivit unui comunicat al grupului PPE, reuniunea Biroului de la Florenta, desfasurata joi si vineri, are ca obiectiv "revenirea la cresterea economica in Europa si apararea valorilor europene non-negociabile", arata Mediafax.

TAGS :
Comentarii
gogu de la stefanesti 2012-09-10
Daca ar sti domnul Baros si europenii, in general, cat de "drept" este statul in Romania, in mod real, si-ar lua jucariile si salariul colosal, de functionar european, si nu ar mai spune nimic in public.
Total 1 comments.
Mai multe din Suspendare 2012
2225
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22