Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Presa germana de stanga despre USL: GANGSTERISM politic. Daca informatiile de fraudare a referendumului se confirma, liderii USL sunt niste delincventi
- - - -
2012-09-12
Suspendare 2012
2

Presa germană, inclusiv cea de stânga, analizeaza prestatia liderilor USL, spunind ca aceasta ilustreaza proasta lor pregatire si inadecvarea la provocarile nationale, europene si globale. Sub titluri deloc magulitoare  "Manipulare de România" sau „Gangsteri politici“ presa germana relatează despre acuzaţiile de fraudă legate de referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Deutsche Welle.Frankfurter Allgemeine Zeitung relua marti, 11 septembrie, pe larg reprosurile de fraudare a referendumului de la 29 iulie. Sub titlul "Manipulari in Romania", corespondentul ziarului conservator german scoate in evidenta ca "la plebiscitul pentru demiterea lui Traian Basescu au luat parte, probabil, net mai putini cetateni cu drept de vot decat cei 46 la suta indicati oficial".

Cotidianul, cel care a dezvaluit  primul si plagiatul comis de Victor Ponta in teza sa de doctorat, evidentiaza cifrele puse in circulatie de seful DNA, Daniel Morar, potrivit caruia "s-au manipulat la referendum intre 5 si 15 la suta din voturile inregistrate".

Ziarul reproduce si alte estimari ale oficiului de combatere a coruptiei, al carui sef a precizat "la Realitatea TV ca s-au constatat neregularitati grave in toate circumscriptiile electorale cercetate pana acum: au votat morti si alegatori inexistenti, cu buletine de identitate fictive ... precum si soldati stationati in mod demonstrabil in Afganistan care si-ar fi depus sufragiile in localitatea lor natala..."

Frankfurter Allgemeine Zeitung mai semnaleaza numeroasele plangeri penale depuse de cetateni, initiative civice si partide in baza carora investigheaza procurorii. Ziarul consemneaza existenta cazurilor de vot multiplu si de turism electoral si nu uita sa mentioneze acuzele la adresa anchetelor magistratilor lansate de liderii USL, Ponta si Antonescu, dupa deschiderea urmaririi penale impotriva secretarului general al PSD, Dragnea, pentru crearea unei retele de manipulare a rezultatului referendumului.

Inca si mai drastic e verdictul unui ziar german de stanga. In pagina de opinie a prestigiosului cotidian Suddeutsche Zeitung, Klaus Brill semneaza un editorial intitulat "Gangsteri politici", care saluta in termeni fara echivoc decizia socialistilor europeni de a-si muta congresul de la Bucuresti.

Prezenta lor pe malurile Dambovitei ar fi fost altminteri "penibila". Fiindca la Bucuresti ar fi fost nevoiti "sa asiste la demascarea progresiva a tovarasilor lor romani ca gangsteri politici", e de parere ziaristul din Munchen. Care aminteste nu doar de plagiatul comis de Ponta, ci si de "campania de prada a premierului PSD-ist impotriva institutiilor statului", campanie pe care o incrimineaza in termenii cei mai duri.

Mentionand "probabilele fraude sistematice efectuate de PSD la referendum", editorialul ziarului bavarez conchide ca, "daca aceste informatii se confirma, (liderii) social-democratilor sunt niste delincventi".

Intrucat Ponta si aliatul sau liberal, Crin Antonescu "au mers mult prea departe, silindu-i pe romani si pe europeni sa accepte insuportabila obraznicie cu care .. (ambii) exercita presiuni asupra justitiei", autorul le cere partidelor lor "sa-i demita cat mai rapid de la conducere".

Astfel, social-democratii si liberalii romani "ar evita izolarea lor pe termen lung in Uniunea Europeana". In context, autorul ziarului de stanga din sudul Germaniei sugereaza finalmente posibila "suspendare a apartenentei PNL si PSD la familiile lor europene".

TAGS :
Comentarii
gristero 2012-09-12
In cazul lui Ponta nu poti avea variante :ori e asa, ori e altminteri ! Subiectul este doar un imatur imbatat zdravan de putere,nesigur pe el infatuat,dar suficient de perfid incit sa mai poata pacali pe cineva . Si dac-a vazut ca i-a mers pacaleala aici, hai ca merge si-n Vest ! Dar,ce sa vezi ?ACOLO nu-i merge ! Si nici aici nu-i va mai merege mult!! Mare ghinion!!!!!!!!!!!!!
Liana 2012-09-12
Din nefericire asta este trista realitate.
Total 2 comments.
Mai multe din Suspendare 2012
2161
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22