Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPrin cenuşa TVR
2012-10-09
3

Îl vom numi în continuare Cla­u­diu Săftoiu şi nici într-un caz El­wis, aşa cum o tot fac adversarii lui. Prin apăsata insistenţă pe ră­sunătorul apelativ purtat de ştear­sa persoană a lui CS, aceştia spe­ră să-l aneantizeze pe fostul soţ al Adrianei, fostul ziarist la EVZ, fostul consilier a lui Traian Bă­ses­cu, fostul director SIE, ac­tu­al­mente PDG la TVR. După un sta­giu consistent anti-Băsescu efec­tuat aproape zi de zi pe pla­to­u­rile Antenelor şi apreciat ca ata­re de şefii puciului din vară, CS a primit jilţul şi sceptrul fa­limen­tarei, dar mereu importantei ins­tituţii de propagandă. Din pri­me­le zile de şefie, CS a avut de-a face cu insubordonatul site al TVR: de acolo, s-a aflat pentru prima oară de plagiatul pre­mie­rului Ponta, pe care CS venise cu sarcina precisă (de partid) să-l apere. Rapid, şi site-ul, şi TVR In­fo au zburat. A urmat TVR Cul­tural, prea costisitor în vi­zi­u­nea reformistă a lui CS, nu însă şi TVR 3, tribuna propagandistică a oricărui politician din pro­vin­cie.

Cu peste 3.000 de angajaţi, au­dienţe modeste (în vremurile ei bune) şi cu o pierdere de 154.618.779,33 euro, TVR a fost, este şi va fi o miză politică de grad zero, aşa cum trainic a croit-o, în plin avânt sau „spre comunism în zbor“, Nicolae Ceauşescu. CS „implementează“ în aceste zile reforma pentru „redresarea TVR“, deşi, conform deciziei date de Curtea Cons­ti­tu­ţională, el nu mai e, dar o să fie la loc, PDG. Asta înseamnă pu­nerea în mişcare a 13 comisii de selecţie, care, în final, ar trebui să dea afară 872 de persoane. Operaţiunea costă instituţia vreo 75.000 de euro. Comisiile sunt făcute din oameni politici, toţi de la USL, pe care CS şi mâna sa dreaptă, d-l Zgabercea, au în­cercat să-i ascundă în spatele câte unei persoane onorabile şi fără de partid, pusă acolo de formă şi fără nicio consultare. Asta înseamnă „oficializarea con­trolului politic“, spune Mihai Ră­dulescu, jurnalist la TVR. „Min­ciună şi fanfaronadă“ şi „ni­cio­dată TVR nu s-a confruntat cu o mai mare presiune politică“, ţi­pă Valentin Nicolau, membru în CA al TVR, el însuşi fost PDG al instituţiei. „Nu sunt sultan aici la televiziune“, se apără CS. Dar nici nu ne închipuisem una ca asta despre un atât de bine cu­noscut eunuc.

TAGS :
Comentarii
nicu 2012-10-09
Eunuc? Doamne, Dumnezeule, deci de asta l-a lasat Traian! Bine, si Adriana!
andu m. 2012-10-09
nu stiu ce mare miza mai reprezinta TVR, de vreme ce nici cei de la tara nu se mai uita la canalele acestei institutii. Dimpotriva, OTV bate record dupa record in mediul rural, asa ca... bani cheltuiti aiurea. La TVR ar trebui facut ca la TF1, desfiintata si reinfiintata cu alt management si alt actionariat.
viorel domenico 2012-10-09
Imensa dezamagire acest La ordin, sa traiti, domn Saftoiu! pe care l-a rostit, calcindu-si onoarea si spulberind respectul adunate in peste 50 de ani de profesie, Cristian Topescu, Care pentru un ban in plus, din cei 75000 de euro pe care e gata sa ii cheltuiasca EUNUCUL ca sa isi satisfaca pohta, a acceptat sa intre in comisia de evaluatori politici. Care ca sa nu ramina fara coledzi joaca asa cum ii cinta Crin Antonescu si mai noi Elwis. Si uite asa , legendarul Topescu se pregateste sa mearga la cele sfinte si el tot ca EUNUC. Cine se aseamana se aduna
Total 3 comments.
Recomandari
2319
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22