Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


A inceput ziua alegerilor sub semnul ninsorii si al ploii. Mai multe sectii de votare fara lumina. Sefi de sectie de votare intarziati din cauza zapezii. Primele cifre despre prezenta, la ora 11.30
S. J. - - - -
2012-12-09
Parlamentare 2012
0

Peste 18 milioane de romani cu drept de vot sint asteptati duminica la urne pentru alegerile parlamentare. Votarea a inceput la ora 7.00 pe teritoriul Romaniei si se va termina la ora 21.00. Scrutinul are loc pe fondul unor tensiuni majore intre actorii politici, dar si in conditii meteo grele, cu ninsoare si ploi in majoritatea judetelor. Sistemul electoral va aduce, potrivit estimarilor analistilor, un numar mai mare de parlamentari decit cel actual.

Conform MAI, la ora 9, Procesul de votare nu a inceput in 14 sectii de votare , pentru ca presedintii birourilor electorale ale acestora nu au putut ajunge la timp. Ea a precizat ca sectiile in care votarea nu a inceput sunt: Alba (1), Arad (2), Bacau (3), Brasov (1), Buzau (5), Arges (2).

39 de sectii de votare din judetul Timis si patru din judetul Alba nu rau deschise inca la ora 8, pentru ca presedintii sectiilor de votare nu au putut ajunge din cauza ninsorilor, anunta Ministerului Administratiei si Internelor, citat de Agerpres. In mai multe sectii de vot din judetele Mures, Harghita, Bistrita Nasaud nu este curent electric.

Biroul Electoral Central (BEC) va face duminica informari privind prezenta la urne la ora 11.30, la ora 15.30, la ora 19.30 si la ora 22.30, anunta Agerpres. Informatiile sunt obtinute dintr-un esantion de sectii de votare reprezentativ atat la nivel national, cat si judetean, respectiv la nivelul municipiului Bucuresti, determinat de reprezentantii Institutului National de Statistica, cu o marja de eroare de plus/minus 3%.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Parlamentare 2012
1511
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22