Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


TELEORMAN. 1.800 de buletine de vot GREŞITE. Candidatului ARD apare incorect
- - - -
2012-12-09
Parlamentare 2012
0

Buletinele de vot primite de sectiile 301 si 302 - Tătărăştii de Jos si Tartarastii de Sus sint tiparite gresit. Este vorba de aproximativ 1500 de buletine pe care candidatul ARD Gabriel Stoicivici apare gresit. Biroul Electoral Județean a confirmat eroarea, a dispus distrugerea lor și tipărirea altor 1.417 buletine de vot corecte. Buletinele au fost tiparite de firma unui liberal, scrie Evenimentul zilei.

Organizaţia PDL Teleorman a facut plângere penală pentru abuz în serviciu şi fals împotriva Prefectului, potrivit liderului acestuia Marian Zlotea

”Când au desfăcut pachetele cu buletinele de vot, reprezentanții secției de votare 301 au observat că unul dintre candidați era trecut greșit, în Colegiul 5 în loc de Colegiul 4 . Este vorba despre candidatul ARD Gabriel Stoicoivici, în loc de Lucian Militaru, care candidează pentru un loc în Camera Deputaților. Doar candidatul ARD a fost greșit, în rest, ceilalți candidați sunt trecuți corect”, a precizat, pentru EVZ Marian Zlotea, președintele PDL Teleorman.

Acesta a adăugat că va face plângere penală împotriva prefectului județului, cel care este responsabil pentru tipărirea corectă a buletinelor. Liderul ARD îl acuză pe Zorinel Neculce de abuz în serviciu și fals. ”Toate acele buletine trebuie anulate. Sau trebuie să se ia o măsură de îndreptare a situației de la Tătărăștii de Jos”, a adăugat Zlotea.

Biroul Electoral Județean a fost anunțat de către reprezentantul ARD în comisie. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean, Elena Vlad - membru PNL – a confirmat pentru Evenimentul zilei faptul că buletinele de vot au fost greșit tipărite.

”Sunt două comune alăturate, Tătărăștii de Jos și Tătărăștii de Sus. Prima este în Colegiul 4 și a doua în Colegiul 5. Într-adevăr, cele 1.288 de buletine de vot de la Tătărăștii de Jos au fost greșit tipărite. Pe pachetul cu buletine era corect scris Colegiul 4, dar înauntru erau buletine de vot de Colegiul 5 ale celor din Tătătăștii de Sus. Cineva, nu știu cine, a greșit. Prefectura este cea care s-a ocupat de tipărirea buletinelor de vot. Noi vă putem spune că am luat deja măsuri pentru remedierea erorii. Aceste buletine vor fi distruse și vor fi tipărite alte 1.288 plus rezerva de 10 la sută, deci în total 1.417 buletine”, a declarat Elena Vlad pentru EVZ.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a explicat cine a efectuat comanda: ”Tipărirea a fost efectuată aici, în Alexandria, la Tipo Alex”. Firma aparține omului de afaceri Constantin Cula, membru în partidul condus de Crin Antonescu, fost candidat la Primăria Alexandriei în anul 2008.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Parlamentare 2012
1636
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22