Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministrul Apararii: Aşteptăm semnal de la MAI pentru a interveni în caz de nevoie
- - - -
2012-12-09
Parlamentare 2012
0

Ministrul Apararii: Aşteptăm semnal de la MAI pentru a interveni în caz de nevoie

 

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, duminică, la Realitatea TV, că sunt 4.000 de militari în aşteptare, în cazul în care este nevoie de intervenţia Armatei în zonele afectate de ninsori, comandanţii fiind în unităţi, relateaza Romania Libera.

Corneliu Dobriţoiu a precizat că Armata aşteaptă semnal de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

"Deocamdată nu am fost solicitaţi", a spus ministrul Apărării.

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Guvernul, Bogdan Tohăneanu, a declarat că de sâmbătă, ministrul de Interne Mircea Duşa a dispus administraţiei locale şi Poliţiei Rutiere să faciliteze accesul populaţiei spre secţiile de vot, iar comandamentele naţionale şi cele judeţene de iarnă sunt în dispozitiv 24 din 24 de ore.

"De asemenea, am luat măsuri şi în ceea ce priveşte asigurarea alimentării secţiilor cu energie electrică, pentru a nu fi nevoiţi să oprim procesul de votare. Structurile abilitate ale Ministerului de Interne sunt în monitorizare continuă şi gestionează situaţia. Ministrul de Interne a cerut ca în caz de nevoie, să existe suportul Armatei în ceea ce priveşte echipamentele de intervenţie, dacă situaţia o impune", a afirmat sursa citată.

Potrivit lui Tohăneanu, ministrul Duşa a dispus ca utilajele aparţinând Regionalei Craiova sa fie concentrate încă de sâmbătă spre Caraş şi Mehedinţi, primele zone afectate de ninsoare.

Potrivit unei avertizări meteo de Cod galben, duminică, 9 decembrie, cad precipitaţii în toate regiunile, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi Oltenia şi ploi în Muntenia şi Dobrogea. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25...30 l/mp în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova. Îndeosebi în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea.

În Dobrogea, dar şi în sudul Olteniei şi al Munteniei, inclusiv în Municipiul Bucureşti, precipitaţiile sunt sub formă de ploaie.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Parlamentare 2012
1607
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22