Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


S-a încheiat procesul de votare pentru desemnarea câştigătorilor premiilor OSCAR
- - - -
2013-02-20
Actualitate Interna
0

Procesul de votare pentru desemnarea câştigătorilor premiilor Oscar, ce vor fi decernate duminică, s-a încheiat marţi seară, după implementarea primului sistem de votare online din istoria Academiei de film americane, informează Mediafax.

Peste 5.800 de reprezentanţi ai industriei cinematografice,membrii ai Academiei de film americane, au fost invitaţi să voteze pentru stabilirea câştigătorilor premiilor Oscar în 24 de categorii, începând din 8 februarie şi până pe 19 februarie, relatează Reuters.

Rezultatele vor fi păstrate într-un loc secret, de renumita firmă PricewaterhouseCoopers, care va preda apoi plicurile cu numele câştigătorilor prezentatorilor din spatele scenei, pe 24 februarie, la gala premiilor Oscar, ce va fi transmisă la televiziune în direct de la Hollywood.

Cursa pentru câştigarea preţioaselor trofee aferente categoriilor "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai bună actriţă" şi "cel mai bun actor în rol secundar" este o competiţie extrem de deschisă în acest an, iar directorii marilor studiouri hollywoodiene au cheltuit sume uriaşe pe campaniile de susţinere a peliculelor lor, difuzate în ziare, la radio, în numeroase publicaţii şi la televiziune.

Los Angeles Times estimează că Warner Bros., studioul din spatele filmului "Argo", şi Walt Disney Co., care distribuie filmul "Lincoln", au cheltuit fiecare aproximativ 10 milioane de dolari în campaniile pentru Oscar, în săptămânile recente. Cele două filme se află implicate într-o cursă extrem de strânsă pentru câştigarea celui mai important trofeu la gala de duminică seară - Oscarul pentru cel mai bun film.

Reprezentanţii companiei PricewaterhouseCoopers spun că nu a existat niciodată o breşă de securitate în procedura secretă de votare, în cei 79 de ani de când colaborează cu Academia de film americană.

În acest an, renumita firmă americană a avut în faţă o nouă provocare - introducerea sistemului de votare online pentru prima dată, alături de tradiţionalul sistem ce include buletine de vot tipărite şi expediate prin poştă membrilor Academiei de film americane din lumea întreagă.

Potrivit reprezentanţilor acestei companii, peste jumătate dintre membrii Academiei au votat online în acest an.

Drama "Lincoln", regizată de Steven Spielberg, abordează gala Oscarurilor de duminică seară din postura de mare favorit, întrucât a primit cele mai multe nominalizări - 12 -, inclusiv la categoria "cel mai bun film", şi este urmată în acest clasament de filmul "Life of Pi", cu 11 nominalizări, musicalul "Les Misérables" şi comedia "Silver Linings Playbook", cu câte opt nominalizări, şi de thrillerul "Argo", cu şapte nominalizări.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
201
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22