Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Eurostat: Romania a inregistrat in februarie cea mai ridicata rata anuala a inflatiei din UE
- - - -
2013-03-16
Actualitate Interna
0

Romania a inregistrat cea mai ridicata rata anuala a inflatiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene in februarie, de 4,8%, in conditiile in care rata inflatiei a scazut la 1,8% in zona euro si la 2% in Uniunea Europeana.

Acestea sunt estimarile revizuite publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Este pentru prima data dupa luna septembrie 2010 cand rata inflatiei in zona euro este sub tinta avuta in vedere de Banca Centrala Europeana (BCE), care vrea sa mentina cresterea preturilor sub, dar in apropiere, de doua procente.

Datele publicate de Eurostat confirma incetinirea constanta a inflatiei in Europa, intr-un context de criza si recesiune.

Cele mai scazute rate anuale ale inflatiei s-au inregistrat, luna trecuta, in Grecia (0,1%), Portugalia (0,2%) si Letonia (0,3%), iar cele mai ridicate au fost in Romania (4,8%), Estonia (4%) si Olanda (3,2%).

In februarie, comparativ cu luna precedenta, rata anuala a inflatiei a crescut in sase state membre din UE, a scazut in 17 tari membre si a ramas stabila in sase.

Cea mai redusa crestere medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni s-a inregistrat in Grecia (0,7%), Suedia (0,9%) si Letonia (1,8%) iar cea mai ridicata in Ungaria (5,2%), Estonia (4,1%) si Romania (3,8%).

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
198
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22