Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Protest
- - - -
2002-12-16
Apel 22
0
Memorialul Sighet si Centrul International de Studii Asupra Comunismului se alatura protestelor legate de prezenta in Galeria presedintilor Legislativelor din Palatul Parlamentului a portretului lui Alexandru Draghici, unul dintre cei mai fanatici tortionari comunisti, sef al Securitatii in perioada 1952-1965, autor moral a sute de mii de arestari si a mii de crime politice. Referitor la aceasta situatie, secretarul Camerei Deputatilor, Tudor Mohora, a declarat ca "istoria nu trebuie rescrisa. Comunistii - ma refer la perioada dinainte de 1989 - nu i-au sters cu buretele nici pe Iuliu Maniu, nici pe Bratieni, chiar daca au avut atitudini critice la adresa lor".

Memorialul Sighet si Centrul International de Studii Asupra Comunismului solicita partidelor care sunt sau se considera democratice ca portretul lui Alexandru Draghici sa fie scos din Parlamentul Romaniei, iar domnului Tudor Mohora sa ceara scuze public memoriei lui Iuliu Maniu, a Bratienilor si a altor victime ale comunismului, care au murit pentru idealurile lor democratice.

TAGS :
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/rev22/public_html/system/functions/query_function.php on line 24
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Apel 22
1966
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22