Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Radu Moraru ACUZĂ CNA că tolerează ”un raport mincinos” şi ameninţă cu proteste în stradă
- - - -
2013-10-31
Actualitate Interna
0

Radu Moraru, asociat al televiziunii Naşul TV, i-a acuzat, joi, pe membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că permit ca UPC să încalce Legea audiovizualului şi să nu retransmită în pachetul digital de bază Naşul TV, deşi acest post este unul obligatoriu la retransmisie pentru cablişti, transmite Mediafax.
 
În şedinţa CNA din 26 septembrie, Radu Moraru a declarat că UPC încalcă Legea audiovizualului şi nu retransmite "în pachetul digital de bază" Naşul TV, deşi acest post TV este unul obligatoriu la retransmisie pentru toţi cabliştii, în conformitate cu principiul "must carry".
 
"Avem de-a face cu o încălcare gravă a Legii audiovizualului. Practic, compania UPC ne-a scos din pachetul digital de bază şi ne-a codat, fiind singurul post din lista must carry care «a beneficiat» de acest tratament. Ne întrebăm de ce a făcut UPC acest lucru şi vreau să aduc în atenţia dumneavoastră, a CNA, că prea uşor se încalcă Legea audiovizualului", a spus atunci Radu Moraru membrilor CNA. El a precizat că UPC a scos Naşul TV din pachetul digital de bază de la 1 septembrie. Ca urmare a acestei decizii a UPC, televiziunea Naşul TV nu mai este recepţionată în 500.000 de case din România, a mai spus la momentul respectiv Radu Moraru.
 
În schimb, Cornel Marian şi Adina Calfa, reprezentanţii UPC, au declarat în şedinţa CNA din 26 septembrie că televiziunea Naşul TV se regăseşte în prezent în pachetul digital al UPC România.
 
"Absolut orice abonat de digital beneficiază de set-top-box şi recepţionează acest canal (...). E nevoie de rearanjare în frecvenţe. Naşul TV este în pachetul de bază digital", a spus Marian Cornel.
 
Ulterior, reprezentanţii Serviciului Inspecţie din cadrul CNA au efectuat un control la UPC, raportul rezultat în urma controlului fiind discutat în şedinţa CNA din 22 octombrie. Raportul de Inspecţie al CNA nu a confirmat reclamaţia lui Radu Moraru.
 
Radu Moraru a contestat apoi la CNA raportul de inspecţie şi a solicitat rediscutarea reclamaţiei referitoare la reţeaua UPC. În şedinţa CNA de joi, 31 octombrie, Radu Moraru a fost din nou prezent în faţa Consiliului, prezentându-şi punctele de vedere referitoare la faptul că televiziunea Naşul TV nu este preluată în pachetul digital de bază al UPC.
 
Membrii CNA au reanalizat situaţia, hotărând să respingă contestaţia lui Radu Moraru. "Pentru" acceptarea contestaţiei au votat patru membri ai Consiliului (Lorand Turos, Florin Gabrea, Viorel-Vasile Buda şi Cristina Trepcea), în timp ce "împotrivă" au votat membrii CNA Monica Gubernat, Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.
 
Radu Moraru i-a acuzat pe membrii CNA că tolerează încălcarea Legii audiovizualului de către o "corporaţie străină" şi tolerează "un raport mincinos" realizat de Serviciul Inspecţie al CNA. Florin Gabrea i-a spus lui Radu Moraru că "este cel puţin neelegant ce face". "CNA este un organism deliberativ, au fost două păreri", a spus Gabrea.
 
sursa: romania libera
 
TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
221
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22