Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFVictoras, poti sa iesi din ascunzatoare! Drumul e liber
2014-01-11
13

Tinara speranta a politicii romanesti care vrea sa schimbe look-ul mafiei si sa ridice jugul de pe corupti a disparut. Si-a pus coada pe spinare ca sa nu dea ochii cu Victoria Nuland, venita sa inspecteze colonia la unghiute. Gura lumii birfeste ca a plecat sa-si ascunda intr-o manusa de ski ghearele crescute in lupta cu justitia. Undeva pe alte meleaguri. De fapt, a confirmat-o chiar el pentru Hotnews: "Nu sunt in tara".  N-a spus unde, mister total. In fapt, ce mai conteaza? Chiar si in sifonierul lui Voiculescu sau sub patul Dacianei sa fie, cert e Victoras al nostru s-a volatilizat de pe scena publica. Tacerea, binefecatoare daca ar fi fost vorba de alt context,  a fost intrerupta de un singur mesaj adresat omului alaturi de care a petrecut atitea si atitea ore minuntate si relaxante la pahare umplute cu vorbe goale: Mihai Gadea.  Doar asa natia a aflat ca premierul e inca viu si misca. La multi ani lui Mihai Gadea - un jurnalist si un om pe care il apreciez ffff mult! Sanatate si un an 2014 care sa se termine asa cum ne dorim toti!", a scris Victoras pe facebook.

Urari a facut insa si oficialul american: “Vrem sa vedem statul de drept intarit si domnia legii. Justitia independenta e esentiala pentru o democratie puternica si predictibila. E ingrijorator cind sint atacuri la independenta justitiei, e ingrijorator cind politicieni din orice partid decid sa puna in discutie independenta justitiei. Urarea de final, dedicata guvernului, a fost in acelasi registru: Cel mai important mesaj este ca SUA vor o Romanie cat mai puternica posibil, cat mai curata, cat mai democratica, sa fie marele nostru aliat in aceasta zona”. Neuland si-a exprimat convingerea ca ministrul de externe ii va transmite premierului absent toate aceste mesaje.

In timpul disparitiei conducatorului preaiubitsistimat s-au petrecut insa si alte lucruri importante, s-au mai transmis si alte mesaje.

1. Curtea Constitutionala a declarat in intregime neconstitutionala legea descentralizarii mosita de Dragnea. Culmea ghinionului, majoritatea uselista de acolo nu a prea fost utila. CCR a votat in unanimitate neconstitutionalitatea, ceea ce probabil ii va procopsi chiar si pe cei mai vajnici judecatori numiti de USL, precum Mona Pivniceru si Toni Gbrebla, cu indragita sintagma de “basisti”. Dragnea s-a declarat mihnit, cred si eu, mai ales ca liberalii in actiunea de “revigorare” a USL i-au transmis ca trebuie sa-si asume esecul.

2. Expertii Comisiei Europene au dat iarasi nota de corigenta guvernului, repetind ceea ce au spus si anul trecut: Romania nu are viziune in strategia de utilizare a banilor europeni alocati pentru perioada 2014-2020. E vorba de faimosul Acord de Parteneriat pentru utilizarea fondurilor comunitare, criticat si retrimis spre refacere (degeaba precum se vede) in repetate rinduri de Comisie. Desi nu spune expressis verbis, documentul de la Bruxelles arata ca e vorba de o crasa incompetenta.: „Sunt detalii/repetiţii extensive pentru anumite necesităţi, în timp ce altele rămân slab argumentate. Necesităţile identificate descriu o gamă foarte largă de problem, fără să fie mereu demonstrată o viziune strategică globală asupra provocărilor de dezvoltare. Această lipsă a unei abordări strategice este valabilă şi pentru unele politici sectoriale, pentru care nu există strategii eficiente şi avizate. Provocărilor de dezvoltare economică nu li se poate răspunde fără o strategie coerentă de competitivitate, cuprinzând suportul public pentru operatorii economici, dar şi prin politici de cercetare şi inovare, precum şi investiţii în capitalul uman”.

Din ascunzatoare, Ponta isi construieste mai mult ca sigur discursul pentru populimea romana prin care sa intoarca lucrurile in favoarea sa. Nu e greu de anticipat ce va zice. Tonul l-a dat inegalabilul Catalin Ivan: “Propaganda basista compomite imaginea Romaniei”,  “intoxicarile propagate in ultimele zile au fost desfiintate de asistentul secretarului de stat care nu a facut decat sa multumeasca tarii noastre pentru ce a realizat in cadrul parteneriatului cu SUA”. Concluzia lui Ivan: “Mesajul transmis a fost unul de felicitate, nicidecum de a reprosa ceva Guvernului”. Desigur, Antena 3 duce deja pe culmi manipularea, prietenul Gadea fiind la post. E clar cam cum va arata argumentatia lui Ponta.

Bun, toate astea fiind deja istorie, aparatul de propaganda lucrind la turatie maxima, Ponta poate iesi din ascunzatoare. Victoras, poti sa-ti faci aparitia, greul a trecut, colonia te asteapta!

TAGS :
Comentarii
Hansi 2014-01-13
populimea romana - e tare inventia de limbaj, ma faceti invidios... Dar asta e edevarul. Acum ce ar fi de facut? Sa asteptam sa decida votul populimii romane cum ne va fi viitorul? O astfel de schimbare de macaz in traiectoria tarii inseamna un nou 23 august, o intoarcere spre est pentru multe decenii.
victor 2014-01-14
La 23 august nu populimea a hotarat soarta tarii ci conducerea, in frunte cu regele tarii. O trecere printr-o biblioteca, sectorul istorie moderna si contemporana, v-ar fi de folos.
vali 2014-01-13
M-am dumirit.acuma stiu cine conduce cu adevarat Romania.Prim-ministru Pinocchio dispare 5 zile,nimeni nu stie....gafa de proportii.Apare dupa 5 zile,dar nu da un comunicat de presa,nu tine o conferinta de presa,se prezinta la Antena 3.acolo da raportul.lui Gadea, acolo se confeseaza si spune cum v-a actiona guvernul in periada urmatoare,Gadea este de acord..deci mergem mai departe...Hai..pa..!!!!!
senil 2014-01-15
Ai vrea comunicat de presa si cand merge la vespasiene? nu ti-e de ajuns ca il vezi la televizor cateodata si in 3 locuri simultan ca in Matrix? Omul a avut o problema cu nevasta si si-a rezolvat-o singur... acum ce vroiai sa mergi in Italia sa-l ajuti sau sa transmita in direct ca Bahmuteanca?
judex 2014-01-12
Cand are dna Nuland de gand sa-si ia concediu? Eu i-as oferi un concediu de 2 luni in Ro...daca VVP va disparea in acele doua luni, Ro va depasi, in fine, tranzitia.
judex 2014-01-16
@senil: ce ti-e si cu ecartamentul asta, monser...Zici ca asta e standardul din SUA lui Obama?
senil 2014-01-15
pe cat pariu ca dupa 2 luni in Romania Victoria Nuland va cere sa i se retrocedeze casa parinteasca si terenul din parcul Kisselef? Ce dreaq mah doar nu suntem copii... nu am bani de aruncat dar as plati suma ceruta de firma ei de lobby sa revina in tara si sa spuna ca felicita guvernul Ponta pentru realizarea independentei justitiei prin adoptarea codurilor la termen? LOL
Militaru Mihail-Daniel 2014-01-12
Pai unde se simte mai bine Victoras decat la Antena 3!Daca vizita doamnei Nuland a avut drept scop laudarea Guvernului asa cum spune Ivan atunci seful Guvernului de ce n-a stat sa primeasca laudele?
profesoru 2014-01-11
Base trebuia sa o convinga pe d-na Nuland sa ramana in Romania. Ponta ramanea disparut si nici restul gastii nu s-ar fi simtit prea bine.
egolatru 2014-01-11
Ponta era in tara inainte de 12:30 vineri cand hotnews l-a citat "nu sunt in tara". Cineva l-ar fi vazut mai tarziu, dupa-amiaza, in aeroport. Nu poate fi verificata informatia, dar poate fi intrebat Ponta. Daca se mai intoarce. Victoria cand ateriza, Victor tocmai decola, vieata de si-o scapa.
egolatru 2014-01-13
Dezmintire, ca la Radio Erevan: era marti 7 ian, aeroportul din Viena, acum am aflat. In rest, s-a intalnit cu omologul italian. Cam cum se intalnea Nastase cu Berlusconi. Speram ca si in continuare lucrurile sa decurga la fel de bine ca si cu celebrii lui inaintasi..
aristos 2014-01-11
pe cine mai reprezinta Ponta acum? Nu exista umilinta mai mare pentru un popor ca aceea de a avea conducatori lasi
velovan maria 2014-01-11
N-ar fi mai bine să rămână ascuns? Stăm tare bine fără el !
Total 13 comments.
Recomandari
1451
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22