Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDislocări
2014-01-31
2

Și iar a nins, codul roșu s-a extins. Prefectul Baltă de Buzău a fost înlocuit cu dna Maria Buleandră. După nume, pare mai apropiată de săraci, o socialistă en titre. Dl. Ponta i-a avertizat și pe ceilalți că „persoanele fără competență vor fi eliminate”. Și cine mai rămâne în guvern? Codul roșu i-a schimbat și dlui Raed Arafat încadrarea: era subsecretar la Sănătate, „ca tehnocrat” și a devenit secretar de stat la Interne.

Hopa! I-au dat și grad? În schimb fostul șef al poliției, Marian Tutilescu, a ajuns consilier prezidențial. Micul Tutilescu, premierul Ponta, adică, s-a arătat deranjat de „toate tâmpeniile astea” cu guvernul care dă coduri ca să dea contracte și bani baronilor locali avertizându-i pe „acești indivizi” că „poate terminăm odată cu stilul ăsta, cu unii muncesc și alții înjură de pe margine”. Dar așa-i viața: unii joacă baschet și alții înjură de pe margine, unii râd la restaurant și alții plâng și mor în zăpadă.

Nu suntem toți la fel: unii rabdă de foame sub nămeți iar alții iau leafă de mii de euro la ASF – unde se sfâșie între ei. Potrivit interceptărilor DNA, dna Chițoiu împreună cu Mârzac aranja OUG, cu cerințe care să-l elimine pe Daniel Tudor (alt îmbuibat!) din gașcă. Tudor ăsta chiar merita eliminat deși acolo sunt toți un drac. Dar și interceptările sunt pe cale de dispariție. De la 1 febr. intră noul Cod de Procedură Penală unde interceptările sunt permise (art. 140) numai după începerea urmării penale și informarea suspectului. Mersi! Adio, stenograme, pa stenodrame.

PDL care a adoptat CPP prin asumarea răspunderii dlui Boc prezentându-l ca „reformator” și dl. Băsescu care l-a promulgat au realizat abia acum că art. 140 trebuie modificat prin OUG și cer premierului corectarea erorii. Cam târziu s-au trezit. Dacă dl. Băsescu și-a recunoscut eroarea, dl. Predoiu, autor al CPP, îl susține și azi: „e foarte bun, îmi dați voie să am altă părere decât dna Kovesi și dna Macovei?” Dl. Predoiu e însă prezidențiabilul PDL așa că devotamentul său pentru penali e suspect. Nu-i ajunge că a greșit, mai și perseverează. Diabolic. Dl. Blaga pretinde că dl. Predoiu „a crescut enorm în ultimele două luni” - în greutate, probabil, căci s-a cam lățit – și că „dreapta câștigă prezidențialele” prin Predoiu. Aș! Terminoiu.

Dl. Blaga suține că „Antonescu nu va ajunge în turul doi”. Ei, nu se știe. Băieții răi ajung unde vor. Spre exemplu, PCJ Brăila, Bunea Stanciu, a lăsat județul sub nămeți și a ajuns în Austria, la schi. La schizofrenie, mai exact.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS :
Comentarii
oranghutan 2014-02-04
stimata doamna Tia Serbanescu, pot face pariu ca dl Predoiu nu va ajunge in turul doi al prezidentialelor daca pana acum l-am considerat un om decent, dupa ce a luat apararea mizeiilor din cele doua coduri, il cred blat cu usl-ul
speranta 2014-05-14
Doamna Serbanescu,sunteti FENOMENALA. in a descrie cu maestrie situatia guvernarii tarii! Sunteti oxigenul meu,chiar daca nu-mi exprim de fiecare data ADMIRATIA RANDURILOR sub aceasta forma usor vesela. Sunteti MODEL ,pentru un mic numar de asa zisi jurnalisti care o iau razna pe unele canale TV si in presa.
Total 2 comments.
Recomandari
1243
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22