Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Semnati `Apelul pentru apararea libertatii de exprimare si a libertatii presei in Romania`
- - - -
2014-02-11
Apel 22
861

Freedom House Romania, Expert Forum, Grupul pentru Dialog Social si Centrul Roman pentru Politici Europene condamna public decizia Consiliului National al Audiovizualului de a sanctiona cu suma record de 70.000 de lei postul B1TV pentru opiniile jurnalistului Robert Turcescu. Avertizăm asupra incercarilor repetate de a reduce la tacere jurnalistii romani cu opinii diferite de cele ale puterii. Decizia CNA din 6 februarie 2014 reprezinta o incălcare a libertatii de exprimare ai o incercare de intimidare a presei.

Semnatarii acestui demers doresc să condamne public decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a sancționa cu suma record de 70.000 de lei postul B1TV pentru opiniile jurnalistului Robert Turcescu. Avertizăm asupra încercărilor repetate de a reduce la tăcere jurnaliștii români cu opinii diferite de cele ale puterii. Decizia CNA din 6 februarie 2014 reprezintă o încălcare a libertății de exprimare și o încercare de intimidare a presei.

Postul B1TV a fost sancționat de CNA pentru că jurnalistul Robert Turcescu, în două ediții ale emisiunii pe care o moderează („Sub semnul întrebării”, 13 și 25 decembrie 2013) a calificat modificarea Codului Penal de către Camera Deputaților drept o „lovitură puternică aplicată statului de drept” și a spus că „parlamentarii au pus la cale practic o lovitură de stat, au amputat Codul Penal ridicându-se deasupra legilor.”

Modificarea Codului Penal la care se referea jurnalistul s-a petrecut peste noapte, fără vreo consultare, și a vizat practic dezincriminarea corupției și a conflictului de interese în cazul politicienilor. Evenimentul din 10 decembrie 2013 și-a căpătat renumele de „marțea neagră” a democrației românești.

Ambasada SUA la București a comunicat că votul dat în Camera Deputaților e „un pas înapoi pentru România” deoarece încalcă “un principiu de bază al democrației – că toți oamenii sunt egali în fața legii.” Comentând această reacție, Robert Turcescu a opinat și că „niște demenți dau foc la țară și trebuie să vină pompierul de serviciu de la Ambasada Statelor Unite.”

Presa străină a relatat că „Romanian MPs decriminalise political corruption” și a descris reacția publică: „Public fury over MPs’ immunity from corruption investigations”. Evenimentul a adus din nou pe agenda bilaterală România-SUA problema statului de drept, Victoria Nuland – asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice din Departamentul de Stat – venind la București pentru a discuta această temă cu oficialii români.

Modificarea Codului Penal a fost contestată la Curtea Constituțională de 92 dintre cei 111 judecători ai Curții Supreme, o acțiune de o amploare fără precedent în istoria recentă.

Curtea Constituțională a decis în cele din urmă, în unanimitate, că modificările încălcau legea fundamentală: „În condițiile în care finalitatea legii este aceea de a crea premisele ca persoana care deține o demnitate sau o funcție publică să-și îndeplinească cu obiectivitate atribuțiile (...), să-și exercite activitatea de serviciu cu respectarea principiilor imparțialității, integrității, transparenței deciziei și supremației interesului public, iar nu în scopul realizării unor interese personale de natură patrimonială, care să prejudicieze interesul public și să afecteze încrederea cetățenilor în instituțiile statului, restrângerea sferei de incidență a normei de incriminare a conflictului de interese generează importante probleme de neconstituționalitate. (...) Curtea constată că statutul juridic distinct, privilegiat, sub aspectul răspunderii penale, contravine principiului egalității în drepturi (...) din Constituție, potrivit căruia cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.”

Parlamentul României a primit din partea organizației jurnaliștilor de investigație Organized Crime Corruption Reporting Project „distincția” - „Personalitatea anului 2013” acordată anual promotorilor corupției și crimei organizate în lume.

În acest context, considerăm că opiniile jurnalistului Robert Turcescu au fost pe măsura gravității faptelor despre care făcea vorbire, iar sancționarea lor atât de dură de către CNA este o reprimare a libertății de exprimare.

Reacția disproporționată a CNA este cu atât mai gravă cu cât aceeași instituție a sancționat în aceeași zi cu doar 50.000 de lei postul pro-guvernamental Antena 3 pentru linșajele mediatice împotriva unor jurnaliști care critică puterea. Presiunilor făcute de posturile pro-guvernamentale asupra unor ziariști critici li se adaugă astfel deciziile unei instituții publice.

Practic, CNA a transformat într-un „delict de opinie” o opinie legitimă privind modificarea Codului Penal în interesul politicienilor. Iar această opinie împărtășită de o mare parte a societății a ajuns să fie sancționată mai dur decât atacuri la persoană care aduc gravă atingere demnității umane practicate în mod curent de televiziuni pro-guvernametale.

Încercările de intimidare a jurnaliștilor și presei folosind instituții publice pot duce la inhibarea și cenzurarea opiniilor, cu consecințe nefaste asupra controlului public asupra acțiunii guvernamentale. „O presă liberă este esenţială pentru calitatea şi integritatea democraţiei, o presă liberă le permite cetăţenilor dintr-o ţară să înţeleagă într-un mod transparent ce fac aleşii”, a spus recent Victoria Nuland.

Dreptul românilor la o informare corectă, la opinii diverse și la standarde acceptabile de limbaj în spațiul public este și așa viciat de faptul că multe televiziuni sunt proprietatea unor politicieni cu mari interese de afaceri. Unii dintre aceștia au și probleme în justiție, ori un trecut strâns legat de dictatura comunistă, și se folosesc de media nu pentru a informa, ci pentru a-și discredita adversarii, pentru a intimida jurnaliști, oficiali și magistrați.

De altfel, Secretarul de Stat John Kerry descria recent, la Munchen, această „tendință îngrijorătoare în prea multe părți ale Europei Centrale și de Est. Aspirațiile cetățenilor sunt din nou călcate în picioare de interese oligarhice, corupte, interese care se folosesc de bani pentru a înnăbuși opozitia și protestele, pentru a cumpăra politicieni și mass-media, și pentru a slăbi independența justiției și drepturile organizațiilor neguvernamentale."

Astfel de derapaje care duc la restrângerea libertății de exprimare ori la afectarea gravă a demnității umane trebuie monitorizate și criticate public pentru a asigura dreptul românilor la informare corectă și pluralism de opinii. În acest sens, o inițiativă în favoarea respectării deontologiei a produs recent o solidarizare a 600 de ziariști și publiciști din țară si diaspora.

Cerem întregii clase politice din România să se abțină de la a mai face presiuni asupra jurnaliștilor pentru ca aceștia să poată informa în continuare opinia publică.

Apelăm și la forurile internaționale să monitorizeze România pentru a se asigura că libertatea presei și libertatea de exprimare sunt respectate.

Nu în ultimul rând, ne adresăm românilor, din țară ori din diaspora, să se solidarizeze cu noi în acest demers de susținere a presei libere și de apărare a libertății de exprimare.

11 februarie 2014

Freedom House România
Expert Forum

Grupul pentru Dialog Social
Centrul Român pentru Politici Europene

Asociatia Centrul de Investigatii Media

 

Cei care vor să susţină protestul pot folosi formularul pentru comentarii de mai jos, astfel: introduceti numele şi prenumele in casuta pentru nume, e-mailul in casuta pentru e-mail, iar in casuta COMENTARIU functia sau profesia si locul de munca. Va multumim! Nu sunt valabile semnaturile cu nickname!

TAGS :
Comentarii
Elena Soloma 2014-11-05
licentiata sociologie, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Toma cornel 2014-07-24
inginer -pensionar reangajat
andronescu mariana 2014-04-29
Este singurul drept care l-am obtinut in mod real dupa 1989....modul prin care putem afla adevarul...dar avem atat de putini ziaristi profesionisti, obiectivi....
ceaus maria 2014-04-11
Sustin toate demersurile pentru apararea libertatii de exprimare si a libertatii presei. Presa este firul de ata de care ne mai putem agata , noi , cetatenilor de rand , distrusi de abuzurile cateilor din teritoriu sustinuti de dulaii de la varf. 13 ani am reclamat procurori si judecatori din Craiova care cerceteaza persoane inexistente ( fantome ) , dar in loc sa fie cercetati pentru abuz si coruptie , dimpotriva sunt promovati ! Legea este o bariera peste care trec dulaii, pe sub care se strecoara cateii si in fata carora se opresc prostii! SUNTEM PROSTI CA NU NE DESTEPTAM ! SUNTEM PROSTI DAR MULTI ,ONORABILI POLITICIENI!
micu elena 2014-04-08
sustin apelul si manifestarile in sprijinul acestei idei-pensionar
Andreea Pavel 2014-03-30
Jurnalist, săptămânalul regional Info Sud-Est (www.info-sud-est.ro)
Mircea M. Cociu 2014-03-27
redactor de eidtura, pensionar
ion romulus 2014-03-24
Sustin toate demersurile care urmaresc libertatea presei si libera exprimare a ideilor.
Eugen Todea 2014-03-18
Sustin apelul si manifestarile in sprijinul acesei idei
Alexandra Todea 2014-03-18
Ma alatur celor care sustin acest apel
Laszlo Robert 2014-03-18
Director marketing, SC BDM Grup Invest SRL. Baia Mare, Romania.
MARIA MOLDOVEANU 2014-03-30
inginer, pensioner, jud. Iasi, mun. Iasi
Andrei Eniko 2014-03-17
,,Somnul ratiunii monstrii niaste....,,Din pacate suntem pe acest drum, si numai si numai de noi depinde ,sa oprim RAUL!!!
MIRIAM 2014-03-18
Adaptat citatul " Somnul natiunii naste monstrii" Spun asta pentru ca am ajuns sa nu mai gandim , sa nu mai judecam ci sa ne multumim sa urmarim un anumit post care ne induce gandirea si judecata lui! Pacat de natia romana!
Andrei Marius 2014-03-17
Sustin apelul impotriva linsajului mediatic practicat de unele din serviciile media in frunte cu antena3 pe care as catalaga-o ca si " cancerul din societatea Romineasca".ceea ce e mai trist este ca pe linga marea masa de oameni care isi alimenteaza ura ,minciuna si prostia de la aceste trusturi se afla si oameni cu studii superioare, profesorii etc .
Moldoveanu Silvia 2014-03-17
o adunatura de oameni infecti la ANTENE;
Daniel Bolba 2014-03-17
„O presă liberă este esenţială pentru calitatea şi integritatea democraţiei, o presă liberă le permite cetăţenilor dintr-o ţară să înţeleagă într-un mod transparent ce fac aleşii”, a spus recent Victoria Nuland
Cornelia Iliescu 2014-03-16
Sustin apelul si protestele impotriva linsajului mediatic si a intimidarii jurnalistilor care semnaleaza derapajele puterii si ale trusturilor de presa aservite ei.
mereuta aurel 2014-03-16
il sustin pe dl ANDREI PLESU.
dan viorica 2014-03-16
pensionara Libertatea presei e necesar democratiei precum aerul pentru viaţă. E drept aerul uneori e viciat, dar tot nu poti renunţa la aer, asa si cu presa uneori e viciata, dar trebuie sa ramana libera.
DANA 2014-03-16
Va rog sa ma luminati si pe mine! Tot citesc despre Ciuvica la A 3 care spune ce spune[ nu am antene - digi satelit] si as vrea sa stiu daca sunt 2 Ciuvica in spatiul public! Eu stiam de un Ciuvica de acum cativa ani , ceva legat de armagheton si care cu manie proletara il infiera pe Nastase ptr arestarea sa ! E acelasi sa mai e unul ? Daca e acelasi eu una nu mai inteleg nimic din comportamentul lui! Imi spune cineva?
ileana stanescu 2014-03-15
atentie la CNA -toxic , mincinos ,partinitor ,deci periculos . A depasit limita bunului simt !Sunt pt. libertatea presei !
Bairac Rita Carmen 2014-03-14
contabil sef - Scoala Gimnaziala "Const. Erbiceanu"
croitorescu marian 2014-03-14
mai multa actiune in strada.
PINTEA CRISTIANA 2014-03-14
secretara , CARDIOMEDICA Braila
SIMUT IOAN-IONEL 2014-03-14
Economistfilosofsi poet..
Alexandru MILCOVEANU 2014-03-14
Cercetator - pensionar, Bucuresti
Badoiu Nicolae 2014-03-14
Sustin protestul in potriva deciziilor aberante luate de CNA. Sunt pensionar si vreau sa sprijin acest demers aberant
Francisc Bozianu 2014-03-14
Sustin aceast protest, pentru o Romanie moderna, fara apucaturi comunisto-securiste, promovate de acest guvern venit la putere prin frauda , asemenea celui din 1945, instalat cu ajutorul liberalilor, care au pactizat cu regimul Iliescu si in 1990.
ileana constantinescu 2014-03-14
Da ar trebui facut mult mai mult pentru a desfiinta aceste posturi de televiziune ale lui Voiculescu. Este trist sa vezi cum dupa 23 de ani, vechii securisti au atata greutate in viata sociala, economica si politica a Romaniei .
Demente Daniela 2014-03-13
Sustin apelul,deoarece fara libertatea de exprimare si libertatea presei ne vom intoarce in comunism.Ne-am saturat de minciunile si bataia de joc al Antenei 3.
Popescu Ion 2014-03-14
Demente, eşti dementă??? Ai telecomandă. Dacă nu-ţi place A3 nu te uita. Uită-te numai LABE 1, citadela pupinbăsismului din România.
Lucia Panaite 2014-03-13
Sustin acest apel,dar ar trebui sa facem mai mult
petrova iryna 2014-03-13
Sint de acord cu acest apel
CATANA IOAN 2014-03-13
Pensionar militar. CNA si Trustul Intact, ar trebui sa dispara, nu DNA si ANI. Vrem dreptate si adevar nu mistificare si minciuna.
Lucian Costin 2014-03-13
Inginer,domeniu privat. Postul Antena 3 ar trebui desfiintat......se prosteste poporul cu televizorul si culmea e ca generatia a treia adica cea care participa 100% la votare, e convinsa ca, ceea ce "se intampla" acolo e purul adevar despre lumea in care traim!!!!!
Lupascu Cornelia 2014-03-13
inginer pensionar Sustin apelul dvs.
cristinel ivan 2014-03-13
sustin apelul si sint inpotriva badaranilor....
zocskar andreas 2014-03-13
Ser ca apelul sa aiba succesul scontat si asteptat de toti !!,si mai sper ca numele voiculescu (nu merita scris cu V mare),sa nu apara niciodata intr-un manual sau carte din Romania!!!! sunt din Banat asa ca succes la miting!!!!
Ioan Barbu 2014-03-13
Inginer,Germania Sustin apelul si sper ca rezultatul sa nu fie un balon de sapun.
Ioan Barbu 2014-03-13
Inginer,Germania Sustin apelul si sper ca rezultatul sa nu fie un balon de sapun.
Tudor BUCUR 2014-03-13
pensionar. CNA e o unealta a Trustului Intact; unele sanctiuni date Trustului sunt doar pentru a ascunde adevarul.
Plopeanu Ioana Ileana 2014-03-12
Sunt de acord cu acest Apel al dvs.
Sorin Carpeniseanu 2014-03-12
Administrator firma. Sunt si eu oripilat de comentariile televiziunilor care pot fi categorisite ca orice, dar nu emisiuni care sa prezinte stiri corecte. Acest gen de emisiuni ar trebui interzise poporului roman. Cu emisiuni ca cele ale Antenelor ne vom intoarce 50 de ani!
Papahagi Lucia, profesor pensi 2014-03-12
Sunt revoltata ca CNA tolereaza un limbaj suburban la televiziunile de casa (Antenele) si in schimb aplica amenzi la adresa lui Robert Turcescu pentru ca si-a permis, in termeni decenti, sa puna punctul pe I. Avem nevoie de modele pentru tineri: alegeti singuri intre pseudo-jurnalistii de la Antene si jurnalistii profesionisti si decenti de la B1.
mihai surdea 2014-03-12
subscriu in totalitate apelului initiat de catre organizatiile mai sus mentionate
Brindusa Armanca 2014-03-12
Am scris despre acest subiect in revista de fata, deci sunt de acord
Aurelia Mandreanu 2014-03-05
CNA ar trebui sa se ocupe de vocabularul indecent si vulgar al asa-zisilor jurnalisti de la A3 care propaga incultura si comportament frivol netinand seama ca deformeaza perceptia tinerilor si chiar a copiilor care preiau modelul prezentat la televisor.
moscu luiza 2014-02-22
sunt alturi de voi si va sustin.
Ioneta Vlad 2014-02-22
Sustin libertatea celei de-a patra puteri in stat! Avem dreptul la informatii corecte, obiective, adevarate. Depolitizati CNA-ul! Membrii CNA sunt platiti de noi, dar nu pentru a fi aparatul coercitiv al mogulilor! Opriti manipularea, linsajul mediatic, propaganda!
Aurelia Mandreanu 2014-03-05
@Ioneta Vlad, sunt intru totul de acor.d cu comentariul dumneavoastra. CNA-ul n-ar trabui sa fie actionat de butonul politic.
Mircea S. Bozan 2014-02-21
Illustrator, Herausgeber, CASA Verlag, Ellwangen, Germania
Moldovan Dorina 2014-02-20
Ma alatur tuturor celor ce sustin dreptul la libera exprimare!
Popescu Lucia 2014-02-20
Analist-programator COS TARGOVISTE
CIOSCU CONSTANTIN 2014-02-20
Sustin fara rezerve jurnalistii adevarati si detest asa -zisii jurnalisti salariati mercenari.
Madalina Matei 2014-02-19
Sustin libertatea de exprimare si doresc depolitizarea CNA! Sper ca acest apel sa fie luat in seama!
Marius Nicolescu 2014-02-19
E dezolant ce traim in acesti ani in Romania. S-a alterat insasi fiinta umana in aceasta tara. Tot mai putine caractere si tot mai multe lichele. Tot mai putini oameni cinstiti si tot mai multe hahalere. Drumul este gresit. Sub indrumarea Elitei intelectualilor (care au obligatia morala sa iasa tot mai des la rampa) trebuie sa strangem randurile si sa ne urmarim Steaua pe care ne-a furat-o tovarasul....Uciga-l toaca. Ajunge, fratilor, minciuna, impostura, tradarea, furtul, nemunca. Sa ne trezim putin din mocirla asta comunista fara de sfarsit. Dezaprob modul mizerabil si infiorator in care CNA sub conducerea manu-militari a lui Cristea & Co. si cer sa fie facute reguli democratice si impartiale cu care sa functioneze CNA. CNA este institutia care trebuie sa INCHIDA televiziuni care nu au nicio legatura cu cultura si civilizatia, sa preintimpine Berlusconizarea canalelor media.
DRAGOESCU IOANA 2014-02-18
Sustin protestul.Sunt revoltata de "prestatia"CNA care este vadit partinica de la inceputul domniei acestei celebre necunoscute in ale jurnalismului, georgescu
Mihaescu Cristian Mihai 2014-02-18
Profesor, Colegiul National Pedagogic STEFAN VELOVAN Craiova
Marcel Darabana 2014-02-18
inginer proiectant, Baia Mare Sustin acest protest.
Liviu Eremia 2014-02-18
Cei vinovati pentru deturnarea CNA si folosirea ca instrument opresiv, sa fie trasi la raspundere si pedepsiti. Sustin fara reserve libertatea de exprimare!
Doina Popescu 2014-02-17
inginer-pensionar sustin acest protest
Necula Cristian 2014-02-17
Avocat-BAROUL DE AVOCATI OLT.Revenim la epoca Nastase.Ni se pun botnite.Noul Cod de Procedura Penala-dezastru!
Vladescu Doina , inginer 2014-02-17
RUSINE CNA !!!! E absolut scandaloasa atitudinea CNA de obedienta totala fata de acest guvern incompetent si corupt si de protejare pe fata a posturilor aservite lui. Este si mai oribila atitudinea unor persoane , altadata apreciate, precum Calin Cristea,Razvan Dumitrescu si Mititelu .care s-au transformat in unelte de atac ale guvernului la adresa unor jurnalisti care isi fac meseria in mod corect si profesionist .Cat despre sefa institutiei , Laura Georgescu ,nici o pretentie, avand in vedere cum a aterizat in functie
Valentin Dinescu 2014-02-17
Chimist,
Candale Augustin 2014-02-17
Rusine Guvernului Romaniei, pentru caci apara coruptia si nu le place adevarul.
Rudaci Lucica 2014-02-16
Vrem libertatea presei si sanctionarea linsajului mediatic.
Vlad Andrei 2014-02-16
inginer,
Schor Tudor 2014-02-16
Artist vizual, Uniunea Artistilor Plastici
Silvia Poenaru 2014-02-16
**************************
Aurelia Davidescu 2014-02-16
economist,pensionar,Bucuresti.Rusine actualei guvernari,care vrea sa elimine jurnalistii profesionisti.
Trusca Maria 2014-02-16
profesor Tulcea pensionar Rusine actualei guvernari care vrea sa controleze si sa conduca tot dupa metodele comuniste
Urdea Claudia 2014-02-15
functionar public Consiliul Judetean Brasov
Maria Haman 2014-02-15
pensionar-prof matematica Iasi
Maria 2014-02-15
Nu pot accepta ca jurnalisti onesti sa fie amendati pentru ca reda faptele si opiniile in mod corect. Incet incet vor sa ne reduca la tacere sa le ridicam celor care ne conduc osanale.
Kilian Dörr 2014-02-15
preot, biserica evanghelica c.a. din romania
dascalu gruia 2014-02-15
Gatuirea presei libere cu metode totalitare indelung exersate . O foarte mare rusine izvorata , vezi bine , din pseudoechidistanta.
Rasvan Lalu 2014-02-15
cercetator LMU Muenchen, publicist
SIMUT IOAN-IONEL 2014-02-15
Economist Nu putem accepta ca jurnalistii onesti sa fie terfeliti de toti neavenitii...
dumitru radulescu 2014-02-15
d-le mircea pentia,,,trebuie relevate'',nu...,,trebuiesc relevate'' dl. turcescu e ala care a acceptat raspunsul:,,nu l-am lovit nici cu pumnul in plex nici.....;cand de fapt era vorba de un dos de laba peste muie ,cum se zice la noi in cartier.lasa ca daca era ales prostanacul ,era si mai rau.numai la mine pe strada erau cam 50 portrete uriase ale d-lui geoana pe o distanta de 250 metri.
Emil Gurbina 2014-02-15
economist, trebuie sa fim uniti si sa luam atitudine
Alexandra Munteanu 2014-02-15
inginer- pensionar - CANADA
Vasilica Andrei 2014-02-14
Economist ,Ploiesti.....fara cuvinte.......
Florin Budescu 2014-02-14
jurnalist, StareaPresei.ro
Gothard Ladislau 2014-02-14
inginer, Timisoara.....................
Bordas Daniel 2014-02-14
Nu pot sa nu sustin demersul! Sunt categoric aprig sustinator! Profesia mea este de medic primar ginecolog si lucrez in Reteaua privata de sanatate Regina Maria.
Anca Gabriela Stan 2014-02-14
Sustin apelul pentru libertatea presei. Profesor. BUCURESTI
Jora Olga 2014-02-14
Este jenant si revoltator ca la aproape un sfert de secol dupa sacrificiul daruit libertatii presei sa asistam la asemenea practici si asta pe banii contribuabililor care dezaproba ACEST PARLAMENT ATAT DE CORUPT.
Sabou Vasile 2014-02-14
muncitor in domeniu automotive
Petrescu Cezar 2014-02-14
Sustin apelul pentru Libertatea Presei. Inginer,Sef Mecanic Maritim
Paul Neagu 2014-02-14
Consultant IT, Bucuresti.
Mircea Pentia 2014-02-14
In democratie nu se pot pune fata in fata repetentii cu premiantii, pentru a vota desfiintarea notelor mici, sub cele de trecere, astfel incat sa nu mai avem repetenti. Daca s-ar face asa ceva, in multe clase ar avea castig de cauza repetentii. La fel si in bresla jurnalistilor, nu este permis a inchide gura presei, care folosind libertatea de exprimare, aduce la cunoastinta publica faptele si actiunile guvernamentale sau parlamentare care contravin principiilor statului de drept. Incalcarea sau schimbarea regulilor de joc, in timpul jocului, de catre cei care nu pot fi competitivi in cadrul acestor reguli, trebuiesc relevate si penalizate de intreaga societate romaneasca, evident cu ajutorul mass media. Mircea Pentia, cercetator stiintific
Gabriela Banu 2014-02-14
Sustin apelul pentru libertatea presei. Profesoara.
silvia iordache 2014-02-14
sutin apelul pentru libertatea presei......sper din toata inima sa fie cat mai multe semnaturi.....sunt de profesie economist
Sarivan Florian 2014-02-14
Am ajuns, frati romani, pe mana unor conducatori ce-si doresc pentru Romania o societate orweliana: o mana de aparatcici (membrii guvernului si ai servicilori secrete) sa fie deasupra legii, sa aiba drept de viata si de moarte asupra celorlalti cetateni, sa fie singurii beneficiari ai tuturor resurselor Romaniei. Singurii romani ce au fost si sunt permanent pe baricade impotriva acestor raufacatori sunt jurnalistii! Ma declar alaturi de lupta lor pentru un stat de drept in Romania !
Denisa Comanescu 2014-02-14
director editorial Editura Humanitas Fiction
Ligia Pop 2014-02-14
In fata asaltului disperat al actualei puteri de a dizolva statul de drept si fundamentele democratiei in Romania,singura arma curajoasa si eficienta este reprezentata de acea parte a jurnalisitilor de constiinta si inalta deontologie profesionala care vegheaza la apararea lor. Avem datoria civica sa-i sustinem si sa ne exprimam recunostinta fata de curajul lor.
Diana Morarasu 2014-02-14
Traducator, sustin protestul
Iuliana Alexa 2014-02-14
Iuliana Alexa, redactor sef Psychologies
adrian Gavrilescu 2014-02-14
Pensionar in varsta de 66 ani
Cornea Iuliana 2014-02-14
Avocat. Sustin protestul.
Georgeta Ene 2014-02-14
Casier-Sunt total de acord cu protestul !Sunt indignata de nesimtirea unor ziaristi si de totala lipsa de respect pentru aceasta meserie!
doina jela 2014-02-14
editor, scriitor. Semnez protestul.
Angela FURTUNA 2014-02-14
scriitoare, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, Journalist of The Year 2013 Culture NARPA Mafiotizarea clasei politice oligarhice romanesri faborizeaza ascensiunea practicilor de limitare a drepturilor fundamentale ale omului si cetateanului. Libertatea de exprimare e grav afectata, la randul ei, iar oamenii liberi sunt vanati si persecutati, subminandu-li-se viata lor si a familiilor lor. Aceste practici au girat devierea de la procesul de democratizare si de modernizare a societatii romanesti.
Manoila Alexandru 2014-02-14
Pensionar. Tot ceea ce suportam din 1989 pana in prezent, mizeria si umilinta, reprezinta efectele implacabile a furtului comis de catre statul roman prin clasa politica ce a acaparat PUTEREA la 7 august 1990 prin Legea 15/1990 apoi prin Legea 58/1991, ambele fiind neconstitutionale !
Ilie Alupului 2014-02-14
Inacceptabila decizia CNA , inacceptabila alaturarea B1 - Antena 3 , inacceptabila cenzurarea unor jurnalisti adevarati prin verticalitatea lor !
Tita Liviu Cristinel 2014-02-14
Comandant de Cursa Lunga la Wagenborg Shipping BV
Ana Rotaru 2014-02-14
SUSTIN PRESA INDEPENDENTA!
prof.univ.asoc.Pompiliu Comsa 2014-02-14
In calitate de director al publicatiilor REALITATEA Galati-duble campioane ale presei romanesti de provincie sustin total apelul
Dana Potorac 2014-02-14
Realizator emisiune Radio PROF Lider fm Galati. Aceasta luare de pozitie nu este un scut de aparare doar pentru Robert de Turcescu, un jurnalist repectabil de altfel, ci pentru oricare jurnalist care intelege sa-si faca meseria in mod onest, departe de orice comanda poltica sau de alta natura. Politicienii romani slujesc propriile interese. Jurnalistii adevarati slujesc publicul, folosindu-se de o libertatea castigata, nu obtinuta - libertatea de exprimare.
Dana Potorac 2014-02-14
errata: Radio PRO FM Lider Fm Galati, ... doar pentru Robert Turcescu
Matei Cristina Gabriela 2014-02-14
psiholog, D.G.A.S.P.C.Arges
Toderean Alexandru 2014-02-14
Pictor cu speranta unui timp in care oameni normali vor decide in Romania.
irimia alina oana 2014-02-14
opriti cebzura ordinara !
Carmen Dragomir 2014-02-14
Economist, sustin acest apel si consider periculoasa decizia CNA. Acei membri CNA care favorizeaza antenele sunt rugati ca de urgenta sa-si revizuiasca atitudinea!!!
Mihai Tudor 2014-02-14
Probabil că cei de la CNA s-au simţit atacaţi personal de calificativul "demenţi" pentru că amenda nu e decât o continuare în spaţiul media a acţiunilor demenţilor din Parlament
dan bilici 2014-02-14
manager calitate De acord cu sanctionarea vulgaritatilor , a informatiilor fara dovezi, dar nu si cu ce au facut acum cei de la CNA, cand nu au dispus sanctiuni pentru cazuri cel putin asemanatoare. Au fost jalnici si se compromit.
marica liliana 2014-02-14
inginereconomistcnaestecondusapoliticdeusl
Calin Badescu 2014-02-14
Inginer, administrator firma privata
mihai valinte 2014-02-14
pensionar pe caz de boala condemn public revenirea metodelor staliniste de opresiune
popescu alina 2014-02-14
Manager NetronixTechnology
Cristina Turcitu 2014-02-14
economist, Bucuresti .............
ara septilici 2014-02-14
departe de a fi un organism independent, asa cum a fost gindit, CNA a devenit o masa rotunda a ticalosilor din presa. se cistiga sau se pierd alegeri cu televizorul. sanctiunile date de acest organism al rusinii sint discretionare, ca pe vremea lui gheorghiu dej. aceasta masca murdara pe dinauntru de saliva coclita a unor gidea sau badea trebuie fie sa fie curatata cu verde de paris, fie inlocuita in proportie de 100 la suta.
Gabriela Fisher 2014-02-14
Inginer vanzari, specialist export
Sallak margit 2014-02-14
profesoara de limba franceza
Simion Ioanas 2014-02-14
Self-employer, Ioanas ACH
Alina Bodea 2014-02-14
sustin acest apel si consider profund corupta si periculoasa decizia CNA care sanctioneaza, paradoxal, tocmai dreptul de informare, dezbatere si adevar in spatiul public.
Ovidiu Popica 2014-02-14
Jurnalist
GEORGETA VIOLA 2014-02-14
ING.METALURG,VOTEZ PT LIBERTATEA DE EXPRIMARE ȘI A LIBERTĂȚII PRESEI ÎN ROMÂNIA.
Silviu Ginju 2014-02-14
sustin presa reala, facuta din convingere si cu fundament etic. punct!
IONETA VLAD 2014-02-14
Sustin presa libera si consider ca este de datoria noastra sa luam atitudine pentru libertatatea de exprimare. Avem dreptul la o corecta informare, avem nevoie de o presa libera - a patra putere in stat si "cainele de paza al democratiei".
Laura Mira Manu 2014-02-13
director-imperativ.ro mi-am invatat fiicele,familia si acum fac acelasi lucru si cu nepotica olguta,ca libertatea cuvantului este mai presus de orice minciuna a guvernelor,de orice manipulare a politicienilor. le-am spus sa nu renunte la ea niciodata,sa o sustina,sa o apere si sa o pretuiasca asa cum pretuiesc viata. care fara cuvantul liber rostit isi pierde sensul. multumesc tuturor semnatarilor si respect initiatorilor!
George Ginguta 2014-02-13
liber profesionist - Cluj-Napoca
Anca Apostol 2014-02-13
Jurnalist, traducator freelancer - Bucuresti
Barbicioiu Raj C=tin 2014-02-13
ofiter maritim - Freelander
Radu Enache 2014-02-13
Project manager - Galati RT nu este ziaristul meu preferat dar nu ma asteptam sa fie sanctionat pentru aceasta declaratie. Este rusinos ce se intampla intr-o perioada in care presa main streem este de foarte slaba calitate sa sanctionezi o opinie, corecta din punctul meu de vedere.
Daniel Arfire 2014-02-13
artist grafician, freelancer
Marius Baciu 2014-02-13
Glasul Maramuresului - editorialist Din 1991 de cand sunt jurnalist am crezut in libertatea presei. Din 2001 traiesc in Canada si inteleg mai bine puterea presei libere intr-o democratie autentica. Sustin cauza pentru care militati.
Mihai Kanyaro 2014-02-13
Inginer in calculatoare, Freelancer
Ion Obagila 2014-02-13
Redactor sef -Incomod-media.ro
catalin gavrila 2014-02-13
medic, bucuresti................
Raluca Constantin 2014-02-13
Traducator liber profesionist - Bucuresti
Bratosin Marcela 2014-02-13
Sustin libertatea presei. Restul e aservire.
George Bariz 2014-02-13
Nu exista democratie fara presa libera!
Alexandru Nicolau 2014-02-13
pensionar Sunt sfidate si cele mai elementare legi ale bunului simt! CNA probabil se gandeste sa premieze antena 3 si sa desfiinteze B1-tv si Nasul-tv Tinerii conducatori si-au depasit invatatorii prin orientarea lor catre..rasarit desi se plimba in vest! Ce face poporul roman? Cat timp se mai uita la ucraineni si bulgari? Sau ne inlocuim "Desteapta-te romane.."cu "Descurca-te romane.." ca in alta epoca.
Dobre Nicoleta 2014-02-13
Profesor, Colegiul Dobrogean Spiru Haret. Sustin libertatea de exprimare si informarea corecta a romanilor. CNA ar trebui sa fie un arbitru veritabil, nu un partizan politic.
Mihai Raducu 2014-02-13
Capitan pe tanc petrolier , companie olandeza
Gheorghiu Sebastian 2014-02-13
Redactor "Monitorul de Botosani"
velovan maria 2014-02-13
stdii medii,asistent familial
Mihaela Matei 2014-02-13
Redactor Sef Postmodern.ro
Aurelia Ceoromila 2014-02-13
Asociatia DACII-Presedinte -italia
Doina Abdula 2014-02-13
Administrator pensiune ....Rusine CNA...Unde este impartialitatea de care se tot spune? NU POLITIZAREA PRESEI...LIBERA EXPRIMARE UN DREPT CONSTITUTIONAL...
Florin Alexa 2014-02-13
Sanctiunea data de CNA postului B1TV este in mod evident o razbunare a USL-ului, prin oamenii lor de nimic din CNA si nu poate fi tolerata. Daca dispare libertatea cuvantului nu mai este decat un pas pentru disparitia tuturor drepturilor. Nu vrem sa toleram agresivitatea neocomunistilor de tipul lui Ponta si Voiculescu (ultimul, securist dovedit!), care aminteste de agresivitatea activistilor de partid, a militienilor si a militarilor in general de dinainte de 1990!
Cecilia Nechifor 2014-02-13
Susțin intru totul libertatea presei, libertatea de exprimare și mai presus de orice respect jurnaliștii corecți
Vladimir-Ion TUDUSCIUC 2014-02-13
inginer mecanic, momentan somer
Radu Salaru 2014-02-13
profesor, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" - Tulcea // CNA, prin deciziile luate - A3 vs B1, a decis sa transmita foarte clar, pentru ca nimeni sa nu mai aiba indoileli, ca aplica executii comandate, cu siguranta cumparati fiind, si totodata sa trasmita si un avertisment pentru viitor. Coruptia in acest caz, este atat de scandalos de vizibila si ceea ce este mai grav de aceasta data, ostentativa, incat consider ca ar trebui ca DNA sa verifice modul de functionare si principiile pe baza carora se iau deciziile de sanctionare de catre CNA.
Ion Mehedintu 2014-02-13
Medic Primar Pediatrie. Spitalul Municipal Dr.A.Tulbure-Fagaras.
Todor Dan 2014-02-13
Inginer. Bosch Romania
Cristina Pinzaru 2014-02-13
jurnalist, producator Nasul TV
Mihaela Tudor 2014-02-13
Asistent-Traducator. Sustin protestul. Ingradirea libertatii de exprimare reprezinta neputinta, minciuna si lasitatea celor care conduc aceasta tara.
Burducea Gabriel 2014-02-13
Inginer. Sustin protestul.
Cristina Guseth 2014-02-13
Daca CNA si-ar fi facut treaba, lucrurile nu degenerau in halul asta...dar CNA in loc sa-si urmareasca misiunea face cenzura. Imi este foarte greu sa inteleg cum niste oameni care au lucrat pentru institutii de presa straine precum Europa Libera sau BBC au ajuns imuni la "common sense".
Ramona Diaconu 2014-02-13
Office Manager, Fundatia Freedom House Romania
Botoroaga Cela 2014-02-13
PRESA TREBUIE SA FIE LIBERA ---ALATURI DE JUSTITIE . Altfel vom cadea in dictatura de tip nou ---uslamist .
Radu Bardan 2014-02-13
Trebuia sa faca cineva ceva. Dar cred ca este prea putin!
Ion Tudor 2014-02-13
Inginer. Sustin protestul.
Stefan Constantin 2014-02-13
Marele meu regret este ca suntem "putini", cei de pe internet cu opinii sanatoase , fata de cei cu " creerele spalate" ce nu vad decit antena 3 . O lupta nu-i pierduta atunci cind CREZI cu adevarat . Se pare ca au inceput mai multi sa se trezeasca .Depinde foarte MULT si de noi cit suntem de perseverenti .Sunt revoltat de noua PATURA COMUNISTA si ingrijorat pentru nepotii mei .Sper sa avem TARIA de a milita pentru INLATURAREA BURGHEZIEI PROLETARE instalate la putere in ROMINIA .AS VREA SA FAC MAI MULT , dar nu stiu pe moment CUM ?
Claudius Mott 2014-02-13
Ziaristii si , in parte, justitia incearca sa mentina regulele statului de drept. Sa-i sutinem , dupa puterie noastre, pentru a nu ne reintoarce la vremurile dinainte de 1989.
Ioana Nina Danilovici 2014-02-13
Director ProFM-Lider FM susțin apelul
MELNIC DANIELA 2014-02-13
Director. Asigurari. Sustin protestul
ion pandele 2014-02-13
De curand am publicat un volum de poezii in Statele Unite cu titlul "Twenty Angels" in care am dezbatut racilele politicii americane care au tentatia de a monopoliza puterea, deca spala creierul prin controlul mass media si aduce un soi de socialism deghizat. Aceleasi probleme sunt si in Romania, eu numai citesc din ziare dar cunosc Romania fiindca am trait si muncit 45 de ani acolo. Am plecat fiindca am simtit ca politica economica si sociala nu e corecta, dar marturisesc ca evaluarile mele au fost gresite, s-a ajuns mult mai jos decat am crezut, ne indreptam catre o societate barbara in care maciuca si injuratura ia locul dialogului. Din pacate, tv in loc sa aduca mai multa cultura si bun simt si civilitate s-a transformat intr-o unealta de propaganda desantata pana la limitele ultime ale decentei, ma refer la antena felix, desigur. Ca o parte din publ ii c se lasa spalat la creier, asta e problema lui, problema este ca aceste posturi nu trebuie lasate sa trambiteze in limbaj abject linsaje absolut intolerabile pentru osocietate care se numeste civilizata si are pretentii de natie europeana. Sunt de acord cu faptul ca cna trebuie sa Iisi repare greseala si ma alatur celor care doresc asanarea climatului mediatic din tara. Cu stima, Ion Pandele, Colorado Springs
Liliana Tudor 2014-02-13
Pensionara. Sustin, din toata inima, acest demers. Nu exista democratie acolo unde nu exista libertatea presei, unde nu exista dreptul la libera exprimare( fara, insa, a atinge demnitatea persoanei). Respect si sustinere pentru ziaristii Robert Turcescu, Andreea Pora, Sabin Orcan, Dan Turturica, Dan Tapalaga si toti ceilalti care au demnitate, nu se lasa cumparati si se pun in slujba adevarului. Pentru "ziaristii' trustului Intact si CNA profund dispret.
Stepan Adrian-Petru 2014-02-13
Consilier juridic societate de consultanta
Lieselotte Millitz-Stoica 2014-02-13
Subscriu intru totul - Lilo Millitz-Stoica, ziarist Allgemeine Deutsche Zeitung fuer Rumaenien, corespondent "Wiener Zeitung". Avand in vedere ca decizia CNA reprezinta o tentativa fatisa de intimidare a unui jurnalist precum si a unui post tv considerati de opozitie, imi permit sa sugerez autorilor apelului atat sesizarea neintarziata a Reprezentantului OSCE pentru Libertatea Presei, Dunia Mijatovici, cat si - why not? - a actualului Avocat al Poporului.
roxana vlad 2014-02-13
Susţin libertatea de exprimare .
Dr. laurentius Kirchmann 2014-02-13
Medic stomatolog. Sustin o presa libera si echidistanta. Jos USLul!
Cirstea Dalia 2014-02-13
Sustin libertatea presei si vreau sa-mi fie respectat dreptul la o informare corecta!
Elvira Vlaicu 2014-02-13
prof. pensionara,,,sustin libertatea presei !
Elena Iancu 2014-02-13
Pensionar Sustin petitia, fiindca doresc libertatea de exprimare.
ella smith 2014-02-13
ceo pentru cosy home,chicago,il,usa cna este o rusine,o alta anexa a partidului stat psd,aliniata trusturilor intact-antena3 si rtv
Purcarea Ionel 2014-02-13
Brand Manager, Bucuresti , sustin acest demers.
Carmen Mihailescu 2014-02-13
economist,institutie extrabugetara
Rus Mugurel 2014-02-13
Inginer Software Impotriva unui CNA aservit politic PSD si PC
udrea traian 2014-02-13
CNA nu poate fi obiectiv fiind format din reprezentantii partidelor politice.Doresc un CNA depolitizat format din scriitori si jurnalisti neafiliati politic care sa asigure libertatea de opinii in mod civilizat!
Juvina Magdalena 2014-02-13
operator PC, CCIB libertatea de exprimare este unul din drepturile fundamentale ale omului...nimeni nu le poate ingradi, poate doar dictaturile
Dragomir Carmen 2014-02-13
Alaturi de o presa libera!doresc valorile unei democratii reale!
Vlad danut 2014-02-13
tehnician.De acord cu protestul,trebuie sa se termine odata ptr totdeauna cu caracatita rosie.
MARIA VACHENTE 2014-02-13
Administrator, firma privata
Adrian Radu 2014-02-13
inginer, lector, Universitatea Politehnica Timisoara
BOULET PAULINA 2014-02-13
Pensionara.Sustin protestul .
Liliana Marinache pensionara 2014-02-13
de acord cu acest protest.Numai uniti putem lupta impotriva lor.Aceasta caracatita trebuie sa dispara, face mult rau celor care sunt slabi si neinformati si se duc la vot pe te mir ce, ca sa ne hotareasca noua viitorul.
Emil Nicolae 2014-02-13
scriitor, jurnalist, realizator TV, Piatra-Neamt
Dina Ion 2014-02-13
Sunt consilier juridic în Craiova şi am fost indignat profund urmărind în presă succesiunea atacurilor asupra democraţiei efectuate în "marţea neagră" de însuşi forul pe care românii l-au votat în speranţa slujirii intereselor ţării - nu ale adunăturii mafioţilor, cum s-a dovedit a fi. De asemenea, consider o insultă de un cinism ieşit din comun modul în care CNA atacă tocmai jurnaliştii care ne spun adevărul!
Kiszely Iosif 2014-02-13
De acord cu protestu. CNA drebuie imediat depolitizat,schimbati toti membrii cu ziarist independenti. Politicul nu are ce cauta in reglementarea informarii populatiei.
Cezara MIRONICA 2014-02-13
Redactor sef sectie Barlad al cotidianului Vremea Noua din Vaslui. Ma alatur la acest protest deoarece si la noi in judetul Vaslui, stapanit de PSD de 23 si mai bine de ani, jurnalistii care nu sunt sub stapanirea PSD (doua ziare si toate televiziunile locale), sunt dati afara din conferintele de presa, sunt amenintati, injurati pe toate posturile locale. De aceea trebuie sa luptam si sa facem front comun pentru a apara independenta presei si libertatea de exprimare. Aici gasiti cam cum facem noi presa in Barlad - ma refer la ziarul care spune lucrurilor pe nume si nu este subordonat politic. Atunci nimeni nu a luat pozitie pentru a condamna asemenea manifestari. Adrian Solomon a fost si inca este deputat!! http://www.badpolitics.ro/ziaristi-online-bad-politics-cer-asociatiilor-de-presa-sa-ia-nota-de-batjocorirea-unei-jurnaliste-%E2%80%93-%E2%80%9Csulfe%E2%80%9D-de-catre-presedintele-psd-barlad-adrian-solomon-%E2%80%9Cun-depu/
Silviu Stanciu 2014-02-13
Inginer . Sustin protestul!!!
ion magiru 2014-02-13
Avem nevoie de o presa libera si responsabila,ghidata de principii morale solide.
Alexandru Tirnoveanu 2014-02-13
Traiesc de 30 de ani in Suedia si stiu ce inseamna PRESA LIBERA!!!
mariana leustean 2014-02-13
sustin acest proiect,fac parte din tabara opusa celor 7 milioane(respectiv 13 milioane)
Cristian Campeanu 2014-02-13
Subscriu. Cristian Campeanu, jurnalist, Romania Libera
Andrei Oisteanu 2014-02-13
De acord cu protestul. Cercetator, scriitor, conf. univ.
Paul Gheorghiu-Greene 2014-02-13
Actor, jurnalist si scriitor roman stabilit in SUA. Decizia CNA in cazul postului de televiziune B1 tv si a jurnalistului Robert Turcescu reprezinta o inclacare flagranta a previziunilor Constitutiei Romaniei. Conform Articolului 30, aliniatul 1, "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile." Deasemenea, contravine Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Articolul 19, si Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Articolul 11
Florin Paunoiu 2014-02-13
Nu am cuvinte de lauda pentru nici un post TV sau ziar pentru ca multi si-au pierdut obiectivitatea dar nici nu pot inchide ochii la repetatele abuzuri ale autoritatilor. Sustin aceasta initiativa.
Aida Zaharia 2014-02-13
Radio Tecuci 106,9 FM! Militez pentru scoaterea Pumnului de fier din gura PRESEI!
Virgil Alexandru Iordache 2014-02-13
Profesor, cercetător, membru al societății civile.
Julia Roth 2014-02-13
sustin jurnalistii care informeaza corect ! Cel mai serios si cinstit post de tv este B1.Cei care ii penalizeaza pe acesti jurnalisti vor sa le "astupe" gura ! Asta nu avem voie sa permitem !
Alexandra Popescu 2014-02-13
profesor pensionar lb. engleza sustin protestul cu entuziasm jurnalistii cinstiti trebuie sa stie ca nu sunt singuri, ca sunt sustinuti nu fac parte dintre cei "7 milioane"
Aurelia Manea 2014-02-13
inspector R.U. subscriu, pentru ca doresc o tara cu oameni educati si sa vad la tv.emisiuni de bun simt, nu emisiuni pentru promovarea prostiei si a inculturii.
Dragos Paraschivescu 2014-02-13
inginer,libertate presei din tara
Porcuțan Dan 2014-02-13
COMENTARIU functia sau profesia si locul de munca: Reporter Cluj-AM.ro
Anca Lazarescu 2014-02-13
jurnalist, TVR. subscriu.
Alex Costache 2014-02-13
reporter Televiziunea Romana
Georgiana Dumitrescu 2014-02-13
Inginer, societate de constructii
Dumitru Ciobotaru 2014-02-13
Presa scrisa si vorbita sa reflecte realitatea.CNA-ul sa i-a masuri drastice impotriva acelor ziare sau televiziunj care informeaza eronat cititorii sau ascultatorii.Presa trebuie sa fie libera.
Pletoiu Ecaterina 2014-02-13
administrator firma,sustin protestul
eugen chirovici 2014-02-13
Alaturi de Robert Turcescu, Andreea Pora, Sabin Orcan, Malin Bot, Mircea Marian, Dan Tapalaga (scuze ca nu-i mentionez acum pe toti), alaturi de toti ziaristii onesti, verticali si inteligenti - si pana in panzele albe impotriva USL, USD si cum dracu s-o mai numi toata sleahta!!
MARIA MOLDOVEANU 2014-02-13
Ar trebui sa citeasca si cei de la CNA articolul, poate inteleg si ei cat de penibili sunt cand dau asemenea decizii.
Jurca Atena 2014-02-13
tehnician, ARD/Germania. Sustin acest protest
Sorin Avram 2014-02-13
Producator TV, freelancer
Ion Tița-Călin 2014-02-13
redactor, cotidianul CUGET LIBER, Constanța
Mitu Costel 2014-02-13
jurnalist, revista Marea Noastra
Vlad Ciule 2014-02-13
Redactor Sef, www.pemptousia.ro
Dan Nechita 2014-02-13
BDBNEWS.RO sustine libertatea de exprimare!
Petre M. Iancu 2014-02-13
jurnalist, Deutsche Welle
Sper sa se termine ODATA PENTR 2014-02-13
Sper sa se termine odata cu acest...CNA PSD/DIST..Imi pare rau dar inclusiv cei care pare ca au...citi pe la BBC,SI IN ALTE PARTI...SUNT DOAR NISTE PAIATE..
Nora Damian 2014-02-13
Freelancer, Sibiu: libertatea de exprimare şi libertatea presei, vitale pentru o societate democratică.
Nutu Oana 2014-02-13
consultant de piata
teresa hutanu 2014-02-13
Pro B1 tv. Alaturi de Robert Turcescu!
Petre Matei 2014-02-13
Doctorand, Universitatea Bucuresti
Alina Ion 2014-02-13
profesor Bucuresti. Sustin apelul.
Camelia Poitas 2014-02-13
freelancer fara o presa libera, degeaba orice efort
Bogdan Focsaneanu 2014-02-13
Phd Student U of A , Canada; sustin in totalitate libertatea presei in Romania. Tara arata extrem de prost vazuta din North America- insa si fara o presa libera, consider ca exista sansa unui derapaj major din calea democratiie- si asa pe cit de fragila, totusi atit de originala...
anghel nedelcu 2014-02-13
inginer- sustin proiectul cu toata convingerea
Ileana Moise 2014-02-13
profesor - Scoala gimnaziala Leonardo da Vinci Visez la vremea in care posturi TV cum este Antena 3 si "jurnalisti" cum sunt cei ce lucreaza acolo sa nu mai aiba o atat de mare audienta. Sa spuna ce vor, dar oamenii sa nu-i mai asculte. Daca ar aparea un BBC romanesc (cu jurnalisti profesionisti de talia celor de la postul britanic, dar nu vedete! si bine dar dezinteresat finantati), daca toti ar lucra in aceeasi redactie, cred ca ar putea face diferenta, s-ar vedea, s-ar simti si oamenii, cu timpul, ar parasi posturile toxice, nocive, care murdaresc si uratesc tot ce ating. Visez la vremea cand jurnalistii onesti si profesionisti pe care ii avem sa se uneasca intr-o asemenea intreprindere si sa ofere o alternativa de forta jurnalismului murdar facut dupa interes, dupa ureche si dupa modele sinistre. Atunci, poate, cei de la antene ar deveni someri....Ar fi posibil?
Titi Cojocaru 2014-02-13
Inginer IT - actualul CNA este o rusine nationala.
Alexandru Popescu 2014-02-13
economist, sustin proiectul! mi-e sila de romania actuala!
naghi daniel 2014-02-13
reprezentant vanzari. sustin proiectul
daniel gruia 2014-02-13
CNA e o rusine, un exemplu de lipsa de obiectivitate iar Cristian Mititelu si Radu Calin Cristea niste ticalosi.
Valentin Zisu 2014-02-13
Arhitect, sustin presa libera, veritabila.
Cristian Antonio Dodon 2014-02-13
Desinger operator. Publiscaner sl. Trebuie iesit in strada, sa cerem CNA lamuriri si sa se depolitizeze. CNA trebue sa păstreze presa liberă si echidistanta
Coman Gheorghe 2014-02-13
Somer.Sustin libertatea presei dar nu sustin minciunile si trivialitatile din presa indiferent din partea cui vin.
Ondine GherguÈ› 2014-02-13
Presa libera apara democratia, nu degeaba e supranumită "câine de paza". În ultimii ani, presa e otravită, e în agonie, iar jurnaliștii care încearca sa fie corecti, care spun ce cred sau dezvaluie matrapazlâcurile politicienilor si a interlopilor care acționeaza in numele lor, sunt din ce in ce mai putini. Cei acuzati oficial de coruptie au inceput sa castige pe banda rulanta procesele, iar jurnalistii sunt sufocati de despăgubiri de sute de milioane de lei pe care trebuie sa le plăteasca Unde nu trăsneste Justiția aservită, intervine CNA , care actionează la ordine politice: dă amenzi jurnalistilor corecți si îi mângâie pe frunte pe asa-zisii jurnalisti care acționeaza la comanda. Ne vom lăsa "masacrați"?
Tamara Cojocaru 2014-02-12
Sustin presa libera. Data Processing
Deak Katalin 2014-02-12
pensionara - sustin libertatea presei!!!
Dan Badea 2014-02-12
jurnalist investigatii, freelancer
corina suteu 2014-02-12
sustin apelul pentru pararea libertatii de exprimare!
Violeta Fotache 2014-02-12
senior editor Evenimentul zilei
Ioana Preda 2014-02-12
Consumator de presa, SUSTIN PRESA LIBERA
Bako Levente 2014-02-12
Reporter. Sustin in totalitate acest proiect!
Gogonea Virginia Georgeta 2014-02-12
pensionar.Va sustin din toata inima
radulescu antoneta 2014-02-12
pensionarà,sustin presa LIBERA
Kohler Olga 2014-02-12
Sunt pensionara, va sustin si doresc sa traiesc intr-o buna zi, intr-o tara normala, cu principii si norme agreate de toti fara a-mi impune cineva modul lui de gandire si actiune care sa-l favorizeze .CNA il consider partinitor, injust si imoral.
Serea Mirela 2014-02-12
Profesor . Sustin acest demers. Prin constitutie, ne este garantat dreptul la libera exprimare.
Pop Mircea 2014-02-12
Economist, liber profesionist. Sustin protestul!
Traistaru Lucica 2014-02-12
Inginer geolog ,Firma de Explorare si Exploatare pt Hidrocarburi (privat)
Guran Ana Antoneta 2014-02-12
bibliotecara. Sustin dreptul la libera exprimare!
TRAISTARU LUCICA 2014-02-12
"Martea Neagra" e o realitate.Aproape ca avem si" Joia Neagra". Sa ne fereasca D-zeu sa avem prilej sa declaram si celelalte zile (L;Mi;V:S ;D ) NEGRE . N-ar fi de mirare .
GURAN Petru 2014-02-12
pensionar, va sustin in demersul dvs.
GURAN Petru 2014-02-12
pensionar, vă susțin în totalitate în acest demers.
Chis Ioan 2014-02-12
topograf/liber profesionist
DANUT AURELIAN ANGHEL 2014-02-12
Madrid,Spania.Va sustin.Multa bafta!
vasile munteanu 2014-02-12
pensionar m ap n sustin in totalitate libertatea presei
Constanta Pupezescu 2014-02-12
Inginer, Cor.Tubi S.R.L., Valea Stanii, Arges
Rodica Crihan 2014-02-12
PENSIONARA , SUCEAVA ,FALTICENI
Predutoiu George 2014-02-12
director tehnic - firma gaze
Nagy Ecaterina 2014-02-12
pensionara -sustin presa libera si libertatea de exprimare a fiecarui cetatean.
Buzoianu Ion 2014-02-12
profesor pensionar,sustin protestul
Lelesan Loredana 2014-02-12
profesor Scoala Gimnaziala Densus
Cristian Soimaru 2014-02-12
Jurist/presedinte ONG/Bucuresti
Gal Laurentiu 2014-02-12
magazioner la Duracell si sustin acest proiect
Vlad Adriana 2014-02-12
Inginer, Promar Textil S.R.L. Brasov
victoria calinescu 2014-02-12
Sustin acest protest.CNA-UL ar trebui desfiintat!!!impiegat miscare-transport public calatori.
CHICULITA FLORINA 2014-02-12
Economist ,expert contabil ,EXPERT CONT SERV 2002 SRL
both maria 2014-02-12
pensionara Sustin proiectul. Intreb, mai exista reporteri fara frontiere?
rotaru marius 2014-02-12
somer-sustin in totalitate acest proiect
Temistocle Teodora Cristina 2014-02-12
specialist resurse umane/ecomomist/multinationala
Manea Doina 2014-02-12
Inginer chimist-pensionar
Bologa Florentina 2014-02-12
Economist, Oracle Romania
Dorina Suciu 2014-02-12
Profesor- Scoala Gimnaziala Josenii Bargaului
Nicolae Ion 2014-02-12
Sustin protestul si informez persoanele care astazi lucreaza la CNA, ca vine vremea cind vor da socoteala pentru problemele ce le creeaza oamenilor de buna credinta !!!!!
Ecaterina Nedelcu 2014-02-12
Pfa, contabil. Sustin in totalitate acest demers.
Serban Catalin 2014-02-12
Inginer-Profesor de informatica
Paraschiv Monica 2014-02-12
Director General, "Obiectiv - Vocea Brailei"
SIMONESCU GEORGE 2014-02-12
Sustin acest protest si condamn public CNA pentru incalcarea libertatii de exprimare a cetatenilor.
Briceag Iuliana 2014-02-12
Inginer mediu energetica Sustin acest protest !
Paul Simona 2014-02-12
Studenta, Romania, Sustin, Sustin apelul.
Romana Popa 2014-02-12
medic pensionar am votat totdeauna "dreapta", incepand cu Ion Ratiu si ceea ce m-a ajutat a fost presa: revista 22, romania libera... am ajuns sa " fac cunostrinta" cu adevarati jurnalisti, oameni pe care ii pretuiesc. si vreau sa existe presa adevarata, libera
Giani Popescu 2014-02-12
CNA nu mai este o institutie care sa apere interesul cetatenilor, dar este in cotinuare platita din banii contribuabililor. Este o institutie care, pe banii nostri, apara interesele unui grup de mafioti din usele, care conduce astazi romania, si interesele unui turnator pe nume felix, care detine un trust de presa si care este seful acestei grupari infractionale organizate, si pe care a nasit-o ca un corleone de dambovita, numita usele. Spun asta cu subiect si predicat si o strig in gura mare: Romania a fost luata ostatec de o grupare mafiota de politicieni uselisti, iar cna a devenit unul dintre instrumentele cu care aceasta grupare vrea sa distruga statul de drept pentru a-si apara interesele corupte! Sa-mi dea si mie o amenda aceasta institutie care pe banii nostri apara grupari infractionale! CNA este platit si din banii mei. Eu nu mai vreau ca aceasta institutie, care lucreaza pentru usele si pentru antenele lui felix, sa mai existe! Eu nu mai vreau sa mai platesc coruptia, si mita, si pomenile electorale ale acestui grup infractional numit usl. Militez pentru greva fiscala! Dragi concetateni, nu mai platiti taxele catre acest stat mafiot, care din banii vostri fura, nu din bani altora, prin intermediul unor institutii ca CNA! Aceasta institutie nu-si mai are rostul!
Gavrus Tiberiu 2014-02-12
Satu Mare-Consider CNA o institutie aservita politic.
Paul Viorel Vasile 2014-02-12
Tehnician service AMEF - retele
Katalin Szilagyi 2014-02-12
contabil la o firma privata
TOPORAS 2014-02-12
TOPORAS PAULA GINA administrator empresaSUSTIN APARAREA DREPTULUI DE EXPRIMARE SI A LIBERTATII PRESEI IN ROMANIA!
Duport Anca 2014-02-12
Inginer instalatii, Bucuresti
Melania Hoinic 2014-02-12
Intre marti ca negru si rosu ca zapada, intre incercarea de sufocare a statului de drept si sufocarea statului de drept, codurile de urgenta - Distrugere Pana La Capat - nu se impiedica de nimicuri, de legi, de pilonii democratiei. Acest alt Che si acest alt Castro, plagiatorul si chiulangiul, ucid la rece vietile prin inghet si cuvintele libere prin sugrumare. Trebuie opriti, acesti montrii evadati din trecut trebuie imediat opriti. Trebuie goniti din interiorul fortaretelor care au fost construite tocmai pentru a apara legea impotriva faradelegii, justitia impotriva coruptiei, libera exprimare impotriva cenzurii, si toata cetatea impotriva odelor monolit.
B. Cristian David 2014-02-12
Sustin 'Apelul'. Ar trebui ca CNA sa fie pus pe baze independente, zic eu, inaccesibile partizanatelor politice sau de alte natura, materiala, privata. Ar trebui ca declaratiile politice calomnioase sa nu mai fie permise, sa fie descurajate. Sa vorbeasca in politica mai mult faptele in locul propagandei mincinoase. In conditiile in care presa nu reflecta fidel realitatea mecanismul democratic nu poate spera sa corecteze, macar cu putin, macar din 4 in 4 ani, realitatea in care traim. Ar trebui sa existe un mecanism de supervizare europeana care sa piloteze alinierea valorilor presei romanesti la cele acceptate si practicate pe plan european.
Mihaela Lazarescu 2014-02-12
Inginer geodez-pensionara
Bogdan Marcu 2014-02-12
Oare cat cred astia ca mai pot sa o duca asa fara sa tina cont de populatia acestei tari? Va sustin in demersurile dumneavoastra pentru libertatea presei si poate o sa scapam si de jegurile care se tot perinda pe la conducerea acestei tari!
Elena Vaetis 2014-02-12
Manager de proiect, Oracle
George Baciu 2014-02-12
Specialist Marketing, firma Elian Solutions.
ionescu elena luminita 2014-02-12
Director adjunct, Alpha Bank Votez pentru libertatea de exprimare
ionescu ion daniel 2014-02-12
Programator,freelancer Votez pentru libertatea de exprimare
ionescu elena luminita 2014-02-12
Director adjunct-Alpha Bank
Ramona Strugariu 2014-02-12
Jos labele de pe libertatea cuvantului. De pe libertati, in general. Asumati-va responsabilitati, nu vanati drepturi!
Farau Ioan 2014-02-12
Desfintati CNA. Difuzati OTV PE TELEVIZIUNILE DE CABLU, CU CARE AVEM CONTRACT. IN CARE ESTE INCLUS SI OTV SI VA RUGAM NU MAI CENZURATI IN FELUL ACESTA DREPTUL LA INFORMAREA CU REALITATEA SI NU CU CEEA CE NI SE BAGA CU PIPETA PE TVR1,SI NU NUMAI.
Nana Motfolea 2014-02-12
Sunt revoltata de atitudinea discriminanta a celor care sunt pusi acolo , pentru a lua niste decizii corecte.
Mark Bucuci 2014-02-12
Susțin și semnez Apelul pentru apararea libertatii de exprimare si a libertatii presei in Romania. Lect. univ. dr., Universitatea Petre Andrei din Iași
Borode Graziela-Cleopatra 2014-02-12
Sustin libertatea de exprimare a jurnalistilor din presa libera .
trimbitasu dumitru 2014-02-12
Pensionar .Dreptul la exprimare si dreptul de opinie e stipulat in carta O.N.U Intr-un stat de drept presa este cainele de paza a democratiei .Numai intr-un stat corupt si totalitar presa este cumparata ,ear celor care nu se lasa corupti li se pune botnita Pentru a apara statul de drept esiti si aparati putina presa libera care a mai ramas. Atata timp cit C.N.A este numit politic nu vom avea o prsa independenta.
mihaela 2014-02-12
vrem libertate de exprimare
Bogdan Mitrofan 2014-02-12
sustin "Apelul pentru apararea libertatii de exprimare si a libertatii presei in Romania"
Lucian Ivan 2014-02-12
Director Axa Motor srl semneaza Apelul pentru apararea libertatii de exprimare si a libertatii presei in Romania.
Bunda Radu 2014-02-12
Libertate totala de exprimare in media românească. Înlăturarea membrilor CNA aserviti politic!
silvia francu 2014-02-12
Libertatea presei, libertatea opiniilor exprimate, trebuie sa insemne si respect pentru cei carora li se adreseaza. Prea adeseori suntem agreati cu opinii injurioase, exprimari suburbane.
Neli Ivan 2014-02-12
Sustin libertatea presei in Romania, informarea corecta si libertatea de exprimare !
Ion Palea 2014-02-12
Administrator magazin . Asa nu se mai poate! In Romania actuala, nu mai exista dreptul la libera exprimare.
Manta Paula 2014-02-12
Economist - Directia Cantine si Camine Studentesti
SocietateaTimisoara 2014-02-12
SocietaA Timisoara semneaza Apelul pentru apararea libertatii de exprimare si a libertatii presei in Romania.
TEREC RAMONA 2014-02-12
Libertate si dreptul de a lua in considerare, parerile in ceea ce priveste aceasta Romanie!
Edit Reinke 2014-02-12
Sustin libertatea persei.
MACAVEI GINA 2014-02-13
PENSIONAR A PE CAZ DE BOALA
Claudiu Tanasa 2014-02-12
Inginer, salut initiativa voastra si sunt de acord cu principiile formulate. Mediul jurnalistic s-a degradat constant in ultimii ani si constat cu mahnire ca anumite trusturi de presa si institutii ale statului s-au pus pres in fata politicului. Pe mine nu ma intereseaza cine e la putere ci cat ma costa viata de zi cu zi. As vrea o justitie puternica care sa-si faca treaba indiferent de culoarea politica a acuzatului.
Anisoara Padeanu 2014-02-12
pensionara Asa nu se mai poate!!!! Nu ne mai trebuie acest parlament, acest guvern, acest USL, acest CNA, A3, RTV si ar mai fi. Sa dispara definitiv cu comunistii lor si securistii lor de gat!!!!
Lazar Cristian Bogdan 2014-02-12
inginer, Informatica Feroviara S.A.
Mariana Tataran 2014-02-12
Sustin libertatea de exprimare si libertatea presei,ma raliez demersului dvs. Pensionara.
alexandru neagu 2014-02-12
Sustin libertatea presei si JOS CENZURA CNA PENSIONAR
george torok 2014-02-12
inginer liber prof sunt de accord cu demersul dvs.
popescu corina 2014-02-12
Popescu Corina-tehnolog AP. Rusine CNA!Sunt orpilata de minciunile postului tv. Antena3 si de manipularile practicate de Trustul Intact ,pe care d-voastra va faceti ca nu le vedeti.Dati-va demisia ,politrucilor , se vede de la o posta ca sunteti aserviti puterii actuale!Traim in democratie, vrem presa libera , nu dependenta de moguli!
Curt-Ali Ghiulendan 2014-02-12
Asistent Medical - Spitalul de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei",Constanta
STOICESCU VANINA ISABELA 2014-02-12
institutor-limba engleza, secretar sef liceu
balasoiu marina 2014-02-12
cercetator chimist, pensionar
DRAGOMIR MARIA pensionara 2014-02-12
de multa vreme astept acest tip de initiativa din partea dumneavoastra si a altor jurnalisti adevarati;adica de a consulta ,de a intreba cititorii,publicul in general,ce opinii au despre anumite situatii,evenimente,proiecte de legi in dezbatere,politici economice sau sociale,etc.munca dumneavoastra va capata o anvergura pe masura,intrucat in scurt timp veti avea reactia publica la acele evenimente si veti fi in situatia de a fi dumneavoastra insiva mai bine informati de dorintele,de cerintele societatii romanesti.SUNT O SUSTINATOARE A LIBERTATII DE EXPRIMARE A PRESEI,DAR CONDAMN CU TARIE PE ACEI CARE IN NUMELE LIBERTATII DE EXPRIMARE TREC LA LINSAJ MEDIATIC,INTOXICAREA CU MINCIUNI SI SPECULATII TOXICE (VEZI ANTENA3 SI ROMANIA TV)SUSTIN APELUL PENTRU APARAREA LIBERTATII PRESEI IN ROMANIA.
Camelia Ieremiciuc 2014-02-12
Inginer,economist.Vreau o presa libera,independenta,mai putin vulgara indiferent de optiunea sau simpatia fiecarui jurnalist,visavis de un politician sau un partid politic.Vreau un CNA echidistant.
Dogaru Cristian 2014-02-12
Doresc remanierea CNA-ului, deoarece in momentul de fata este aservit politicului.
Simona Dumuta 2014-02-12
bibliotecar, Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare
Turcescu Valentina Laura 2014-02-12
Controlor intern, Romania
Rembas-Iliescu Andreea-Meda 2014-02-12
Somera, Romania. Sustin libertatea de exprimare. Oricine are dreptul la o opinie proprie.
Marian Preotesescu 2014-02-12
Administrator / MARKORDESIGN
Horatiu Ionescu 2014-02-12
inginer, CFR, Bucuresti, Roamnai
ciprian nastase 2014-02-12
Controlor financiar Finlanda
Horia Radu Razvan Ardelean 2014-02-12
Sustin complet `Apelul pentru apararea libertatii de exprimare si a libertatii presei in Romania`!!!
Radescu Adrian 2014-02-12
Managing director RVA Consulting
BOGHIU IONICA 2014-02-12
LUCRATOR COMERCIAL,FIRMA PRIVATA.SUSTIN PRESA LIBERA, PENTRU LIBERTATEA A FOST REVOLUTIA DIN 1989.
necula marius viorel 2014-02-12
Operator calculatoare. SUSTIN!!!
dunareanu alexandrina 2014-02-12
pensionara Decizia cna, care loveste in b1 tv, este, clar, o decizie poltica si atunci ma intreb unde mai este libertatea de exprimare.
DANIEL MIU 2014-02-12
director operatii-tranzactii-Transfer Exchange srl.pontaa, jos labele de pe presa libera
CIOBANU VALENTINA 2014-02-12
(auditor financiar-pfa)Sustin libertatea de exprimare si libertatea presei.Sunt mai mult decat revoltata de aceasta decizia a cna, de intreaga "activitate"a cna care este tot mai politizata si partinitoare.cna incearca sa puna "capac"celor cateva voci (foarte putine) din presa care mai indraznesc sa spuna adevarul.Obiectivul este probabil revenirea la linistea din perioada nastase, la (dpdv politic) cea de pana la 1989.
enache anisoara 2014-02-12
pensionar,sunt alaturi de voi
CATALINA CHIRICUTA 2014-02-12
Arhitect / CC DESIGN 2001 / Bucuresti
CONSTANTIN CARMEN 2014-02-12
ECONOMIST, STILET SRL PLOIESTI
Ancuta Iordachescu 2014-02-12
Fotograf si cineast, liber profesionist. Susțin apelul.
TARARACHE MARIA 2014-02-12
inginer chimist ; firma privata
Ecaterina Chirita 2014-02-12
Sustin libertatea presei in Romania si incurajez jurnalistii sa-si faca meseria, sa nu tina cont de politicieni, sa faca anchete jurnalistice fara presiuni politice .
Marius Marin 2014-02-12
Programator, Interprojects SRL
Emil Benedek 2014-02-12
Guvernanţii "noştri" nu vor să se lase până nu ne îngenunchează pe TOŢI, inclusiv presa....
Vede Simona 2014-02-12
inspector de specialitate / Scoala de Arta Tg-Jiu
Luca Mihaela 2014-02-12
inginer somer; sustin libertatea presei
Mariana Negroiu 2014-02-12
"Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi." Ioan 8:32 Inginer, Sef Sistem Hidrotehnic Ialomita, "Apele Romane".
Cristian Bagacean 2014-02-12
Administrator, S.C. Aresco Imobiliare S.R.L.
LAURENTIA BUFTEI 2014-02-12
PENSIONARA . SEMNEZ PENTRU LIBERTATEA PRESEI .
Stoica Andra-Elena 2014-02-12
Studenta. Sustin libertatea presei in Romania!
Cristian Bagacean 2014-02-12
Administrator, S.C. Aresco Imobiliare S.R.L.
Mihai Nomolosanu 2014-02-12
Economist la C. O. S. Presa trebuie sa ramana libera, fie ea scrisa sau audio-vizuala.
Mirabela Obada 2014-02-12
Sustin libertatea presei in Romania, informarea corecta si libertatea de exprimare!!!!
Carmen Mihaila 2014-02-12
Sint dezolata ca alegatorii sint in letargie iar USL incaleca statul prin institutii si modificari legislative. Si CNA e un instrument care contribuie la mizeria morala. inginer, Bacau
Maria Constantinescu 2014-02-12
Vreau presa libera si informatie corecta ! Nu accept dezinformarea !
Adrienn Szilagyi 2014-02-12
Studenta; Sustin libertatea de exprimare!
Ioana Tarnoveanu 2014-02-12
Ma alatur acestui protest .
Gafencu Georgeta 2014-02-12
Romania este o tara a UE,daca libertatea presei este incalcata ,datoria noastra e sa o aparam!!Ma alatur acestui demers pt. apararea libertatii de exprimare!!! PENSIONARA !
Costache Mircea 2014-02-12
Libertatea in toate formele ei este un dar primit de la DIVINITATE.Cine sunt cei ce cred ca ingradesc acest dar ?Nimic nu se poate compara cu DIVINUL.Restul incercari de ...???,etc.,s.a.m.d. SUSTIN TOTAL orice presa si libertate de exprimere. Citez: "fiecare pasare pe limba ei piere" Rabdare infinita rabdare sa vedeti cum vor pieri toti cei ce fac rau acestiui POPOR binecuvantat de DUMNEZEU. Nu sunt un "habotnic".Sunt un simplu crestin ortodox dupa traditia familiei mele.
Marius Petrus 2014-02-12
IT. CNA-ul nu ar trebui sa existe! Publicul ar trebui sa fie cel care alege ce doreste sa vada. Cand faci o institutie ca CNA-ul, cu oameni numiti politic, e clar ca deschizi poarta larg pt abuzuri ca cel pe care l-au facut in cazul Turcescu. Sper sa fie desfiintat CNA-ul cat mai repede. De asemenea, ziaristii de investigatii ar trebui sa verifice foarte atent modul in care se calculeaza audientele. Audientele false inseamna furt mascat. Si furt serios, nu gluma.
Soroaga Andrei 2014-02-12
software developer, Sibiu
Constantin Apetrei 2014-02-12
Sustin cu tarie acest demers !
Katrin Cismaru 2014-02-12
Traducător, liber profesionist.
Deaconu Constantin 2014-02-12
Salut si ma alatur acestui demers pt apararea libertatii de exprimare si a libertatii Presei ! Condam cu fermitate ipocrizia CNA, o institutie aflata in mana unei puteri politice care actioneza la comenzile acesteia,care intimideza si sanctioneza jurnalisti doar pt faptul ca sunt critici la adresa acestei majoritati politice,majoritate care controleza majoritatea membrilor CNA .
Adrian CRISTEA 2014-02-12
hotaririle cna-ului nu pot fi contestate la o alta instanta, ca doar n-or fi rupti din soare? libertatea de exprimare ar trebui sa fie doar un subiect la lectia de istorie despre totalitarism.
antoaneta opris 2014-02-12
Managing Partner, Chic Victim
Drasinover Mona 2014-02-12
Pensionara,fosta traducator.
Valeria G. 2014-02-12
Dumnezeu sa va binecuvanteze in demersul vostru si sa va dea biruință!
Mirea Valentin 2014-02-12
Administrator, S.C. LOGOTERRA S.R.L.
Viziteu Mihaela 2014-02-12
director economic
DELIU CORNELIA 2014-02-12
Inginer Timisoara B1 e singurul post de stiri care imi place
ANDREI GEORGETA 2014-02-12
Contabil sef-Teatrul Odeon Libertatea este atributul ce defineste omul.Fara libertate ce suntem?
coroi maria 2014-02-12
Ma alatur,si sustin libertatea presei si libertatea de exprimare decenta!
Mariana Matean 2014-02-12
Medic. Total de acord cu protestul... o initiativa buna !!!
Aura Chitulescu 2014-02-12
Ma alatur demersului cu toata sinceritatea si sustin libertatea presei, asta insemna o tara libera.
Daniel Barbu 2014-02-12
Sustin protestul si-mi exprim totodata indignarea fata de atitudinea unor jurnalisti care au lucrat la Europa Libera sau BBC - sincer nu-i inteleg ! Manager turism la Athletic Travel
anca buzatu 2014-02-12
inginer pensionar Sustin presa libera,sustin libertatea de exprimare
Magda Daniela Boteq 2014-02-12
Sustin LIBERTATEA Presei!!!!!
Paval Corneliu 2014-02-12
Taran.sustin libertatea de exprimare,si indepartarea virusilor din sistem!
Duma Victor Sebastian 2014-02-12
Formator/Trainer, freelancer
Petru Iamandi 2014-02-12
profesor, Universitatea Dunarea de Jos.
G. Zecheru 2014-02-12
SUSTIN LIBERTATEA PRESEI , DAR SI EXPRIMAREA NEANGRADITA A CUVANTULUI .
grigoras gherase 2014-02-12
Ma alatur demersului cu toata sinceritatea!!! A devenit insuportabil sa fim crucificati pe altarul urii de catre pseudopresa si pseudoziaristi ! Avem nevoie de o ordine, deontologie in presa,de un organ de supraveghere depolitizat si nu clocaraia CNA, existenta! Cenzura comunista avea mai multa decenta : ordona si atat! Nemernicia de azi din presa PUTE INGROZITOR!
David Mariana 2014-02-12
Asociat firma privata.Sustin acest protest si libertatea presei.
Monika Paduret 2014-02-12
Liber profesionist. Sustin libertatea de exprimare si jurnalismul echilibrat si competent.
Sfeclis Daniela 2014-02-12
Economist. Democratie a la Putin, idolul prea iubitului si prea inteleptului nostru conducator,cel mai mare dintre ministri, domnul Victor Viorel Ponta!
Codruta Hodor 2014-02-12
Acustician , sustin apelul
Suciu Dan 2014-02-12
Subscriu acest demers.....
elisabeta szabo 2014-02-12
Da sustin dreptul la libera exprimare a fiecarui om cu atit mai mult a ziaristilor .
jivanescu vera 2014-02-12
semnez pentru dreptul la libera exprimare, si ladreptul la opinie a fiecarui cetatean al acestei tari!
Nicoleta Stefan 2014-02-12
Specialist Resurse Umane. Ma alatur acestui demers!
dan florin 2014-02-12
SUBSCRIU...DE ACORD CU ACEST DEMERS...!!!!
maia caragea 2014-02-12
Sustin dreptul romanilor la libera exprimare!!!
ADRIAN VALENTIN MOISE 2014-02-12
SUSTIN APELUL! VOI SESIZA FEDERATIA EUROPEANA A JURNALISTILOR! Pentru mai multe informatii: www.susromania.wordpress.com
Luminita Maidac Williams 2014-02-12
Medic, inVentive Health Research Decizia CNA de a considera "delict de opinie" o opinie foarte indreptatita a unui jurnalist, este un foarte grav abuz. La fel cum este abuz ingaduinta practicata, in contra-masura, fata de un post TV care este pur si simplu toxic si obscene. Credibilitatea DNA este compromisa.
BUCUR TEODOR CODRIN 2014-02-12
Medic Specialist Anestezie si Terapie Intensiva.
craciun constantin 2014-02-12
pensionar ,va doresc suces ,poate CNA vede si ce titreaza A3 zilnic "10 ani de sclavie sub Basescu"
SARGHIE VIORICA 2014-02-12
De acord cu acest demers.
Dan Chicu 2014-02-12
Sunt inginer, pensionar. CNA nu ar trebui sa fie politizat.
Baltariu Mariana 2014-02-12
Subscriu.Bafta sper sa aveti cat mai multe semnaturi.
soare cristina 2014-02-12
INSPECTOR COORDONATOR ASIGURARI-ABC ASIGURARI REASIGURARI SA
Cobzaru Luminita 2014-02-12
Ca sa avem o presa libera trebuie ca toate institutiile statului sa fie lindependente si sa nu depinda de factorul politic, inclusiv CNA.Mama a 4 copii.
Corina Matei 2014-02-12
Inginer, Instititul de Cercetari Nucleare, Pitesti
Camelia Draghici 2014-02-12
Subscriu acestui demeres. O presa libera inseamna sanatatea tarii.
Iosif marian 2014-02-12
48 ani navigator. Am iesit acum24 ani in strada pentru libertate de exprimare si dreptul de a avea propiile mele opinii.Daca celor din CNA nu le convin aceste drepturi,pot cere azil politic in Coreea de nord
Dan Popica 2014-02-12
DVM, consumator inveterat de media. Libertatea de exprimare este prima caramida pusa in 1989 la temelia acestei tari. Sustinerea ei inseamna sustinerea civilizatiei si a democratiei.
Doina Osman 2014-02-12
Presa independenta !! + Justite Indepnedent !! ==>> Politica corecta !!
hortensia dobrescu 2014-02-12
Jurist.SUSTINERE TOTALA ,MA ALATUR !
livia filip 2014-02-12
Pensionara Sustin presa libera
Mihaela Alexandru 2014-02-12
operator pc...sunt alaturi de voi.
Claudia Draghici 2014-02-12
Analist programator. Sustin acest demers.
Anca Rusu 2014-02-12
Si militienii se amendeaza, nu-i asa?
Vatajita Mihaela 2014-02-12
Felicitari dle. Robert Turcescu.....RUSINE CNA
Ioana Voinea 2014-02-12
profesoara CN BP Hasdeu Buzau
Costel Vieriu 2014-02-12
Muncitor CFR, sustin acest demers fara politruci la CNA, RUSINEEEE!
Dan Demetrescu 2014-02-12
Director si administrator la 2 firme in Bucuresti. Sunt de acord cu propunerea voastra. BAFTA !
Maria Vasiliu 2014-02-12
profesoara pensionara Rusine CNA,in special celor care au lucrat la BBC si Europa Libera!
Dumitrascu Danut 2014-02-12
Contabil. Sustin acest demers, fara politruci la CNA
demian eva 2014-02-12
functionar economic , ma alatur dvs.
Oprea Donica 2014-02-12
Sustin libertatea de exprimare a presei,nu vreau sa traim iar in minciuna ca pe vremea comunisrilor,de fapt si acum ne conduc comunistii si nu le convine sa stim tot,numai ce vor ei sa ne spuna.Nu vreau sa traim in minciuna. Patron,S.C.Ladoni S.R.L.
Violeta Tabacaru 2014-02-12
*Si eu sustin aceasta initiativa, deoarece B1tv chiar este un post de referinta (ca si RealitateaTv ) care face clar diferenta dintre presa politica si cea libera si doresc ca jurnalistii corecti sa fie sustinuti , nu sanctionati. Eu vreau sa se spuna doar ADEVARUL la toate posturile TV.Avem dreptul si cerem sa fim informati corect.
Andreea Pora 2014-02-12
Gruparea USL din CNA pune umarul la degradarea presei.
Carmen Pavel 2014-02-12
inginer. "Intimidarea jurnalistilor" nu mai este de mult "o incercare". Este un fapt cotidian, materializat prin vointa politica a celor care ne conduc - foarte prost, de altfel - astazi. Nu vreau sa ma intorc la comunism si nici la practicile bine cunoscute ale comunistilor, chiar daca sunt machiate profesionist cu o pojghita subtire si transparenta de democratie!
Melania Cincea 2014-02-12
Director executiv TIMPOLIS, Timisoara
Daniela MARIN 2014-02-12
Economist. Mă alătur initiativei.
GHEORGHE CHIRILA 2014-02-12
Pensionar, Galati-sustin aceasta initiativa