Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


De ce a votat Senatul impotriva GDS
- - - -
2007-07-13
Apel 22
0

 Intr-un numar recent al revistei  22 (26 iunie), Radu Filipescu, presedintele CA al GDS, a adresat o scrisoare deschisa senatorului liberal Radu Campeanu. Aratandu-si nedumerirea ca un liberal anticomunist ca d-l Campeanu s-a plasat alaturi de PRM si PSD prin votul sau din 4 iunie,

 impotriva  OUG nr. 105/2006 emisa de cabinetul condus de seful sau de partid, Calin Popescu Tariceanu, si in favoarea unei fantomatice Fundatii pentru Tineret, succesoare a UTC, ii solicita acestuia o explicatie. Reamintim ca, prin aceasta OUG, guvernul abroga punctul 1 din Anexa Legii tinerilor prin care imobilul din Calea Victoriei 120 era scos din patrimoniul public si intra in proprietatea Fundatiei Nationale pentru Tineret, urmand ca, astfel, GDS si revista 22 sa fie evacuati.

 Senatorul Radu Campeanu nu a dat nici un raspuns. Dar, in urma investigatiilor noastre, am aflat ca senatorii s-au lasat convinsi de un memoriu adresat Parlamentului Romaniei, mai exact, presedintelui Senatului, N. Vacaroiu, in luna mai, de catre  Fundatia Nationala pentru Tineret condusa de N. Mavrodin. Publicam mai jos fragmente din acest memoriu, fara sa modificam nimic din ortografia autorului si fara sa comentam continutul.

Din informatiile noastre, un text similar se afla acum si pe masa Camerei Deputatilor, care urmeaza sa voteze decisiv in toamna.

 Si inca o precizare: cum, la ora actuala, doua Fundatii Nationale pentru Tineret isi disputa imobilul din Calea Victoriei 120, pe rolul  Judecatoriei Sectorului 1 se afla un proces prin care Fundatia Nationala pentru Tineret (Dascalu) da in judecata Fundatia Nationala pentru Tineret (Mavrodin). Amandoua fundatiile si-au declarat sediul in Calea Victoriei 120. De altfel, in Calea Victoriei 120 a sosit o citatie in care FNT cheama in judecata FNT, pe care o reproducem mai jos. Aceasta este situatia kafkiana creata la ora actuala de Legislativul Romaniei. (Rodica Palade)

 

Fundatia Nationala pentru Tineret

 

Catre, Parlamentul Romaniei

In atentia domnului Presedinte al Senatului Nicolae Vacaroiu

 

Prin prezenta respectuos va instiintam faptul ca societatea civila tanara a primit cu deosebita mahnire , faptul ca presedintele suspendat al Romaniei a hotarat sa nu promulge "Legea privind respingerea OUG nr. 105/2006" mintind pur si simplu Parlamentul Romaniei prin motivatia trimisa acestuia prin care spune faptul ca parlamentul nu poate sa ofere un bun unei organizatii care deabea pe data de 17 inauarie 2007 incearca sa se infiinteze si care oricum isi are sediul intr-o alta locatie, noi afirmam cu tarie faptul ca presedintele suspendat   minte parlamentul Romaniei pentru ca:

 

1. Fundatia Nationala pentru Tineret functioneaza legal inca din ianuarie 2002

2. Fundatia Nationala pentru Tineret este la ora actuala cea mai mare structura asociativa pentru tineret din Romania, aceasta avand in componenta ei un numar de peste 23.000 de membrii persoane fizice,un numar de peste 105 ONGuri de si pentru Tineret afiliate si 40 de filiale si sucursale legal infiintate

3. Fundatia Nationala pentru Tineret este recunoscuta pe plan International, aceasta semnand inca din anul 2005 un protocol de colaborare cu "Eurotineret" Cea mai mare structura asociativa pentru tineret din Europa.

4. Deasemeni Fundatia Nationala pentru Tineret este succesor al fostei Uniuni a Tineretului Comunist pe plan Central inca din 2002 pe baza a 8 hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocaile , emise de 6 instante civile separate din 4 judete si 2 judecatorii de sector a Municipiului Bucuresti, 2 dintre acestea stipuland in mod expres in continutul acestora faptul ca sediul central al Fundatiei Nationale pentru Tineret se afla in Calea Victoriei 120 sector 1 - Bucuresti.

5. De aceea va rugam insistent sa nu dati curs dezinformarii la care ati fost supusi si sa respingeti imediat propunerea de reexaminare a legii aflate in discutie, precum si sa avizati favorabil in regim de urgenta legea privind respingerea OUG 105/2006, deoarece consideram noi ca ati fost voit dezinformati de catre Presedintele suspendat al Romaniei care face perte din grupul de interese Plesu, Palade, Liceanu si Monica Macovei grup de interese a carui activitate sa dovedit in timp Imorala si Antisociala avand in vedere faptul ca (in acest pretins sediu al dialogului social ,se bea ,se fumeaza si se trage pe nas ) a se citii ( se consuma droguri de mare risc ). (...)

 

1.- Ca si membrii asociati ai EUROTINERET, vom sesiza organismele Europene asupra acestor probleme de imixtiune a Presedintelui in Puterea Judecatoreasca.

2. - Vom incepe ample actiuni de protest atat in fata presedintiei , parlamentului cat si in fata tuturor Prefecturilor din Romania .

3. - Vom incepe ample actiuni de presa prin care vom arata opiniei publice din Romania faptul ca in Romania Presedintele poate interveni direct si brutal , putand prin influenta politica pe care o poate exercita sa schimbe atat vointa legiuitorului cat si mai grav hotararii judecatoresti , ramase definitive si irevocabile , (deci poate fii in acest caz mai presus de lege ) , modificand in acest fel vointa legiuitorului care de 4 ori la rand a hotarat succesiv din 2002si pana in present sa redea tineretului ceea ce-i apartine de drept si de fapt si asupra justitiei din Romania care de 8 ori la rand sa pronuntat in ceea ce priveste legalitatea modului in care functioneaza Fundatia Nationala pentru Tineret si de 2 ori asupra faptului ca sediul Fundatiei Nationale pentru Tineret ca si successor de drept al fostei CC a UTC se afla in Calea Victoriei 120

De aceea noi Generatia Tanara consideram ca prin refuzul de a promulga aceasta lege Presedintele suspendat al Romaniei a incercat sa se suprapuna atat puterii legislative cat si puterii judecatoresti din Romania , fapt care dupa umila noastra parere este un lucru extrem de ilegal si Neconstitutional si reprezinta o imixtiune de netagaduit in cadrul celor doua puteri,defavorizand generatia tanara din Romania in interesul personal al grupului de interese condos de Plesu, Palade, Liceanu si Monica Macovei .

 

In acest sens considerand ca nu ati cunoscut pana in acest moment aceasta problema , fiind voit dezinvormati de catre presedintele suspendat va solicitam ca in regim de urgenta sa respingeti ca nefondata cereea presedintelui Romaniei , si sa primiti in audienta o delegatie oficiala a Tineretului Roman care sa va prezinte cum stau lucrurile la care am facut referire.

De asemenea consideram noi faptul ca statul Roman prin deblocarea fondurilor aferente conturilor din anexa la legea 350/2006 , inca din data de 04.ianuarie 2007 , avea la cunostiinta despre activitatea FNT, si ca Presedintele Romaniei , prin aceasta intoarcere a legii la reexamninare nu face altceva decat sa isi favorizeze grupul sau de interese in detrimentul generatiei tinere printr-un abuz grosolan pe care speram in numele generatiei tinere ca parlamentul Romaniei sa-l indrepte.

 

Cu stima!

 

Presedinte,

Nicolae Mavrodin

TAGS :
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/rev22/public_html/system/functions/query_function.php on line 24
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Apel 22
2946
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22