Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Radu Moraru acuza: 5 judecatori de la ICCJ trebuie sa demisioneze
- - - -
2014-04-08
Actualitate Interna
0

Dupa ce Biroul Electoral Central a respins inscrierea Partidului Ecologist Român la alegerile europarlamentare, pe lista caruia Radu Moraru ocupa primul loc, jurnalistul acuza, intr-o postare pe blog, o mare frauda electorala si cere demisia celor 5 judecatori din BEC.

Cititi articolul publicat pe Nasul tv

Scandalul este urias si risca sa afecteze extrem de grav imaginea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta suprema in Statul Roman. O imagine care a fost construita cu greu, prin marile condamnari din ultimii 2 ani si prin efortul si riscurile unor magistrati de exceptie.

Ghinionul a facut ca 5 judecatori de la ICCJ sa fie trasi la sorti sa faca parte din BEC (Biroul Electoral Central), garantul si arbitrul alegerilor, presupus corecte, din 25 mai 2014. Cei 5 sint: Sorin Florentin Dragut – presedinte BEC, Susanu Rodica — locțiitor, Zaharia Rodica, Rîciu Iuliana, Șerban Leontina.

Asa cum am mai spus, in BEC se mai afla 10 oameni propusi politic, 3 de la Autoritatea Electorala Permanenta (doi numiti de Tariceanu si unul numit de Udrea) si 7 reprezentanti ai PSD, PC, PNL, PDL, PPDD, PMP-Udrea, UDMR. Din pacate pentru judecatori, care are fiecare un singur vot, ei sint in minoritate in fata politrucilor.

Dar tot din pacate pentru cei 5 judecatori de la Inalta Curte, ei sint complici la o mare frauda electorala despre care am scris ieri pe blog. Repet, printr-o discriminare uriasa, cu incalcarea grava a Legii Partidelor, BEC a acceptat candidaturile partidului lui MRU, Forta Civica, partid care nu era in legalitate cind a depus listele pentru alegeri si nu este in legalitate nici astazi! In acelasi timp, BEC a respins candidaturile altor partide aflate in legalitate!

“Ghinionul” nr.1 al BEC este ca daca admite aceasta uriasa eroare, discriminare sau incalcare a legii, atunci BEC trebuie desfiintat urgent si ma tem ca alegerile europarlamentare sint in aer, ne facem din nou de ris in fata intregii tari dar si in fata europenilor!

“Ghinionul” nr.2 al BEC este ca cei 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa demisioneze, de urgenta, pentru a nu gira, de la cel mai inalt for al Justitiei, aceasta mare frauda electorala. Si in acest caz BEC-ul actual trebuie desfiintat, chiar cu riscul sa aminam alegerile europarlamentare.

Altfel, atit imaginea celor 5 judecatori va fi facuta praf dar, mult mai grav, imaginea ICCJ va fi dezastru! Nu mai vorbesc despre BEC…Cum sa mai crezi ca alegerile vor fi corecte din moment ce BEC porneste la drum cu o mare frauda?! Cum sa mai crezi ca vor centraliza corect voturile si ca le vor numara la singe?! Hai sa fim seriosi…

 

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
283
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22