Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rodica Cosma, judecatoarea care A DECIS ELIBERAREA lui Radu Mazare sub control judiciar, a judecat mai multe DOSARE CONTROVERSATE de-a lungul timpului
D.G. - - - -
2014-04-10
Actualitate Interna
0

Primarul Constantei, Radu Mazare a fost eliberat din arest si va fi anchetat sub control judiciar in dosarul in care DNA cerceteaza o dare de mita pentru realizarea unui cartier de locuinte sociale in municipiul de pe litoral. Decizia de eliberare din arest a lui Mazare a fost luata de judecatoarea Rodica Cosma de la Inalta Curte, un magistrat care a judecat mai multe dosare controversate de-a lungul timpului. Printre altele, judecatoarea Cosma este unul dintre magistratii care l-a achitat in prima instanta pe fostul ministru Tudor Chiuariu, a facut parte din completul care a dispus neinceperea urmarii penale in dosarul de plagiat al premierului Ponta, a decis condamnarea definitiva a lui Catalin Voicu si in doua dosare diferite ba l-a achitat, ba l-a condamnat pe Gigi Becali, scrie HotNews.ro.

Decizia de eliberare a lui Radu Mazare din arest si anchetarea sa sub control judiciar a fost luata miercuri seara de catre Inalta Curte prin judecatoarea Rodica Cosma. (Sursa)

De-a lungul timpului, Cosma a judecat mai multe dosare importante si a dat unele decizii controversate.

In dosarul schimbului de terenuri cu MApN, dosarul care practic l-a trimis pe Gigi Becali in inchisoare, judecatoarea Cosma a facut opinie separata si a decis ca se cuvine achitarea lui Becali. (Sursa)

Intr-un alt dosar privind Gigi Becali, Dosarul "Valiza", judecatoarea Cosma a decis sa-l codnamne pe omul de afaceri din Pipera.

La judecata pe fond in Dosarul "Posta Romana", Rodica Cosma, alaturi de alti doi judecatori, a decis achitarea fostului ministru de la justitie, Tudor Chiuariu. La recurs, Chiariu a fost condamnat definitiv. (Sursa)

Rodica Cosma a hotarat condamnarea pe fond la cinci ani de inchisoare a fostului ministru PDL, Monica Iacob Ridzi, si a judecat si unul din dosarele Zambaccian ale lui Adrian Nastase, insa nu a facut parte din completul care a dat decizia definitiva.

Rodica Cosma a facut parte si din completulc are a decis condamnarea definitiva a fostului senator PSD, Catalin Voicu.

In 17 martie 2014, completul de la Inalta Curte din care a facut parte si judecatoarea Rodica Cosma a decis ca premierul Victor Ponta nu poate fi anchetat pentru presupusul plagiat din lucrarea sa de doctorat. (Sursa)

Judecatorii nu au decis asupra fodului chestiunii (daca premierul a plagiat sau nu), ci doar ca nu poate fi anchetat pentru plagiat, respingand contestatia depusa de partidul Noua Republica la decizia Parchetului General condus de Tiberiu Nitu de a nu incepe ancheta in cazul lui Ponta.

Anul trecut, Parchetul General a inchis dosarul, motivand ca nu poate masura cantitativ cat a copiat Ponta in lucrarea de doctorat coordonata de Adrian Nastase in anii 2000 si reluata in cartea publicata ulterior.

Sotul ei este judecator la Curtea de Apel Brasov.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Rodica Cosma detine trei terenuri in judetul Brasov, precum si doua case de locuit si un apartament. Judecatoarea are pe numele sau doua autorturisme si are contractat un credit de 48.000 de euro.

In anul 2012 judecatoarea a inregistrat un venit toal de 150.000 de lei de la Inalta Curte, iar potrivit declaratiei sale de interese este actionar la SIF Muntenia cu 1.000 de actiuni.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
384
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22