Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


MRU, gloria sau neantul
Andreea Pora - - - -
2014-05-20
Europarlamentare 2014
3

Partid de buzunar, construit în jurul unui singur om, Forța Civică se află la limita lui 5%, sondajele arătându-l pe un ușor trend crescător. Explicația faptului că Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre candidații cei mai bine plasați într-o confruntare în turul doi cu Victor Ponta, nu a reușit să tragă partidul după el rezidă probabil în lip­sa infrastructurii, greu de construit când pleci de la zero, și a incapacității de a se poziționa ca lider, deși așteptări au existat. Cu o listă mai mult decât onorabilă, dar cu o campanie aproape invizibilă, partidul fostului pre­mier ar putea depăși pragul electoral, ceea ce l-ar re­pune pe MRU pe harta politicii. Situația este însă ușor ciudată, Ungureanu este singurul candidat care a de­cla­rat apriori că va lăsa locul altuia de pe listă, în situația în care va deveni europarlamentar.

Sigur, declarațiile erau făcute în vremea în care MRU în­cerca diferite com­binații cu PDL, PMP sau PNȚ, ima­ginându-se doar în calitate de prezidențiabil. Teoretic, un scor sub 5% ar trebui să-l arunce de pe orbita jocului prezidențial, mai ales că nu este prea agreat nici de liderul PMP, Elena Udrea, nici de PDL, care îi re­proșează pierderea gu­ver­nării și faptul că nu s-a înscris ulterior în partid.

Cu toate acestea, penuria de candidați cu șanse reale și son­dajele care arată că MRU are potențialul de a aduna su­ficiente procente care să-l propulseze într-un tur doi, unde ar putea deveni un adversar periculos pentru Pon­ta prin simplul fapt că dreapta s-ar încolona fără mari rezerve în spatele lui, îl va menține în cărți, chiar și la un rezultat sub linia roșie.

TAGS :
Comentarii
Kostas 2014-05-21
21 mai 2014. Vicepresedintele american Joe Biden adresandu-se presedintelui Tr.Basescu a spus: dupa ce va veti termina mandatul, domnule presedinte, ne veti lipsi mult.Daca americanilor le va lipsi mult, nu ma indoiesc ca mitomanului nostru ii va lipsi si mai mult.Tr.Basescu ii va lipsi foarte mult mitomanului plagiator pentru ca nu va mai avea discurs. Cine va mai fi de vina ca barcile trase de ofiteri vor esua pe fundul unor strazi teleormanene blocate de mortii lui Dragnea?
Graziela 2014-05-20
Mi-as dori ca Forta Civica sa obtina un scor bun la aceste alegeri. MRU este un personaj echilibrat si inteligent!
Kostas 2014-05-21
Am mare incredere in MRU pe care-l consider singurul din specia umana romaneasca demna sa ne punem increderea. Este un altfel de roman. Sunt sigur ca este foarte apreciat in lumea civilizata, NATO si UE.
Total 3 comments.
Mai multe din Europarlamentare 2014
2218
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22