Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Olanda. Liberalii pe primul loc, partidul eurosceptic abia pe 4
- - - -
2014-05-23
Europarlamentare 2014
2

22 mai a fost prima zi de vot in cadrul alegerilor europarlamentare, iar rezultate sunt suprinzatoare. In Olanda, liberalii sunt pe primul loc, iar Partidul Libertatii (PVV), eurosceptic, a inregistrat o spectaculoasa scadere. Prezenta la vot a fost de 37%.
 
Joi, 22 mai, a inceput votul si in Marea Britanei, dar rezultatele exit-poll-urilor nu vor fi publicate pina duminica. Pe 23 mai, vineri, urmeaza sa voteze Irlanda si Cehia. Sambata, 24 mai - Letonia, Malta si Slovacia precum si cetatenii francezi din diaspora. Duminica, 25 mai, vor avea loc alegeri in toate celelalte tari UE, inclusiv Romania.
 

Partidul Libertatii (PVV), formatiunea politica eurosceptica a populistului Geert Wilders, a inregistrat o infrangere usturatoare si neasteptata in alegerile europarlamentare desfasurate joi in Olanda, arata rezultatele exit-poll-urilor. Cotat cu prima sansa in sondajele de opinie din ultimele luni, PVV a iesit doar pe locul al patrulea, cu 12,2% din voturi, potrivit ABCnews. Alegerile europarlamentare s-au deschis joi in Olanda si Marea Britanie, iar scrutinul continua vineri in Cehia si Irlanda.

Intr-un moment in care in UE exista aproximativ 26 de milioane de someri, retorica antiimigrare si anti-UE a populistilor urmeaza sa le aduca un succes. Euroscepticii ar putea sa-si tripleze numarul de deputati, pana la 100 de locuri.
 

Primele rezultate oficiale ale acestor alegeri, care se desfasoara timp de patru zile in cele 28 de state membre UE, vor fi anuntate duminica seara, cand se vor inchide ultimele sectii de votare.

TAGS :
Comentarii
mrjack 2014-05-23
Ce bine de olandezi sa aiba liberali votabili! In orice caz, astea sunt vesti bune. :)
Felix 2014-05-23
Vestile sunt incredibil de bune, dar sampania o deschid numai dupa ce vad ce au facut UKIP in Marea Britanie, AFD in Germania si FN in Franta. Ca marele pericol pentru EU nu vine de la rasarit ci din interior.
Total 2 comments.
Mai multe din Europarlamentare 2014
2468
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22