Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


ALEGERI EUROPA. Exit-poll-uri din Germania, Cipru, Austria. PPE CISTIGA in fata socialistilor
- - - -
2014-05-25
Europarlamentare 2014
0

Exit-poll-urile din Germania, Cipru si Austria arata ca partidele de dreapta, afiliare la PPE, cistiga in fata socialistilor. Aceeasi situatie au aratat-o si exit-poll-urile din Cehia, Letonia, Irlanda si Olanda.  In Marea Britanie nu s-au facut exit-poll-uri, dar informatiile din presa arata ca euroscepticii de la UKIP au crescut substantial in preferintele electoratului, potrivit HotNews.

In Germania, un exit-poll comandat de televiziunea ARD: CDU (conservatorii condusi de Angela Merkel, afiliali la PPE) conduc cu 36%, urmati de socialistii SPD (27,5%). Euroscepticii AfD au 6,5%, iar NPD (extrema dreapta) are in jur de 1% si ar putea intra in Parlamentul European

In Cipru: DISY (membru PPE) 39,5%, AKEL (stanga radicala) 24,4%, DI.KO (socialisti) 9,9%, EDEK (socialisti) 9,5%

In Austria, un exit-poll arata ca europarlamentarele au fost cistigate de conservatorii OVP (afiliati la PPE), cu 27% - in scadere fata de 2009. Socialistii au ramas la 24%, in timp ce euroscepticii de la FPO au crescut pina la 20% (fata de 13%). Austria are 18 locuri de europarlamentari.

In Cehia, potrivit sondajelor de la iesirea de la urne, partidul de dreapta de opozitie TOP 09 (afiliat la PPE) este pe primul loc in alegerile europarlamentare, scrie New Europe. Rezultatele exit poll-urilor arata ca TOP 09 a fost votat de 18% dintre alegatorii cehi, in timp ce partidul de stanga aflat la putere, CSSD, se afla pe locul 2 la foarte mica distanta, fiind votat de 17% dintre cehi. Publicatia citata noteaza ca absenta la vot a atins niveluri record in Cehia, de aproximativ 80%.

In Letonia, partidul de dreapta Unitatea (afiliat PPE) este pe primul loc in optiunile de vot, cu peste 31%, conform exit poll-urilor citate de Wall Street Journal. Pe locul al doilea, la mare distanta, se afla stanga, cu 13% dintre sufragii, potrivit sondajelor.

In Irlanda, rezultatele exit poll-urilor indica partidul de guvernamant Fine Gael (afiliat PPE) cu 22% dintre voturi si Labour Party cu 6%. Partidul de opozitie Fianna Fail (membru ALDE) a inregistrat 22% dintre voturi, relateaza Euobserver.

Olanda a inregistrat si primul soc al europarlamentarelor: Partidul antieuropean PVV din Olanda a iesit abia pe locul 4. Formatiunea liberal-democrata pro-europeana D66 se indreapta spre victorie cu 15,6% din voturi, relateaza AbcNews.

|

 

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Europarlamentare 2014
2377
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22