Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PPE are 221 mandate, socialistii 193. Juncker: revendica presedintia Comisiei europene
- - - -
2014-05-26
Europarlamentare 2014
1

Partidul Popular European (PPE, conservator) conduce cu 28,10% în scrutinul pentru Parlamentul European, potrivit unei prime estimări a legislativului european, informează duminică DPA.  Jean-Claude Juncker, candidat din partea Partidului Popular European pentru postul de presedinte al Comisiei europene, sustine ca rezultatul obtinut de PPE la alegerile europarlamentare il indreptateste sa revendice sefia organismului european.

Potrivit Reuters, partidele de centru-dreapta vor avea 211 din cele 751 de mandate din PE. Socialiștii ocupă locul doi, cu 193 de mandate, liberalii sunt pe trei, cu 74 de mandate, verzii au 58 de mandate, iar extrema stângă 47.

"PPE este pe cale sa castige alegerile europene si revendica asadar presedintia Comisiei europene", a scris Jean-Claude Juncker, pe contul sau de Twitter.

Acesta a tinut sa le multumeasca alegatorilor ca au iesit la vot si au pus capat unei tendinte ingrijoratoare in ceea ce priveste absenteismul, tot mai ridicat la ultimele alegeri.

Juncker, fost premier al Luxemburgului si sef al Eurogrupului, a fost nominalizat de PPE pentru sefia Comisiei Europene la congresul din luna martie, de la Dublin.

Desemnarea presedintelui Comisiei europene depinde, pentru prima data in istorie, de rezultatele alegerilor europarlamentare de anul acesta, iar PPE este pe cale sa inregistreze cel mai bun scor din UE.

TAGS :
Comentarii
laura 2014-05-26
daca extrema stanga trece in acelasi grup cu centru-stanga, Junker isi poate lua adio de la presedentia comisiei europene.
Total 1 comments.
Mai multe din Europarlamentare 2014
2466
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22