Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFAntena 3 reloaded. Sclava, onestul și cei șapte magnifici
2014-06-11
8

Ora 10 fix. Începe ședința. Opt membri CNA sunt în sală, așezați la locurile lor precum niște elevi silitori în fața doamnei învățătoare. Batistele lipseau, dar unghiile cred că erau curate. Primul punct pe ordinea de zi: Antena 3, prelungire de licență audiovizuală. Spre comparație, când la CNA a venit Gabriel Liiceanu să susțină reclamația față de linșajul Antenei 3 asupra lui Andrei Pleșu, președintele CNA a întârziat 20 de minute. Astăzi, a început la 10.00. Când am intrat în sală, prezentarea Antenei 3 era în toi, iar echipa, în păr: Mihai Gâdea, Radu Tudor, Mircea Badea, Alessandra Stoicescu, șeful știrilor Antena 3, în prim plan. Printre invitați și ziariști acreditați, își găsise un loc Adrian Ursu. Întârziase puțin. E invitat de Mihai Gâdea la masa vedetelor. Mai târziu, apar și Carmen Avram, și Dana Grecu, ș.a.m.d. Toți cei prezenți sunt invitați de șeful Gâdea la masa din centru. Înghesuială mare de vedete, extaz pe fețele unora dintre membrii Consiliului. O decizie CNA spune că echipa unei societăți care solicită licență audiovizuală nu trebuie să depășească cinci membri. Eh! În fața unui asemenea desant, cine să mai țină cont de reguli?

Mi-e rușine cu Radu Călin Cristea în CNA (episodul 4)

Intervenția mea a fost spre finalul audierii echipei Antena 3. Am ascultat pe toată lumea care a vrut să vorbească, inclusiv pe ”onestul” propagandist din CNA, Radu Călin Cristea, îmbrăcat în mod special cu sacou. Era un ”moment festiv”, ca să-l citez. A vorbit de două ori: o dată la începutul ședinței și a doua oară după completarea mesei vedetelor. Omagiul trebuia auzit de către toți.

Radu Călin Cristea: La prima mea întrebare, echipa Antenei 3 era mai subțiată, am văzut că au apărut figuri noi și aș vrea, într-un fel, să profităm de prezența lor în emisiune (!), nu-i avem foarte des sub această formă de comunicare. Am văzut-o tupilată după linia frontului pe Sandra Stoicescu, pe care o salut și m-aș referi la acele emisiuni pe care le-a realizat, care au avut un caracter umanitar pregnant (…) Pentu că dvs. serviți interesul public, iar noi, cei din CNA, avem datoria de a monitoriza felul în care radiodifuzorii chiar fac acest lucru, aș vrea să vă întreb dacă în seria aceasta de emisiuni, cu acest caracter, pe care le-ați realizat, există una sau două care, în special în plan social, vi se pare memorabilă, eu știu?, vă stârnește o amintire foarte plăcută și într-un fel vă reprezintă?

Fragmentul audio cu elogiul membrului CNA adus Antenei 3

Notă: Mi-e rușine cu Radu Călin Cristea în CNA (1), (2), (3)

Mihai Gâdea – costum scump, atitudine ieftină

De patru ani, de când conduce Antena 3, Mihai Gâdea nu a venit niciodată în fața CNA, deși a fost invitat oficial de mai multe ori. A ignorat orice relație instituțională, în schimb a incitat sau a tolerat denigrarea CNA în emisiunile postului pe care-l conduce. A venit chiar și în fața sediului la un miting de protest față de instituție, dar la discuții cu membrii CNA niciodată. A preferat să trimită avocați. Așa a crezut el că își arată superioritatea. Eu cred că e doar o dovadă de slăbiciune. Ieri, a venit, dar nu singur. Îmi pare precum un bătăuș cu gura mare, care dorește să se impună în cartier, dar știind că nu e suficient de bine pregătit fizic, își cheamă ajutoare. Apoi se laudă că i-a bătut măr pe adversari.

Mihai Gâdea nu mai știe cum să reacționeze în fața unor opinii contrare celor ale sale. Sare cu gura, se enervează, țipă la interlocutor. Interviurile cu Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu sunt antologice. Ieri, în ședința CNA, a început să aplaude frenetic după o replică a lui Mircea Badea, șocându-și chiar și colegii. L-a deranjat puțin Christian Mititelu cu câteva afirmații referitoare la lipsa pluralismului în programele Antena 3, eu însă voi fi cea despre care Mihai Gâdea se va lăuda în cartier că m-a bătut măr, metaforic vorbind. I-am cerut răspunsuri lui, nu echipei. Atât mi-a trebuit! ”Propagandist politruc băsist” ce sunt și care pun  ”întrebări demne de beciurile Securității” și care am fost în staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu, că așa a zis Cătălin Tolontan, da sau nu?

Întrebările mele au fost simple și concrete. Mihai Gâdea și-a scos arsenalul de luptă din studioul de televiziune și a început să strige, să întrerupă microfonul la care eu vorbeam. Rugându-l să închidă microfonul, a izbucnit ca un copil răsfățat: ”Nu vreau!”. Președintele CNA nu-și putea ascunde satisfacția, mustăcea și afirma că ”ia act de cele spuse” sau îi recomanda lui Mircea Badea să mă ia cu el când pleacă. Sclavul declarat al Antenei 3. Cum aș fi vrut să reacționeze? Doar nu ca un președinte al unei autorități europene. Iată fragmentul audio:

Sclava Islaura devine violentă pentru a satisface Antena 3

Atitudinea majorității ”USL trăiește în CNA” era previzibilă. Au opt voturi perfect sincronizate atunci când sunt în joc interesele Antenelor. Dintre cei opt membri, Radu Călin Cristea s-a ocupat de oglinda fermecată, întrebând-o care-i emisiunea cea mai frumoasă din țară, iar Christian Mititelu a făcut câteva trimiteri la încălcarea de către Antena 3 a legislației audiovizualului. De votat însă, a votat pentru prelungirea licenței. Restul au fost muți ca niște lebede. Au ridicat tacticos mâinile la votul pentru prelungirea licenței, cu morga datoriei împlinite. Resemnat, a votat pentru și Florin Gabrea. Eu și Valentin Jucan, contra. Am trecut apoi la analizarea știrii eronate difuzate de Antena 3 despre directorul STS Marcel Opriș, prezentat ca fiind internat în stare gravă la un spital din Viena, deși el participa bine-săntos la o comisie în Parlament.

Vedetele își luaseră la revedere de la prietenii din CNA care se repeziseră pe ușa sălii de consiliu să-i salute. Președintele CNA, cap de coloană. Avocata postului și-a luat rolul înapoi, la masa care încă păstra căldura vedetelor. Sub influența acestei călduri, avocata a cerut ferm să nu fie filmată, că are dreptul la viață privată. Într-o ședință publică, a unei autorități publice, viață privată. Laura Georgescu sau Isaura Antenei 3, s-a conformat imediat: a profitat de scurta absență a lui Valentin Jucan și s-a repezit în laptopul lui, smulgând camera atașată. Degeaba i-am spus că nu are nici un drept să facă acest gest. Sclava trebuia să-și satisfacă stăpânul.

Laura Georgescu smulgand web cam foto: evz.ro

 

 

 

TAGS :
Comentarii
casieria lui felixvoiculescu 2014-06-14
@pacepa, ronny, jenescu, libraru Ati iesit cam tarziu la prestat, varanul a inchis casieria... Iar pustiulica gadea la mizeriile de emisii e paralel cu jurnalismul.In compania securistului turnator a ajuns sa aiba aceleasi devieri de comportament si tupeu. Problema lui e ca n-are destul tupeu sa camufleze oceanul de prostie.
pacepa 2014-06-12
mai incetati o data pentru totdeauna cu asemenea prostii sa va fie rusine ca folositi un asa limbaj derizoriu.
Jenescu Sergiu 2014-06-12
Eu din articolul asta inteleg ca va deranjeaza foarte tare domnul Gadea si nu ati avut alt loc pentru a varsa frustrarile. Ori asta nu e jurnalism obiectiv..
Librarul 2014-06-12
foarte greu se mai gaseste in ziua de azi jurnalism fara influente politice. e foarte vizibila orientarea unui jurnalist. si aici e valabil acest lucru
ronny 2014-06-12
era de asteptata sa fie ceva tensiune in aceasta sedinta, pentru ca in ultima vreme au fost destul de multe conflicte intre cna si antena 3. pana la urma, antena 3 a obtinut licenta pentru inca 9 ani
hans 2014-06-12
aici nu-ivorba de gloată aici e vorba de niște persoane cu o anumită educație, puși-numiți pe baa unor competențe în domeniu. Într-o instituție a statului plătiți din bani publici. Că se poartă ca niște slugi nu ține de poporul român. Ține de caracteru lor, de coloana lor vertebrală.
felix si otiliile 2014-06-11
Intrebarea e cata vreme se mai lasa manipulata mai rau ca oile gloata de romani cu maxim opt clase si care inghite nonstop minciuni, stiri inventate, scandaluri artificiale si cancan.Si circul are standardele lui. Postul asta poluant responsabil de dezinformare grava pe termen lung nu e circ, e doar lipsa acuta de bun simt elementar de 7 ani de aacasa.
aki 2014-06-16
..din pacate gloata de romani de maxim 8 clase nu se uita la Antena 3...se uita acea gloata de romani au terminat 12 clase, au facut un colegiu si cred ca inteleg sua ca isi dau seama cand sunt mintiti/manipulate si mai mult, isi bazeaza concluziile absolutist doar pe ce vad la un post tv sau altul apropiat de tema celui principal (unde nu sunt emisiuni politice, ci emisiuni de scandal, sau de linsaj mediatic..si nici macar emisiuni jurnalistice nu sunt..) - cum ar fi Antena 3 & RTV. Acest oameni nu mai acccepta si alte opinii, nu mai cauta si alte surse..nu ..acesti oameni stiu totul pentruca stie gadea totul..(de exemplu)
Total 8 comments.
Recomandari
1937
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22