Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Utecistii de ieri, proprietarii de azi
- - - -
2008-03-13
Apel 22
0

BOGDAN OLTEANU, presedintele Camerei Deputatilor:

"Voi sustine punctul de vedere al guvernului"

 

Stimati membri ai Grupului pentru Dialog Social,

Am primit cu interes scrisoarea dvs. deschisa prin care aduceati in discutie situatia sediului dvs. din Calea Victoriei.

Folosesc acest prilej pentru a preciza ca Proiectul de lege pentru modificarea Legii tinerilor si Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundatiilor judetene pentru tineret si a Municipiului Bucuresti, acte normative printre ai caror initiatori ma numar si eu si la care faceti referire in scrisoarea dvs., nu reglementeaza, in niciun fel, situatia sediului GDS din Calea Victoriei nr. 120.

Aceste legi fac referire la celelalte aspecte de statut si de patrimoniu, dar nu aduc nicio atingere sediului dvs. din Calea Victoriei.

In calitate de cetatean, care a privit transformarea Romaniei si anii tranzitiei prin prisma ideilor si valorilor sustinute de membrii Grupului pentru Dialog Social, dar si de om politic care a participat la numeroase dezbateri organizate de catre dvs., consider ca sediul din Calea Victoriei nr. 120 a castigat valoare de simbol, de traditie in spatiul public de dezbatere din Romania.

Tocmai de aceea, in calitate de liberal, deputat si presedinte al Camerei Deputatilor, voi sustine punctul de vedere al guvernului, respectiv revenirea sediului din Calea Victoriei nr. 120 la detinatorii sai de de drept, adica la Grupul pentru Dialog Social, atunci cand Ordonanta de Urgenta a Guvernului, pe aceasta tema, va ajunge in plenul Camerei Deputatilor pentru reexaminare.

Va rog sa primiti intreaga mea consideratie, precum si deplina mea sustinere in demersul pentru ca un simbol al dezvoltarii societatii romanesti sa ramana in patrimoniul GDS.

 

Bucuresti, 4 martie 2008

 

 

Scrisoare deschisa adresata Presedintelui Camerei Deputatilor, d-l Bogdan Olteanu

 

Domnule Presedinte Bogdan Olteanu,

Va multumim mult pentru scrisoarea dumneavoastra din data de 4 martie, ca raspuns la scrisoarea Grupului pentru Dialog Social din data de 2 martie 2008.

Apreciem declaratia dumneavoastra de sustinere a punctului de vedere al guvernului conform caruia cladirea din Calea Victoriei 120 trebuie sa ramana in administrarea GDS si sa nu treaca in patrimoniul asa-numitei Fundatii Nationale pentru Tineret sau Consiliului National al Fundatiilor pentru Tineret.

Avand in vedere aceasta declaratie, va solicitam sustinerea ei in toate cele 3 acte normative care vizeaza, direct sau indirect, situatia imobilului din Calea Victoriei 120.

Va retinem atentia in legatura cu cele doua initiative legislative la care figurati ca initiator.

 1. Legea pentru modificarea Legii tinerilor nr. 350/2006, respinsa de Senat la data de 27 februarie 2008, improprietareste asa-numitul Consiliu National al Fundatiilor pentru Tineret cu imobilele - constructii si terenuri - care au fost in posesia fostei Uniuni a Tineretului Comunist.

 Consideram ca, in acord cu declaratia dumneavoastra de sustinere a GDS, este necesar un amendament prin care cladirea din Calea Victoriei 120 sa fie exclusa din lista acestor imobile. Cladirea din Calea Victoriei 120 nu a fost niciodata in proprietatea UTC, dar se afla in posesia CC al UTC in decembrie 1989, fiind folosita de Nicu Ceausescu. Imobilul, care apartinea Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste, a fost transferat UTC, spre administrare, prin dispozitia 455 din 23 iulie 1981 semnata de Suzana Gadea.

 2. Initiativa legislativa de modificare a Legii 146/2002 privind regimul juridic al fundatiilor judetene pentru tineret si a municipiului Bucuresti prevede, la randul ei, înfiintarea peste noapte a unui Consiliu National al Fundatiilor pentru Tineret, care ar urma sa devina proprietar al imobilelor (constructii si terenuri) care "au fost in posesia" structurilor centrale ale UTC pâna la data de 22 decembrie 1989. Si aici este necesara clarificarea situatiei imobilului din Calea Victoriei 120.

Grupul pentru Dialog Social îsi exprima speranta ca pozitia oficiala a dvs. precum si cea a guvernului condus de d-l Calin Popescu Tariceanu va fi pusa in practica, in Camera Deputatilor, in toate cele 3 acte normative care vizeaza, direct sau indirect, situatia imobilului din Calea Victoriei 120.

 De asemenea, va rugam sa analizati modul privilegiat in care aceste initiative parlamentare permit infiintarea unei suprastructuri pentru tineret, intitulata Consiliu National al Fundatiilor pentru Tineret. Aceasta suprastructura nu poate fi considerata fundatie conform legislatiei actuale, deoarece este creata printr-o lege speciala, in contradictie cu Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 care reglementeaza infiintarea si activitatea asociatiilor si fundatiilor.

Cu consideratie,

 

Radu FilipescuPresedinte al CA al GDS

10 martie 2008

TAGS :
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/rev22/public_html/system/functions/query_function.php on line 24
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Apel 22
2860
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22